Hlistei & Buia show! Sportul Snagov a întors scorul la Timișoara și rămâne pe locul 2, în timp ce ACS Poli se afundă

Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 15:23 Campionat
  • Duminică dimineața, în Liga a 2-a a avut loc un nou meci cu scorul întors în repriza a doua, față de cel înregistrat la pauză.
  • ACS Poli a condus la pauză cu 1-0, grație golului lui David Pop, dar Cătălin Hlistei și Darius Buia au întors rezultatul în favoarea Sportului Snagov, după un joc cu două reprize cu desfășurare total opusă.
  • Din nou, asistența pe „Dan Păltinișanu” a fost dezolantă, cu maxim 200 de spectatori.

 

Prima repriză nu a fost deloc una grozavă, cu un ritm scăzut de joc, dar, totuși, au fost ocazii de poartă. Snagovul putea fi periculoasă după o fază la care mingea a ajuns la Hlistei, în careu, dar Smaranda a reținut de la picioarele lui. Portarul a mai intervenit la un șut al aceluiași jucător, și cam la atât s-a rezumat pericolul pus de ilfoveni în prima repriză. Pe acest fond de joc, timișorenii au putut fi periculoși. O primă ocazie mare a fost la un balon reluat cu capul de Filip, respinsă de Iacob de sub transversală.

Poli a dominat prima repriză

Gazdele au continuat să pună pericol la poarta lui Iacob. Goalkeeperul echipei lui Laszlo Balint era să fie prins pe picior greșit la o fază la care a boxat un balon, ajuns la Dorin Codrea, care a șutat, dar Stancu a intervenit și a salvat situația aproape de pe linie. Tot Codrea a fost la finalizare după un contraatac al alb-violeților, în minutul 41, iar peste două minute, a venit și golul. Velcotă a bătut spre gura porții o lovitură liberă de la 35 de metri, iar acolo a apărut David Pop, care s-a depășit pe Lică și a marcat cu capul, la un balon atins, dar insuficient, de Iacob.

Înainte de pauză, Nanu l-a scos pe argentinianul Rudolf Avaro și l-a trimis pe Golda pe teren. Filip a trecut fundaș stânga.

1 pauză, 2 final

În repriza secundă, jocul s-a schimbat. Snagovul a început să joace mai bine, iar în minutul 59 a egalat. Buia a bătut un corner de pe dreapta, iar Hlistei a scăpat din marcajul lui Drăghici și a marcat, cu un șut pe lângă Smaranda. Portarul timișorenilor a mai scos un șut al lui Buia de sub bară, dar, chiar și așa, din minutul 68, Sportul a preluat conducerea. De data aceasta, Hlistei a bătut cornerul de pe stânga, iar Buia a marcat. Timișoara a avut ocaziile ei, dar fără succes.

David Pop putea egala. Emoții la ultima fază

Pe finalul reprizei, timișorenii puteau fi periculoși. David Pop a scăpat în careu, dar a tras slab, iar Iacob a reținut. Fundașul Igor Basic s-a găsit și el în poziție bună, însă a avut o execuție slabă cu capul. Snagovul a trăit periculos pe final. Giani Stere a luftat peste poartă din careu, în prelungiri, iar la ultima fază, Filip a avut un balon periculos, respins din fața porții.

ACS POLI TIMIȘOARA – SPORTUL SNAGOV   1-2
David Pop 44′ / Cătălin Hlistei 59′, Darius Buia 68′

Smaranda – Haruț, Basic, Ivanov, Rudolf Avaro (Golda 41′, Stere 80′) – Melinte, D. Codrea (Bîrnoi 72′) – D. Filip, Dav. Pop, Velcotă – Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Ciurariu, Toboșaru, Românu
Antrenor: Ștefan Nanu

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Val. Bărbulescu, Borțoneanu, Vl. Bărbulescu (Ct. Oanea 46′) – Buia (Tazouti 80′), Dănălache, Hlistei (L. Ion 86′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – I. Șerban, Gîț
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

După acest rezultat, Sportul Snagov s-a menținut pe locul 2, dar acum are 17 puncte, iar runda viitoare primește vizita celor de la UTA. Rămasă cu patru puncte, ACS Poli a căzut pe locul 18 și runda viitoare întâlnește în deplasare „lanterna roșie” CS Balotești.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă