Iancu: „Craiova e pusă în imposibilitatea să nu mai poată participa în competiții!” Mititelu a anunțat că Universitatea nu mai poate să își continue activitatea

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 16:06 Campionat
Iancu:

UPDATE3: Președintele Marcel Iancu a luat și el cuvântul în cadrul conferinței de presă a lui Mititelu și a vorbit despre problemele întâmpinate în ultimele săptămâni de gruparea olteană. Conform celor declarate de oficialul oltenilor, nu se punea problema retragerii echipei, dar în ultimele zile li s-au pus piedici din toate părțile. Astfel, primarul de la Leamna a fost scos din partid, la Turnu Severin s-au pus presiuni pe autoritățile locale pentru a nu mai primi Universitatea acolo, în condițiile în care duminică urma să se joace meciul cu UTA

„Craiova nu se retrage din campionat, ci e pusă în imposibilitatea să nu mai poată participa în competiții. Dacă nu avem terenuri de fotbal, ce să jucăm, baschet?!” a mai adăugat acesta


UPDATE2: Întrebat de ziariști dacă există jucători care vor dori să plece de la echipă, Mititelu a spus că acest lucru este imposibil pentru că echipa este în insolvență. În dialogul cu presa,  aproblemele avute cu accesul pe stadionul Ion Oblemenco, acolo unde a investit enorm de mulți bani.

„Nu credeam că o să fiu în situația să spun că nu mai ducem competiția, dar nu mai putem. Iar dacă eu o spun, fiți siguri că așa e. Sunt luptător și optimist, am dat de multe greutăți pe care le-am trecut, dar acum nu mai putem. Grupul care ne-a creat mari probleme ne-a închis orice posibilitate de a ne desfășura activitatea. Nu poți desfășura o activitate cu o echipă care se pregătește pe terenuri preistorice, care e hăituită la orice pas”, a declarat Mititelu


UPDATE: MItitelu a anunțat că Universitatea Craiova nu se retrage din campionat, ci nu mai poate să își continue activitatea. FRF va fi anunțată în mod oficial de acest lucru în cursul zilei de mâine. Conferința de presă a continuat cu o tiradă la adresa lui Balint, pentru că a ales să antreneze pe CS U Craiova, însă în același timp l-a lăudat pe Grigoraș că a refuzat să preia echipa.

Nu au scăpat de tirul lui Mititelu și ziariștii din presa locală pentru că au acceptat echipa CS U Craiova și că nu au boicotat acțiunile de presă ale noului club din Craiova. Totodată li s-a reproșat acestora că s-au bucurat de avantaje din partea echipei sprijinite de la Primărie, referindu-se concret la cei care au plecat în cantonamentul din Antalya al acestora


Conferința de presă a lui Adrian Mititelu începută de la ora 15 a confirmat zvonurile apărute în ultimele ore. Patronul Universității Craiova a decis retragerea echipei din campionat și a anunțat că echipa va reveni în campionat de la vară. În cadrul conferinței de presă care a fost transmisă și pe posturile TV, Mititelu a dat vina pentru această situație pe primarul Olguța Vasilescu și pe oficialii clubului CS U Craiova, care i-au abordat jucătorii pentru a-i lua de la echipă.

„Cei de la CS Universitatea Craiova au avut atacuri abjecte la adresa jucătorilor noștri. Au încercat să îi cumpere, să îi racoleze, să îi facă să nu joace. Din acest moment, ni s-a interzis categoric desfășurarea activității fotbalistice. Există acțiuni demne de anii 50. E o complicitate generală și nimeni nu face nimic! Procurorii dau din umeri și se fac că plouă, de 9 luni DNA Craiova ține dosarul în sertar și nu se ia nicio măsură. Le e teamă să ia măsuri!a acuzat Mititelu

Patronul Universității Craiova a acuzat și amestecul politicului, insinuând că PSD-ul vrea să pună mâna pe echipa sa. El s-a plâns și de faptul că a fost șicanat în ultimele luni și i s-au pus piedici în afaceri referindu-se la falimentarea uneia din firmele sale.

„Toți potențialii mei parteneri de afaceri au fost avertizați să nu mai lucreze cu mine și s-a ajuns aici. Ce va fi mai departe? De mâine Universitatea Craiova nu va mai fi aceeași? Nu poate fi substituită această echipă, indiferent ce cred ei, fiindcă oamenii vor ști adevărul și peste un an, și peste doi sau mai mulți.

Am spus de 1000 de ori: niciodată Universitatea Craiova nu va fuziona cu vreun club, cu atât mai puțin cu această echipă înființată abuziv (n.r. CS Universitatea Craiova), indiferent ce se întâmplă, pot să mă duc la pușcărie, să îmi ia absolut tot. Sper ca până la vară să se rezolve problemele, nu e niciun motiv pentru care Federația să nu ne poată înscrie atunci în Liga a 2-a”, a ținut să mai precizeze Mititelu.

Jucătorii rămân sub contract cu Universitatea Craiova

 În altă ordine de idei, Mititelu a avertizat că nu va abandona niciodată brandul Universitatea Craiova și că de abia așteaptă să vadă sancțiunile pe care le vor primi Mitică Dragomir și Mircea Sandu și să primească banii cuveniți pentru prejudiciul suferit. În ceea ce privește situația jucătorilor, aceștia rămân sub contract la echipă. Totodată, a declarat că el nu va renunța la Universitatea decât atunci când echipa va ajunge în Liga 1: „Voi renunța la echipă atunci când o voi duce în Liga 1”

Mititelu este sigur că planul de reorganizare va fi aprobat

Finanțatorul grupării oltene își leagă toate speranțele de planul de reorganizare care ar trebui aprobat în curând. Însă el are și un plan B, pentru că în actul constitutiv al clubului se specifică ce se va face în caz de insolvență. Astfel, persoanele deținătoare ale mărcii FC Universitatea Craiova SA pot înființa o altă societate comercială care se poate înscrie în campionat și să asigure continuitatea activității fotbalistice.

„Nu poți tolera ca fiecare om care te ajută, a doua zi să pățească ceva și să regrete că te-a ajutat. E inadmisibil în anul 2014! Trăim momente de coșmar și nu vreau să pozez în victimă. Chiar e o situație extrem de reală, echipa nu mai poate continua activitatea. Suntem nevoiți ca astăzi să punem punct. Nu vrem să ajungem în situația ca adversarii noștri să se bucure că ar câștiga la scor în fața Universității Craiova, să se bucure toți că ne pot umili”.

 

Rămâi pe Liga2.ro pentru mai multe detalii

Mihai Andries 27 Mar. 2014, 16:06 Campionat
Pe aceeași temă