„Îi iubesc pe copii aceștia, îi felicit și pentru mine sunt eroi”. Puștii de la FC Bihor continuă să surprindă. Au obținut la Tărlungeni a patra victorie în acest sezon

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 15:19 Campionat

Fotbaliștii de la FC Bihor nu s-au dezmințit și, în pofida problemelor financiare cu care se confruntă de luni bune, au reușit să obțină o nouă victorie în campionatul Ligii a II-a, Seria a II-a. Deși au evoluat sâmbătă în deplasare, la Tărlungeni, pe terenul unei formații, Unirea, care avea neapărat nevoie de victorie, după ce a cedat runda precedentă la Reșița, jucătorii orădeni au reușit să facă un nou joc bun și să se impună în final, cu scorul de 2-1, după ce și la pauză conduceau cu 1-0.

Golurile orădenilor au fost marcate de Mintaș, în prima repriză, și de căpitanul Cristian Andor, care a adus victoria în minutele de prelungire, când a înscris din penalti.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu prima ocazie mai periculoasă consemnată în minutul 36, când Petrean, de la gazde, a șutat de la 20 de metri, puțin pe lângă poarta lui Kiraly. Două minute mai târziu însă, FC Bihor a reușit să deschidă scorul, după ce Ember a executat o lovitură liberă de la 40 de metri, iar, urcat în atac, fundașul central Mintaș a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că FC Bihor a încheiat prima repriză în avantaj, cu scorul de 1-0.

În repriza a doua, gazdele au ieșit ceva mai motivate și au operat o primă schimbare, intrând pe teren Chirciu în locul lui Petrean. Nou-intratul în teren a dat emoții bihorenilor în minutul 52, când Chirciu ia luat fața portarului Kiraly într-un duel, mingea a căzut la Coman, dar acesta, din doi metri lateral dreapta, a trimis paralel cu poarta.

În minutul 65, gazdele au reușit totuși să egaleze, după o lovitură de colț, executată de Minciună. Chirciu a prelungit pe spate, iar Forika a înscris din doi metri. După gol, brașovenii au prins curaj, au atacat mai mult, iar în minutul 67, Coman a fost blocat în trei, iar mingea a ieșit în corner.

Orădenii s-au apărat totuși destul de bine și au contraatacat periculos, astfel că în final, chiar în prelungiri, în minutul 90+2, Popescu l-a faultat pe nou-intratul în joc Arsene în careu, iar arbitrul a dictat penalti. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Cr. Andor, care a marcat fără probleme și a adus o nouă victorie importantă pentru bihoreni în actuala ediție de campionat, a patra.

„Am avut o primă repriză foarte bună, făcută de băieți. Trebuia să închidem jocul atunci. În repriza a doua, de prin minutul 70, au venit peste noi, dar noi am gestionat bine jocul și am știut cum să dăm lovitura de grație. Este o victorie pe deplin meritată. Sunt foarte fericit și felicit băieții pentru felul cum s-au prezentat la meci, cum au jucat. Este extraordinar, ca o echipă cu restanțe salariale de nouă luni să reușească să joace în acest fel. Este o victorie care ne spune că spiritul acestei echipe nu moare, iar cine are urechi de auzit, ar trebui să audă acest lucru”, a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Dan Mănăilă, care și-a făcut astfel debutul cu dreptul în calitate de antrenor principal al formației orădene.

„Îi iubesc pe copii aceștia, îi felicit și pentru mine sunt eroi! N-am cuvinte, este ceva extraordinar! Nu știu de unde mai există atâta ardoare și dorință de la niște copii care efectiv n-au mai mâncat de nouă luni, decât din împrumut. Felicit echipa și felicit și noul antrenor, care pe mine m-a încântat cum s-a comportat astăzi. Felicit pe toți, de asemenea, care încă îmi mai sunt alături. Optimismul meu incurabil mă conduce la gândul că nu vom muri”, a declarat, la rându-i, și președintele clubului orădean, Mircea Fodor.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI    1
FC BIHOR ORADEA    2

Forika ’65 / Mintaș ’38, Andor ’90+3 – pen.

Muțiu – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, S. Marin (cpt.) – Monea (M. Popescu ’90), M. Burlacu, Minciună, Vasiloi (Seb. Bucur ’64) – I. Coman, Petrean (Chirciu ’46)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Păduraru, Podlesnii, L. Nicolaie
Antrenor: Dan Bona

Kiraly – Remeș, Mintaș, Chira, Lorincz – Haș – A. Coroian, Ember (Arsene ’87), Andor (cpt.) – Sulea (Novak ’76), Trabalka (Sereș ’53)
Rezerve neutilizate: Egri – Al. Maria, Seb. Matei, Mangra
Antrenor: Dan Mănăilă

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 200; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ovidiu Arușoaie și Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamț); Jucătorul meciului: Cristian Andor.

Sursa: FC Bihor

Marius ANGHEL 01 Nov. 2015, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă