Hermannstadt și-a recâștigat rapid locul de lider în Liga 2. Sibienii au trecut de Metaloglobus la scor de neprezentare și au profitat de pasul greșit al Dunării

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 18:21 Campionat
Hermannstadt și-a recâștigat rapid locul de lider în Liga 2.** Sibienii au trecut de Metaloglobus la scor de neprezentare și au profitat de pasul greșit al Dunării

AFC Hermannstadt și-a recăpătat poziția de lider în clasamentul Ligii 2, după ce o pierduse de sâmbătă. Doar patru zile au stat sibienii pe locul 2, victoria lor de astăzi de la București și remiza Dunării la Brăila readucând trupa lui Alexandru Pelici în poziția de principală favorită la promovare.

Hermannstadt a câștigat, astăzi, cu scorul de 3-0 (0-0) meciul susținut în deplasare, cu Metaloglobul București, din etapa a 16-a a eșalonului secund. În urma acestui rezultat sibienii au revinit în fotoliul de lider al clasamentului Ligii 2, acolo unde au stat în 11 runde din acest sezon. „Alb-roșii” au 37 de puncte, cu unul în plus față de Dunărea Călărași, ocupanta locului secund, și trei peste Chindia Târgoviște.

După o primă repriză albă a jocului desfășurat în cartierul Pantelimon din București și după ce a trecut cu bine peste marea ocazie de gol a lui Ghenovici (47), care nu l-a putut învinge pe Moldovan din 6 metri, AFC Hermannstadt s-a trezit în superioritate numerică odată cu eliminarea lui Mădălin Martin pentru cumul de cartonașe galbene. A fost imboldul perfect al trupei lui Pelici, care la prima fază de superioritate a și înscris. Greșeala lui Geantă la un șut din unghi a dus mingea la Cosmin Neagu (48), acesta punctând pentru prima dată în acest meci.

Iar șocul resimțit de Metaloglobus a fost unul serios, care a zguduit-o din temeli. Bogdan Rusu (53) a majorat diferența pe tabelă după ce a fost găsit ideal cu o pasă lungă, peste apărare, și a șutat printre picioarele portarului, iar imediat mai apoi căpitanul Răzvan Dâlbea (56), nemarcat în 6 metri, a înscris și el cu o lovitură de cap sub transversală.

„Suntem bucuroși pentru această victorie, în urma căreia revenim pe primul loc. Dedicăm acest succes tuturor sărbătoriților de astăzi, cu ocazia Sf. Mihail și Gavril. În prima repriză ne-am creat câteva situații de a gol, dar nu am reușit să înscriem. După pauză am spart gheața, am marcat de trei ori și am avut alte câteva situații bune. A contat într-o oarecare măsură și faptul că echipa gazdă a rămas în inferioritate numerică imediat după pauză. Ne așteaptă un meci greu, pe teren propriu, cu Academica Clinceni”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici după meciul de la București.

Până la meciul de duminică, de la ora 14:00, cu Academica Clinceni, de pe stadionul „Municipal”, componenții staffului tehnic și jucătorii echipei AFC Hermanstadt vor participa joi, 9 noiembrie, de la ora 17:00, la o acțiune de promovare a fotbalului sibian în incinta Carrefour.

Hermannstadt a folosit următoarea formulă de echipă: Horațiu Moldovan – Mihai Stancu, Radu Crișan, Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Robert Boboc, Răzvan Dâlbea (cpt.)(Radu Necșulescu 67′), – Alexandru Neacșa (Andrei Hergheligiu 57′), Bogdan Rusu, Petrișor Petrescu – Cosmin Neagu (Radu Criștiu 88′).

Marius ANGHEL 08 Nov. 2017, 18:21 Campionat
Pe aceeași temă