Iencsi speră ca Dunărea să aibă un început de sezon bun. „Să fim realiști, echipa e în reconstrucție. N-am reușit încă să punem la punct relațiile de joc”

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 10:58 Campionat
Iencsi speră ca Dunărea să aibă un început de sezon bun.**

Trei zile au mai rămas până la primul meci oficial al noului sezon pentru Dunărea Călărași. De când a promovat în Liga 2, în vara anului 2015, Dunărea și-a schimbat de trei ori antrenorul, ultimul numit urmând a debuta pe banca tehnică a echipei în partida de sâmbătă, de la ora 11:00, de la Clinceni. După Ionel Ganea și Adrian Mihalcea, Adrian Iencsi este tehnicianul care va încerca o clasare cât mai bună cu echipa călărășeană în eșalonul secund.

Iencsi, care a mai antrenat la nivelul Ligii 2 în doar două meciuri, în primele etape din sezonul trecut ale Forestei Suceava, acolo de unde și-a dat demisia după două eșecuri, speră ca noii săi elevi să pornească cu dreptul și să aibă evoluții bune atât în partidele de acasă, cât și în cele din deplasare.

„Trebuie să avem un început foarte bun. În acest moment, nu putem spune cu tărie că am putea atinge obiectivul suprem, și anume promovarea. Să fim realiști. Dunărea a transferat mulți jucători, echipa e în reconstrucție. N-am reușit încă să punem la punct relațiile de joc. Dar dacă vom avea un start pozitiv, atunci vom porni la drum cu mai multă încredere și entuziasm. Îmi doresc enorm să văd în jocul băieților progrese de la meci la meci”, a declarat Iencsi pentru site-ul oficial al Dunării. În ultimul amical al verii, echipa călărășeană a pierdut drastic, scor 0-5, la Brăila, împotriva colegei de campionat Dacia Unirea.

Consideră adversarul periculos fiindcă are o bază sportivă bună

În prima etapă a noului sezon, Dunărea o va întâlni pe Academica Clinceni, o echipă care în această vară și-a menținut antrenorul, pe Erik Lincar, însă, în schimb, și-a schimbat aproape tot lotul de jucători. Iencsi spune că echipa ilfoveană este periculoasă în principal fiindcă dispune de o bază de pregătire peste media acestui nivel. „Din punctul meu de vedere, Academica e un adversar dificil. Știu că au condiții bune de lucru, au o bază de pregătire bună. E o echipă imprevizibilă prin prisma rezultatelor. Au câștigat partide importante, dar au irosit și puncte în fața unor adversari modești. De asta spun că vom întâlni o echipă dificilă. Și ei au transferat mulți jucători, au un antrenor tânăr, dinamic care-și va lăsa cu siguranță amprenta”, a mai spus Iencsi.

Un alt obiectiv al noului antrenor al Dunării este să facă echipa să joace frumos, în așa fel încât să atragă spectatorii într-un număr cât mai mare la stadion. „Doar un joc bun prestat de noi îi va face pe suporteri să vină în număr cât mai mare la stadion. Misiunea mea este să-mi fac echipa să joace cât mai bine, iar munca noastră depusă atât în teren, cât și în afara lui, la antrenamente, să se concretizeze cu rezultate pozitive. Știu că va fi greu, mai ales că se anunță un campionat lung, foarte dificil, cu destule echipe capabile să lupte pentru promovare”, a conchis Adrian Iencsi.

Dacă în prima etapă va juca în deplasare, la Clinceni, în runda a doua Dunărea Călărași va disputa primul meci pe teren propriu în acest sezon, peste două weekenduri, cu CS Mioveni.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 02 Aug. 2017, 10:58 Campionat
Pe aceeași temă