Heleșteanu: „Mioveni va fi din nou sancționată”

18 Aug. 2012, 16:26 Campionat
Heleșteanu:**

Conducătorul echipei FCM Târgu Mureș, Anton Helesteanu este sigur că Federația Română de Fotbal va repara greșeala făcută la începutul lunii, când a șters penalizarea de 13 puncte cu care CS Mioveni ar fi trebuit să pornească în acest sezon de Liga a II-a, ca urmare a faptului că, în stagiunea trecută, nu a îndeplinit baremul pe prima scenă.

Fostul arbitru a declarat, în exclusivitate pentru Sport Total FM, că el a fost artizanul demersului făcut către Comitetul Executiv, același organism care a șters penalizarea la începutul lunii, însă nu pentru că ar avea ceva cu argesenii, ci cu principiul. Helesteanu crede că măsura a fost luată din superficialitate și este sigur că verdictul final va fi altul, pentru că speța este foarte simplă.

„€œNoi am întreprins demersul, la nivelul seriilor Ligii a II-a, la întâlnirea avută cu țintarul campionatului. Am înaintat solicitări către Comitetul Executiv pentru a reanaliza situația echipei din Mioveni. Cei mai mulți au semnat și am înaintat către membrii Comitetului Executiv din Liga a II-a. Demersul e bine documentat”, a spus Anton Helesteanu, în emisiunea „€œFotbal la matineu”, cu Horațiu Sima.

„€œNu am nimic cu cei de la Mioveni, ci cu principiul. Mi s-a explicat de ce am fost retrogradati, nu ne-am dat cu capul de pereți și am spus că aștept o decizie pertinentă, cu argumente. Principalul e un principiu de drept, de neretroactivitate a legii”, a adăugat oficialul grupării târgmureșene.

„€œE imposibil să rămână verdictul actual”

„ÂœAm cerut lămuriri de la reprezentanții noștri, am înțeles că lururile ar fi fost tratate oarecum superficial. Nu pot să acuz pe nimeni de rea-voință. Au fost multe situații pe agenda de lucru și în lipsa juristului FRF s-a tratat superficial. Este imposibil de justificat o astfel de decizie. E atât de simplă speța, încât e imposibil să rămână verdictul actual”, a mai spus fostul arbitru.

Directorul general al „€œportocaliilor” a vorbit și despre rezultatele slabe înregistrate în pregătiri, care îi dau emoții pentru începutul de sezon: „Jocul arată calitate, dar avem ratări nepermise și rezultate slabe în meciurile de pregătire. Nici pe faza de apărare și nici pe cea de atac nu stăm prea bine. Am avut o discuție cu jucătorii la mijlocul săptămânii trecute și am încercat să găsim cauzele situației actuale. Important este să fim în cea mai bună formă la ora debutului cu Damila Măciuca, pentru a nu fi surprinși de un adversar cu un nume mai puțin important decât noi. În fotbal este o vorba: cum te antrenezi, așa și joci”.

Sursa: Sport Total FM

18 Aug. 2012, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă