Hermannstadt și Ripensia, două dintre revelațiile Ligii 2, joacă sâmbătă la Sibiu. Echipa lui Pelici e lider, iat timișorenii dau golgheterul campionatului

Marius ANGHEL 06 Oct. 2017, 11:50 Campionat
Hermannstadt și Ripensia, două dintre revelațiile Ligii 2, joacă sâmbătă la Sibiu.** Echipa lui Pelici e lider, iat timișorenii dau golgheterul campionatului

După cele două deplasări consecutive, la Oradea, pentru meciul de campionat cu Luceafărul, încheiat la egalitate (0-0), și în comuna Galda de Jos, din județul Alba, unde au obținut calificarea în șaisprezecimile de finală ale Cupei României în urma victoriei cu 3-1 din meciul cu echipa locală Industria, fotbaliștii sibieni revin pe teren propriu. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15:00, AFC Hermannstadt joacă pe stadionul Municipal din Sibiu cu Ripensia Timișoara, o altă revelație a Ligii 2 în primele etape.

Florin Berța, antrenorul cu portarii, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că pe sibieni îi așteaptă un nou meci dificil. „Va fi un nou meci greu de campionat, ca multe altele care au fost sau din rândul celor care vor urma. Sperăm ca, la ora jocului, băieții să fie concentrați pentru a câștiga toate cele trei puncte. (…) Ripensia are un lot omogen. E o echipă care a marcat foarte multe goluri, are un atac bun, dă golgeterul la zi al Ligii 2. Adrian Popa este, de asemenea, un jucător foarte bun. Nu spun asta doar pentru că fratele lui, Iulian Popa, joacă la noi”, a declarat Berța.

Dacă AFC Hermannstadt este liderul Ligii 2 după 10 etape, cu 25 de puncte acumulate, în clasamentul golgheterilor lider este un jucător al Ripensiei. Ndiaye Mediop are cele mai multe goluri înscrise în acest sezon, 9 la număr.

Iulian Popa va juca împotriva fratelui său, căpitanul Ripensiei

Despre meciul cu Ripensia au vorbit și Daniel Tătar și Iulian Popa, doi dintre titularii din jocul cu Industria Galda. „Sâmbătă va fi un meci foarte greu și, totodată, foarte important pentru noi. Sunt convins că, la ora jocului, vom ști tot ce trebuie să facem pentru a obține cele trei puncte, care sunt importante pentru noi, pentru a ne menține pe primul loc în clasament”, a spus Tătar, completat fiind de Iulian Popa: „Ne așteaptă un meci cu revelația începutului de campionat, Ripensia Timișoara, o echipă pe care personal o urmăresc de foarte mult timp, pentru că fratele meu este căpitan acolo. Țin să-l felicit. Mă bucur foarte mult pentru el, pentru ce a realizat acolo. Importante sunt punctele. Trei puncte ne-ar consolida și mai mult poziția de lider. Sper ca sâmbătă să fim fericiți și să putem aborda și meciul următor, cel cu ASA Târgu Mureș, dintr-o poziție mult mai relaxată”.

Mulțumiți de jocul din Cupă cu Industria

Florin Berța a vorbit, cu această ocazie, și despre meciul cu Industria Galda, din turul 4 al Cupei României: „A fost un meci greu, dar pe care, din punctul nostru de vedere, l-am controlat din primul și până în ultimul minut. Scorul putea fi mult mai mare. Avem o mică nemulțumire, tratăm ocaziile cu foarte mare ușurință și la acest capitol probabil va trebui să mai lucrăm. În schimb, suntem foarte mulțumiți de atitudinea băieților, țin să îi felicit și pe această cale, pentru dăruire, pentru obiectivul pe care l-au îndeplinit”.

Iulian Popa crede că meciul de la Galda a fost un bun prilej pentru jucătorii din lot care au evoluat mai puțin până acum în partidele de campionat să demonstreze că merită să prindă primul „unsprezece”. „A fost ca un test de maturitate pentru noi. Mă bucur că am abordat meciul cu o atitudine pozitivă. A fost un meci în care au jucat cei cu minute mai puține, a fost și un prilej pentru a demonstra că merită să fie la echipa asta și să bată la porțile primului „unsprezece”. E important că ne-am calificat, pentru că știți că este o competiție KO. Au fost foarte multe surprize, echipe din Liga 2 eliminate de echipe mai puțin bune sau mai slab cotate”, a afirmat Popa.

Mijlocașul a făcut referire și la duelul cu fratele său, Adrian Popa: „Este un duel inedit, din punctul meu de vedere. Părinții noștri vor avea de câștigat. Să dea Dumnezeu să fie bine și să terminăm cu bine acest meci. De obicei părinții noștri nu vin la meciuri, dar acum vor fi în tribună”.

Căbuz e accidentat

În altă ordine de idei, portarul Cătălin Căbuz n-a mai făcut deplasarea în Elveția cu lotul naționalei de tineret. A revenit la Sibiu după ce s-a accidentat la antrenamentul de marți al naționalei pregătite de Daniel Isailă.

„A simțit o durere la gambă, de asta a și venit mai devreme acasă. Horațiu Moldovan a demonstrat că ne putem baza pe el, a crescut foarte mult în valoare. Este o concurență bună și la nivelul portarilor. Încă nu putem spune cine va apăra cu Ripensia. Trebuie să vedem cum se simte Căbuz din punct de vedere fizic”, a mai spus Berța.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă de dinaintea meciului cu Ripensia o puteți viziona în playerul de mai jos.

Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 06 Oct. 2017, 11:50 Campionat
Pe aceeași temă