Gugulanii au bifat a șaptea înfrângere consecutivă

Gugulanii au bifat** a șaptea înfrângere consecutivă

Fără punct în ultimele șase partide, FC Caransebeș a întâlnit sâmbătă, 15 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe FC Olt Slatina, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a seriei a doua, a Ligii 2. Pe un vânt foarte puternic, care i-a împiedicat pe jucători să aprecieze corect traiectoria baloanelor, dar care nu i-a descurajat pe spectatori să vină totuși în număr destul de mare la arenă, întâlnirea a început într-o notă de relativ echilibru, acesta fiind rupt de faza din minutul 6, atunci când Poiană a centrat de pe stânga, pe jos, dar Lupu, la trei metri de poarta oaspeților, a trecut la un vârf de gheată de deschiderea scorului.

Replica slătinenilor a venit în minutul 8, șutul lui Ignea, de la 18 metri, fiind prins de portarul caransebeșean Rusu. Scorul avea să fie deschis după doar trei minute, în urma unui atac prelungit al oltenilor, mingea bâlbâită în fața careului gazdelor ajungând în cele din urmă la Vasile Gheorghe, care, de la 20 de metri, a șutat plasat, în drepta lui Rusu, făcând inutilă intervenția goal-keeper-ului gugulan.

Deși avantajați de vânt, caransebeșenii nu au reușit să ducă mingea în fața porții adverse decât o singură dată în prima repriză, și asta în minutul 20, atunci când centrarea de pe dreapta a lui Goșa a fost reluată cu capul, de la 8 metri, de Dârvaru, mingea ducându-se însă peste poarta apărată de Nuno Claro.

Ultima fază notabilă a primei părți s-a consumat în minutul 28, când Rogoveanu a pătruns impetuos pe dreapta, a intrat în careu, șutul său puternic de la 10 metri, la colțul scurt, fiind respins în corner de tânărul portar caransebeșean Rusu.

La pauză, tehnicianul gazdelor, Alin Artimon, a încercat să revigoreze atacul, introducându-i în teren pe Himcinschi și Negoescu, o mișcare ce avea să se dovedească benefică, dar nu suficientă pentru obținerea celor trei puncte puse în joc. Caransebeșul a început mai bine, masându-și adversarii în propria jumătate de teren, atacurile lor concretizându-se printr-o lovitură liberă periculoasă, obținută de Himcinschi, care a fost oprit neregulamentar de Morariu, la 17 metri, jucătorul oaspeților văzând direct cartonașul roșu în urma intervenției în postură de ultim apărător. Lovitura liberă a fost executată de Suru, bine, peste zid, Nuno Claro era bătut, însă balonul a mușcat bara transversală, de unde a revenit la Dârvaru, acesta i-a pasat lui Dicu, șutul acestuia puternic, de la 8 metri, fiind respins în corner de portarul oaspeților. Nuno Claro a mai avut o intervenție în minutul 61, când a prins cu siguranță șutul expediat de la 25 de metri, din alergare, de Dârvaru.

Oltenii nu au rămas datori la ocazii de gol, în minutul 63 Gligor executând un corner de pe partea dreaptă, cu efect, mingea, împinsă și de vânt, lovind bara din dreapta a porții caransebeșene.

Cu un om în plus pe teren, gazdele au mărit presiunea, iar în minutul 72 Săulescu a scăpat pe dreapta, însă Nuno Claro a ieșit în afara careului și a reușit să blocheze șutul atacantului gugulan. Gazdele au egalat în minutul 79, în urma unei centrări de pe dreapta expediate de același Săulescu, Dârvaru, aflat la 8 metri, a reluat cu capul în bara transversală, mingea a revenit în teren, de unde Himcinschi, aflat la 6 metri, a reușit să o împingă în plasa porții oltene.

Și când toată lumea aștepta golul care să aducă primele trei puncte pentru caransebeșeni, după o secetă de șase etape, a venit minutul 89, atunci când Blănaru a făcut faza meciului, recuperând o minge la mijlocul terenului și înaintând spre poarta caransebeșeană, pe traseu puternicul atacant debarasându-se pe rând de Bușu și de Dicu, care au ezitat să intervină decisiv, și, rămas singur cu portarul Rusu, a trimis calm, cu latul, în stânga acestuia, stabilind scorul final.

FC CARANSEBEȘ      1
FC OLT SLATINA       2

Marcatori: Himcinschi ”79 / V. Gheorghe ”11, Blănaru ”89

Oct. Rusu – Al. Manea (Săulescu ”66), Goșa (cpt.), A. Dicu, Bușu – Precup, Suru – Dârvaru, Ologu (Negoescu ”46), Poiană (Himcinschi ”46) – S. Lupu
Rezerve: V. Coca – R. Barbu, Ad. Ganea, Făiniși
Antrenor: Alin Artimon

Nuno Claro – Radovic, Oct. Morariu, A. Gligor (cpt.), Giurcă – Al. Ignea, Rogoveanu (Fl. Ștefan ”90+1) – Al. Leucuța (Șt. Blănaru ”46), V. Gheorghe, M. Căpățînă – B.Verdeș (Fâșie ”57)
Rezerve: Mogoșanu – Bogdanovici, Dobricean, Curtuiuș
Antrenor: Dan Oprescu
Eliminat: Morariu ”52 (roșu direct)

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 700; Arbitru: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj-Napoca); Asistenți: Casian Băla și Alin Mihoc (ambii din Arad); Jucătorul meciului: Ștefan Miluță Blănaru

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă