Dacia Unirea a șters pe jos cu Dunărea Călărași în ultimul amical al celor două echipe înainte de startul sezonului. Niță și Antohi au fost vedetele reprizelor

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 10:47 Pregătiri, amicale

Dacia Unirea a încheiat cu o victorie la scor seria meciurilor de verificare, 5-0 în disputa cu Dunărea Călărași, echipă care nu cu mult timp în urmă anunța că în acest campionat se va lupta să promoveze în prima ligă. Deși nu a făcut transferuri importante, așa cum a reușit formația din Călărași, Alin Pânzaru a găsit soluția câștigătoare în acest amical. Însă trebuie menționat faptul că și Dunărea și-a creat situații de gol în acesta partidă, numai că jucătorii ajunși la finalizare s-au întrecut în ratări.

Dacia Unirea a înscris de trei ori în prima repriză, iar servant la fiecare reușită a gazdelor a fost Gabriel Niță. În minutul 4, Niță a fost faultat în suprafața de pedeapsă a oaspeților, iar Costel Roșu (video 1) a transformat lovitura de la 11 metri. Jocul a fost apoi echilibrat până în minutul 22, când Dunărea Călărași și-a trecut în cont prima ocazei de gol, dar, cu toate că le-a dat ceva emoții propriilor spectatori, portarul Olaru a reușit să se opună golului egalizator.

Cosmin Mihai, Roșu și Bucur și-au trecut numele pe lista ratărilor, dar, în minutul 32, tot după o incursiune a lui Niță, urmată de o centrare în fața porții, Andrei Antohi a trimis mingea sub transversală și formația brăileană conducea cu 2-0. Trei minute mai târziu, tot Niță, după o combinație cu Roșu, a centrat în careul oaspeților, iar Olimpiu Bucur a stabilit scorul primei reprize, 3-0 pentru Dacia Unirea. Oaspeții au avut șansa de a reduce din diferență însă, după centrarea lui Kanda, Pană a trimis mingea peste transversală.

La trei minute de la reluare, atacantul dorit de Dacia Unitrea, Andrei Antohi, a urcat scorul la 4-0 pentru formația gazdă, iar din acest moment elevii lui Alin Pânzaru au redus din turație, permițându-le oaspeților să atace mai mult. Astfel că, în minutul 51, Laurențiu Ivan a reușit să degajeze de pe linia porții mingea șutată de Danciu. Nouă minute mai târziu, Pop a fost faultat în careul brăilean de Lazăr, însă Logofătu a intuit colțul și a parat mingea șutată din penalty de Valentin Alexandru (video 2).

Tot Alexandru (min. 64), de la doar 4 metri, a irosit o altă mare șansă de a marca golul de onoare, iar Pop l-a imitat în minutul 67. Cu zece minute înainte de finalul partidei, Marius Dima a lobat mingea peste portarul oaspeților și a stabilit scorul final al partidei. În finalul amicalului, Dunărea Călărași a forțat, dar Velici (min. 83) și Pușcașu nu au găsit calea spre gol.

Dacia Unirea: Olaru (Logofătu 46′) – Gab. Niță (Ed. Oprea 61′), L. Ivan, G. Lazăr (Olenic 61′), Stănciulescu – I. Mihai (Ciucureanu 46′), P. Ioan (Puia 65′), Covaciu, Antohi (M. Dima 61′) – Ol. Bucur (Cubleșan 46′), C. Roșu
Antrenor: Alin Pânzaru

Dunărea Călărași: C. Lungu (Gab. Popa 35′) – Țenea (Dincă 78′), Sil. Matei (A. Pușcașu 46′), Șandru, Mardale (Ibrian 78′) – Danciu (Velici 60′), Sil. Pană (Al. Roșca 78′), G. Pușcaș (Preoteasa 78′), Drăghinceanu (Bg. Stancu 46′) – Kanda (Al. Pop 35′), V. Alexandru (Fl. Niculae 78′)
Antrenor: Adrian Iencsi

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 10:47 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă