Ilie Poenaru, dezlănțuit după ce Academica Clinceni era să piardă cu ASU Poli: „M-am săturat. Dacă noi, țăranii, dominăm Liga a 2-a, nu se pun niște semne de întrebare?”

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 10:04 Campionat
Ilie Poenaru, dezlănțuit după ce Academica Clinceni era să piardă cu ASU Poli:**
  • După egalul obținut in extremis de Academica Clinceni la Timișoara, 2-2 cu ASU Politehnica, Ilie Poenaru a oferit câteva declarații interesante.
  • Antrenorul liderului Ligii 2 a precizat că elevii săi nu au avut atitudinea potrivită la meci și a lăudat jocul celor de la ASU Politehnica.
  • Fostul fundaș stânga a mai spus că cei implicați în competiție, clasați sub tânăra sa formație, ar trebui să își facă o auto-analiză serioasă de ce echipa unei comune ilfovene reușește să fie liderul ligii secunde după 34 de etape din 38.

 

Ilie Poenaru a precizat că echipa sa a jucat slab la Timișoara, pe Știința. „Am început bine meciul, am marcat destul de repede. Nu am înțeles nici eu de ce după gol nu am mai fost ca în începutul de meci, de ce ne-am relaxat sau de ce am făcut pasul în spate, de ce nu am mai pus probleme. Sunt întrebări pe care le-am pus și lor. Vom analiza la noi acasă tot ce am făcut rău că, de fapt, bine nu am prea făcut. Vom vedea ce concluzii vom trage după acest meci. Ne-am chinuit, am întâlnit o echipă bună, motivată. O echipă care a avut atitudine și diferența s-a făcut la atitudine. Ei avut atitudine mai bună ca noi. Au știut ce vor. Bravo lor, îi felicit pentru atitudinea de la acest joc. Au alergat mai mult ca noi, de parcă Poli era pe primul loc și noi eram acolo în zona retrogradării sau la jumătatea clasamentului. Asta s-a văzut, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că astăzi am făcut un joc slab, fără atitudine, fără reacție. Pe câțiva jucători nu îi recunosc și nu știu ce se întâmplă cu ei. Dar acesta este fotbalul, este și o presiune, o încărcătură la care ei trebuie să facă față și sper să-și revizuiască comportamentul față de fotbal, față de ei în primul rând. Mergem înainte, important, până la urmă, este că am reușit să egalăm și nu am pierdut un meci pe care sincer, la cum am jucat, trebuia să-l pierdem”, a spus Poenaru despre meci.

Antrenorul consideră că titularizarea lui Borbei, portarul Politehnicii de 15 ani, a fost un imbold de concentrare pentru alb-violeți. „Știam problemele de lot ale lui Poli. A contat foarte mult și pentru Poli. În momentul în care bagi un copil de 15 ani, concentrarea este mult mai mare, vorbesc aici per echipă, per apărare. A apărat bine, a făcut-o foarte bine. Bravo lui, sper să o țină tot așa. Felicitări. Știu că e un portar de lot național. E bine că dăm credit tinerilor și că ei chiar fac față. Îi doresc multă baftă”, a precizat tehnicianul Academicii.

„Am aflat cu trei zile înainte de meci că s-a schimbat stadionul. Ceea ce nu mi se pare ok”

Fostul jucător al lui Poli, de pe vremea când era una singură și iubită în tot orașul, a precizat că prefera să joace meciul pe „Dan Păltinișanu”, pentru terenul mai mare ce convine echipei mai tehnice. „Îmi doream să joc pe «Păltinișanu». Ca să fiu sincer noi, am aflat cu trei zile înainte de meci că s-a schimbat stadionul. Ceea ce nu mi se pare ok, dar nu vreau să mă leg de treaba aceasta, nu vreau să caut un alibi. Dar pe noi ne avantaja foarte mult să jucăm pe «Păltinișanu». Într-adevăr, suprafața de joc de aici, chiar dacă arată bine, nu ne-a ajutat, pentru că terenul este foarte moale, te afunzi în el, este foarte mic. Din ce am înțeles, are 95 de metri lungime, ceea ce nu prea e ok. Dar nu mai contează. Important este că dacă ești o echipă mare și vrei să faci ceea ce vrei să faci, câștigi meciul oriunde și pe orice teren, în orice situație”, a punctat Poenaru.

E posibil orice și e presiune pentru ilfoveni

Ilie Poenaru recunoaște că la experința lotului său există presiune legată de cât de mult apasă locul 1. „Este și presiune, e adevărat. Eu îmi doresc foarte mult de la acest lot de jucători. Dar cel puțin în lotul de astăzi, Olariu, Patriche sau Buziuc sunt jucători care au jucat pe la Liga 1. În rest, niciunul… Sunt mulți dintre ei care nu au jucat nici la Liga a 2-a. Este primul an sau un an jumătate de Liga a 2-a. Eu sunt mândru de ce au realizat ei și chiar până la meciul acesta sunt mulțumit de ceea ce au făcut, dar aceasta este fotbalul. Când ajungi acolo sus, e presiune. Trebuie să știi să joci la presiune, trebuie să fii foarte bine mental și ei trebuie să se călească cât mai repede și să se maturizeze cât mai repede dacă vor să realizeze o performanță sau să facă pasul către echipe mari”, consideră Ilie Poenaru.

Cu „U” Cluj cu un meci mai puțin jucat, Academica e, deocamdată, cu opt puncte în fața locului de baraj și unul față de Chindia Târgoviște. De locul 4, ocupat de Petrolul, o despart 9 puncte. Poenaru nu exclude și o răsturnare dură de situație pentru formația sa.

„Este posibil orice. Le-am spus și lor că, dacă nu-și revizuiesc puțin atitudinea și comportamentul față de ei și nu tratează altfel meciurile, se poate întâmpla orice, de la un meci la altul, de la o săptămâna la alta. Se poate să dai cu piciorul la tot ce ai făcut până în momentul de față. Este munca lor. Ei au dus echipa aici. De fapt, acum trebuie să fii mult mai puternic, mult mai concetrat, să le arăți adversarilor că este greu și că nu au nicio șansă cu noi. Prin ceea ce am făcut, coborat cu rezultatul de la Chindia, dăm șanse echipelor de jos. Eu mizez pe orgoliul lor și pe mândria lor. Sper să uite cât mai repede acest meci. I-am felicitat foarte pentru rezultat. Am luat un punct care poate conta mult în economia clasamentului și în ceea ce urmează. Ne lingem rănile. Joi ne așteaptă un meci foater important, cu Clujul, pe care trebuie să-l jucăm numai la victorie”, a precizat antrenorul ilfovenilor.

Poenaru, sătul de aluzile că echipa sa ar trage Liga 1 în jos

Clinceniul nu pare a fi dorită de nimeni în Liga 1. Poenaru a insinuat că problema e la echipele din orașe mari, dacă le depășește echipa unei comune.

„M-am săturat de discuțiile astea! Știm că nu suntem doriți. Suntem huliți de toată lumea, nu suntem doriți. Dar nu cred că am deranjat pe nimeni cu nimic. Ne-am câștigat meciurile numai pe teren și am pierdut pe teren. Nu e nicio presiune penru noi. Singurul lucru care ne deranjează este că nu vor să ne accepte și nu înțeleg de ce. Pentru că avem tot ce ne trebuie. Am tot sus, nu avem nicio legătură, nu suntem satelit. De n ori! M-am saturat! Nu sunt frustrat, eu înțeleg frustrarea, că se doresc echipe de tradiție. Îmi doresc și eu. Cu toții ne dorim să vină echipe cu orașe mari în spate, de ce nu, și Timișoara. Dar să vină pe teren. S-o demonstreze pe teren. Să se implice factorii locali. Se implică, într-adevăr, la Petrolul și la Cluj, pentru că se bate monedă foarte tare să intre Petrolul și Clujul. Păi dacă ei nu pot, noi ce să acem acum? Noi prin jocul nostru și tot ce am făcut până acum suntem acolo pentru că am muncit și am demonstrat că suntem buni. Dacă noi, Clinceniul, o comună, sau țăranii, cum ne fac ei, dominăm Liga a 2-a de 34 de etape, nu se pun niște semne de întrebare? Orașele alea care sunt puternice și echipele alea, să-și pună un semn de întrebare și să recunoască. Da, fraților, sunteți buni. Și suntem buni, indiferent că mai pierdem, mai facem câte un egal, că jucăm prost. În momentul de față, suntem cei mai buni. Jucătorii mei sunt cei mai buni și merităm să fim acolo”, a tunat Poenaru.

FRF a anunțat că analiza dosarelor de licențiere va fi făcută publică la data de 1 Iunie, când se termină campionatul. Despre Clinceni s-a insinuat că nu respectă o regulă esențială, și anume, că e finanțată de George Becali, iar două echipe cu același patronat nu pot fi adversare prima ligă din România. Antrenorul Clinceniul spune că el știe că lucrurile sunt în regulă, dar că nu asta e prioritatea lui. „Eu, din ce știu, și ce mi s-a transmis, dosarul e în regulă. Cei care s-au ocupat au fost foate mulțumiți de ce s-a întâmplat la el. Preocuparea mea este echipa. Mai departe, ce se întâmplă în birou, e treaba conducerii, nu a mea”, a mai precizat Poenaru.

Cu 77 de puncte acumulate în 34 de etape, Academica Clinceni e liderul Ligii 2. Etapa următoare joacă împotriva celor de la „U” Cluj, joi, pe teren propriu, de la ora 18:00. Opt puncte are în față echipa ilfoveană, iar clujenii au nevoie de victorie pentru a mai spera să prindă în ultimele patru etape un loc promovabil direct.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 12 May. 2019, 10:04 Campionat
Pe aceeași temă