Gură de aer pentru timișoreni după un meci cu trepidații! ACS Poli a câștigat jocul de „6 puncte” cu CS Balotești

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2019, 20:05 Campionat
  • ACS Poli a câștigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu CS Balotești, după joc mai echilibrat decât diferența arătată de tabelă. „Pasența” lui Vivi Răchită a ieșit abia pe final, după ce oaspeții au rămas în zece din minutul 80. În prima repriză, ambele echipe care luptă pentru evitarea retrogradării au marcat de la 11 metri, prin Alexandru Bădăuță, respectiv Vasile Mihai. Pe final, Paramatti și Băduță au adus victoria bănățenilor. Timișorenilor le-au ajuns, în sfârșit, și echipamentul alb-violet, pe care l-au inaugurat cu acest prilej.

 

După două șuturi peste poartă pentru fiecare echipă, expediate de Manolache și George Mihai, ACS Poli a avut o ocazie importantă în debutul partidei, când Sidorenco a reluat cu capul pe lângă poartă, din 7 metri, după un corner. Peste patru minute s-a deschis scorul, dintr-un penalty. Flămânzeanu l-a împins pe Tîgîrlaș în careu, iar Bădăuță a bătut de la punctul cu var pentru 1-0.

Dănuț Munteanu și problemele cu hențurile

Manolache și Bădăuță au încercat să marcheze, iar în minutul 41 Buzan a trimis cu efect de la 18 metri, dar mingea a „șters” bara transversală. Vasile Mihai a avut un șut puternic la poarta timișorenilor, dar Dinu Moldovan a fost pe fază. La pauză s-a intrat însă cu 1-1. După ce în meciul cu Snagovul a atins tangențial o minge cu mâna în careu, Dănuț Munteanu nu s-a învățat minte și a provocat un nou penalty. Vasile Mihai a egalat de la 11 metri pentru 1-1 la pauză.

Echilibrul a rămas cât timp s-a jucat 11 la 11

În repriza secundă, Poli a mai cerut un penalty după ce Flămânzeanu a blocat o minge în careu, dar nu s-a dictat nimic. Timișoreni au dominat destul de clar meciul, dar cu ratări. Nici Bădăuță, nici Buzan nu au nimerit spațiul porții, cu ratări de la 10, respectiv 6 metri. Bădăuță a irosit o minge și de la 14 metri, iar din minutul 80 echilibrul numeric s-a rupt. Flămânzeanu a fost eliminat după ce a primit al doilea al doilea galben, în contextul în care avea primul de la penalty-ul din prima repriză.

Victorie cu golurile lui Paramatti și Bădăuță

După eliminare, Baloteștiul a avut o ocazie mare în minutul 83, când Marciuc a trimis din 3 metri peste poartă. Golda a irosit o șansă și în contul gazdelor, pentru ca în minutul 89, Lorenzo Paramatti să marcheze cu capul din 10 metri, după o lovitură liberă bătută înalt de Calugher. Pe final, Bădăuță a marcat și el în minutul patru al prelungirilor, după un contraatac.

ACS POLI TIMIȘOARA – CS BALOTEȘTI    3-1
Alexandru Bădăuță 19′ – pen., 90+4′, Lorenzo Paramatti 89′ / Vasile Mihai 45+3′ – pen.

D. Moldovan – Țîgîrlaș, Paramatti (cpt.), Bilia, Vl. Olteanu – D. Munteanu (Golda 46′) – Buzan (L. Oprea 86′), Calucher, Ant. Manolache, Sidorenco (Chemin 76′) – Bădăuță
Rezerve: Began – Ghidurea, Stere, Uyi
Antrenor: Valeriu Răchită

Fulga – M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc (cpt.), Voineag – M. Ghiță, G. Mihai (P. Capotă 81′), C. Predescu, R. Licu (Fl. Niculae 60′) – Vas. Mihai, F. Paraschiv (Mitrache 69′)
Rezerve: Iordan – R. Mihai, Cocîrlă, Ov. Marin
Antrenor: Gheorghe Mihali
Eliminat: Valentin Flămânzeanu 80′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 250; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 18 puncte, și runda viitoare merge la Târgu Jiu, pentru un meci care are loc sâmbătă, la ora 11:00, contra celor de la Pandurii. Baloteștiul rămâne cu 22 de puncte, e pe locul 18 și etapa viitoare va primi vizita UTA-ei.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2019, 20:05 Campionat
Pe aceeași temă