Ilie Poenaru a revenit „acasă”, aproape ca în romanul „Enigma Otiliei”. Prima pentru Academica Clinceni, după victoria cu Ripensia, o achită proprietarul FCSB-ului

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:45 Campionat

Ilie Poenaru își continuă munca bună la Academica Clinceni, formație cu care a reușit să învingă cu 3-0 pe Ripensia, duminică, în etapa a 5-a a Ligii 2. Într-o zi foarte slabă bănățenilor, echipa antrenată de fostul jucător al vechii Poli a dominat partida la toate capitolele. Poenaru a mărturisit că echipei la care activează i se oferă o importantă susținere din partea celor de la FCSB, inclusiv financiară. De asemenea, ca fost fotbalist care știa cum se umplea pe vremuri „Dan Păltinișanu”, Ilie Poenaru a oftat la vremurile actuale, în care pe stadion bate vântul la propriu și figurat.

Antrenorul Clinceniului a punctat că acest meci cu Ripensia a fost unul la care a vrut să vadă dacă elevii săi pot pune în aplicare ce le cere, și au făcut-o cu brio. „Felicit jucătorii pentru atitudine și rezultat. Astăzi a fost un meci în care am vrut să văd dacă suntem acolo unde trebuie să fim, mă refer la ceea ce lucrăm și la ceea ce jucăm. Au dat dovadă de caracter, de personalitate, suntem un grup unit. Campionatul e lung, sper să continuăm tot așa. Noi vrem să câștigăm toate meciurile, contează mai puțin cât marcăm sau cum marcăm. Prin ceea ce lucrăm la antrenament ajungem să ne creăm foarte multe ocazii, eu spun că ratăm foarte mult. Jucătorii mei sunt modești, muncesc, sunt foarte concentrați la ceea ce fac. Vrem să câștigăm mult în agresivitate, făcând un pressing avansat, forțăm adversarul să greșească”, a spus, după meci, antrenorul grupării ilfovene ajunse pe locul 2.

Poenaru spune că nu a avut emoții în minutul 13, când conducea cu 1-0, atunci când marcatorul Vasile Olariu a trebuit să fie înlocuit, din princina unei lovituri. Și-a făcut griji doar pentru starea de sănătate a fotbalistului. „Am avut emoții pentru el, pentru că vine după o accidentare la gambă. Acum a primit o lovitură în același loc, parcă ar fi fost vânat. Este un jucător esențial pentru noi, decisiv, este liantul dintre atac și apărare. Era o pierdere pentru noi, dar cel care i-a luat locul, a făcut-o foarte bine”, a explicat Poenaru.

Colaborare cu FCSB și cu deja celebrul „Vasi”

Cei de la Clinceni spun că îi ajută mult FCSB-ul, dar că nu se vor da la o parte dacă se vor putea îndrepta spre promovare. „Avem obiectiv clasarea în primele patru. Dacă va fi să promovăm, nu ne vom da la o parte. Din păcate, orașele mari nu sunt în Liga 1, nu știu factorii locali ce vor de la sport. Sunt echipe mari, de tradiție, care se zbat în anonimat și care mai devreme sau mai târziu vor ajunge să se desființeze. Suntem o echipă cu o conducere care știe ce vrea, avem condiții foarte bune, banii sunt puțini, dar vin la timp. Îi mulțumim lui Vasile Geambazi (n.r. – deținătorul în acte al FCSB-ului), el ne plătește primele de meci. Avem o colaboare cu cei de la FCSB. Noi suntem una cu ei”, a mărturisit, sincer, Ilie Poenaru.

Gigi Becali a declarat mai devreme în acest an că Vasile Geambazi a preluat conducerea FCSB-ului.

Foștii poliști revin într-o „casă” goală: „Aici nu stă nimeni”

Susținută din banii comunei și cu ce îi mai ajută „Vasi”, cei de la Clinceni au venit de vineri la Timișoara. Sâmbătă, Ilie Ponearu a putut privi meciul ACS Poli – UTA și nu e exclus să se fi simțit ca Felix din romanul „Enigma Otiliei”, când i s-a răspuns cu celebra replică: „Aici nu stă nimeni”.

„Ieri am venit la meci, am rămas total dezamăgit de ceea ce se întâmplă în tribune. Când jucam în 2002-2003 cu Poli și venea UTA, stadionul era plin, nu aveai loc să arunci un ac. Când vezi 200-300 de oameni cu tot cu jucători, asta spune multe despre ce se întâmpă în fotbalul românesc. În loc să fie mai bine, e din ce în ce mai rău. Nu știu unde vom ajunge, trebuie să se ia niște măsuri”, a precizat Poenaru.

După victoria cu Ripensia, Academica Clinceni a acumulat 12 puncte și a urcat pe locul 2, la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov. Etapa viitoare, ilfovenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 19:45 Campionat
Pe aceeași temă