Ianis Zicu le-a cerut scuze suporterilor Farului și i-a chemat la discuții: „Acum putem să avem un dialog decent”. Marica vorbește din Biblie: „Să arunce piatra cel care n-a greșit!”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 19:29 Campionat

Numirea ca antrenor principal a lui Ianis Zicu (35 de ani) pe banca echipei Farul Constanța nu a fost și nu este nici acum privită cu ochi buni de o parte dintre suporterii clubului de la malul mării. Pe lângă faptul că fostul mijlocaș nu a antrenat până acum nicio echipă de seniori, ci a pregătit doar o grupă de juniori la FC Voluntari, fanii „marinarilor” au o dispută cu Zicu din urmă cu mulți ani, când acesta a jucat la Constanța în tricoul lui Dinamo.

Întrebat la conferința de prezentare cum crede că va fi primit de suporteri și cum crede că se va înțelege cu ei, Ianis Zicu a spus că acel eveniment din trecut care a tensionat spiritele trebuie uitat, explicând motivul. Noul antrenorul al Farului a pus pe seama tinereții sale acea reacție avută pe teren și și-a prezentat scuze.

„Sunt convins că există o problemă din urmă cu ceva timp, 16-17 ani. A fost o partidă în care eu am reacționat într-un fel pe care, acum, îl regret și nu l-aș mai face, ținând cont să sunt adult și văd lucrurile altfel. Eram un copil în formare, aveam 19 ani, din punct de vedere psihologic și uman nu eram capabil să fac diferența între o înjurătură primită în tensiunea unei partide și reacția pe care nu trebuia să o am. Pe această cale, le cer scuze spectatorilor și sper să înțeleagă că una a fost acum 17 ani, când am avut acea reacție pe care o regret, și alta este acum, în postura de antrenor, când eu vin cu toată pasiunea mea pentru a ajuta clubul, pentru a mă ajuta pe mine, pentru a ajuta jucătorii. Iar susținerea pe care ei trebuie să o aibă, nu trebuie să o aibă față de mine, nu trebuie să o aibă față de Ciprian, nu trebuie să o aibă față de dumneavoastră. Trebuie să o aibă pentru culorile acestui club. Așa cum, tot timpul, ei spus, suporterii în general, în România, că susțin echipa, lucrul acesta trebuie să se întâmple întotdeauna. Pentru ce i-a deranjat, atunci, pe spectator eu le cer scuze încă o dată și sper să fie înțelegători cu jucătorii de pe teren și să fie o atmosferă bună în sânul echipei”, a spus Ianis Zicu.

Marica: „Să arunce piatra cel care n-a greșit!”

Ciprian Marica, finanțatorul echipei, a comentat și el pe tema acestui subiect și a spus că a purtat discuții cu suporterii înainte de a-l numi antrenor pe Zicu. „Cu toții greșim. Câți dintre noi n-am greșit? Ne aducem aminte ceea ce spune Biblia: „Să arunce piatra cel care n-a greșit!” Așa că, nu putem judeca un copil la 20-21 de ani, și să avem pretenția ca noi, la rândul nostru, să fim iertați. Ianis a explicat foarte bine. Sunt nenumărate pierdici și trebuie să existe o unitate. Eu am discutat cu mare parte dintre suporteri, că era importantă și părerea lor. Am discutat cu ei, știu foarte bine. Oamenii au și păreri diferite, le acceptăm, dar ceea ce contează e ca atmosfera să fie un decentă, frumoasă, așa cum suporterii constănțeni ne-au oferit-o de fiecare dată”, a precizat fostul internațional român.

Totodată, Ianis Zicu le-a făcut o propunere suporterilor care se simt jigniți. Să se întâlnească și să discute despre acel eveniment petrecut în trecut. „Pe cei care s-au simțit jigniți la momentul respectiv, eu, sincer, îi aștept și vreau să discut personal cu ei. Atunci și ei erau copii, acum sunt de aceeași vârstă cu mine și putem să avem un dialog decent și să înțelegem lucrurile altfel față de perioada de acum 17 ani”, a spus Zicu.

Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 05 Jul. 2019, 19:29 Campionat
Pe aceeași temă