Grozavu are emoții la debutul Petrolului în Liga 2. „Aș fi ipocrit să spun că nu am, dar sunt și foarte încrezător. I-am simțit pe băieți motivați”. Campania de transferuri nu e încheiată

Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 19:58 Campionat
Grozavu are emoții la debutul Petrolului în Liga 2.

Petrolul joacă ultima sâmbătă, în meciurile programate în Liga 2. Ploieștenii găzduiesc, de la ora 15:30, jocul cu Sportul Snagov, una dintre echipele care au avut o campanie de transferuri mai mult decât interesantă în această vară și se anunță un adversar puternic în lupta pentru promovare.

Vineri, în conferința de presă premergătoare debutului în noul sezon, antrenorul Leo Grozavu a fost însoțit în fața presei de „căpitanul” Sebastian Ghinga și mijlocașul Robert Grecu. Toți reprezintă mutări pe care gruparea prahoveană le-a făcut în această vară, după ce promovarea din Liga 3.

Grozavu a vorbit despre așteptările pe care le are de la primul meci și de la restul sezonului. „Am parcurs, până în momentul de față, o perioadă de șase săptămâni în care am reușit să ne cunoaștem mai bine, eu și jucătorii, și să stabilim principiile după care vom lucra în continuare. Iar, legat de asta, nu pot să spun decât că sunt mulțumit despre modul în care toată lumea s-a angajat la această muncă. Orice început este greu, indiferent cu cine am fi jucat. Întâlnim o echipă a Snagovului care s-a întărit foarte mult în această vară, a adus jucători cu experiență, care au evoluat și în prima ligă, așa încât, cu siguranță, primul joc nu va fi deloc unul facil. Firesc, nu suntem la potențial maxim, pentru că e începutul de campionat, meciurile amicale sunt una, oficialele alta, dar asta nu va fi o scuză în cazul în care nu vom începe cu dreptul. Și eu și jucătorii suntem conștienți de responsabilitatea care apasă pe umerii noștri, va trebui să dăm totul pe teren și sunt convins că, pe măsură ce vom înainte în campionat, ne vom apropia de ceea ce îmi doresc eu. Aș fi ipocrit să spun că nu am emoții, dar sunt și foarte încrezător. I-am simțit pe băieți motivați, am muncit foarte bine și sperăm ca, la sfârșit, să ne bucurăm cu toții”, a spus antrenorul Petrolului, citat de site-ul oficial al „galben-albaștrilor”.

„Suntem conștienți, cu toții, de faptul că ne așteaptă un campionat lung și istovitor. Dar, în ceea ce mă privește, sunt convins că, la final, ne vom bucura cu toții și, desigur, nu iau în calcul decât promovarea pe prima scenă”, a fost mesajul, răspicat, pe care l-a transmis, în debutul conferinței de presă, antrenorul Leo Grozavu.

Ghinga: „Petrolul nu se refuză”

Căpitanul Petrolului, fundașul Sebastian Ghinga, adus din Liga 1, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, spune că singurul gând cu care a venit la Ploiești este să obțină promovarea.

„Mă bucur să știu că sunt în familia Petrolului. Prea multe, însă, n-ar trebui să vorbim aici, ci pe teren, acolo unde vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru ca lucrurile să decurgă așa cum ne dorim cu toții. Petrolul nu se refuză, nu consider că am făcut un pas înapoi, venind de la Liga 1 la Liga a 2-a, iar singurul gând al nostru este, evident, promovarea”, a spus Ghinga.

Grecu: „M-a atras proiectul de la Ploiești”

Mijlocașul Robert Grecu, luat de Petrolul sub formă de împrumut de la Viitorul, după ce a fost rechemat de la FC Argeș, spune că la echipa ploieșteană l-a atras proiectul și obiectivul promovării.

„Mă bucur că am reușit să ajung la o echipă de tradiția Petrolului și sper ca în acest campionat să ne îndeplimin obiectivul. Fiecare meci este important, trebuie să le câștigăm pe toate, iar la final să promovăm. Am evoluat, anul trecut la FC Argeș, a fost, pentru mine, un sezon destul de bun, dar m-a atras proiectul de la Ploiești și am ales să vin aici și să pun umărul la ceea ce ne dorim cu toții, și anume accederea în primul eșalon”, a spus și Grecu.

Campania de transferuri nu s-a încheiat

Grozavu anunță însă că Petrolul nu și-a încheiat campania de transferuri, dorindu-și dubluri pentru atacanții săi. În cazul în care s-ar ivi vreo altă achiziție pe un alt post decât cel ofensiv, antrenorul nu i-ar spune nu.

„Ca orice antrenor, și eu îmi doresc să lucrez cu jucători cât mai buni. Vom încerca, până la finalul perioadei de transferări, să aducem și alți fotbaliști, care să vină cu acea plus-valoare de care are nevoie lotul nostru. Nu spun că sunt nemulțumit de ceea ce avem la momentul actual, dar anumite compartimente, cum ar fi cel de atac, nu sunt dublate pe măsura la ceea ce îmi doresc, astfel încât să avem un parcurs cât mai liniștit. Dacă o să apară un jucător bun, pe orice post, și dacă se va încadra, din punct de vedere sportiv și financiar, în ceea ce ne propunem noi, atunci vom face toate eforturile să îl aducem”, a mai spus Leo Grozavu.

Antrenorul Petrolului a avut și un mesaj pentru suporterii echipei. „Suporterii sunt un factor foarte important. Și în declarațiile mele anterioare am încercat să fac un apel către ei, pentru că este foarte important aportul lor. Știm cu toții, la Ploiești tribuna este apropiată de echipă, și îmi doresc să fie la fel și în acest an. Sigur, și prestația noastră este foarte importantă, iar dacă vom ști cum să-i aducem aprope de noi, atunci sunt convins că vor fi, cu adevărat, cel de-al „12″-lea jucător al Petrolului”, a încheiat Grozavu.

Pe lângă presiunea meciului cu Sportul Snagov, Petrolul are încă una, victoria Universității Cluj obținută la debutul în Liga 2, 2-0 cu Metaloglobus.

Foto și video: FC Petrolul

Marius ANGHEL 03 Aug. 2018, 19:58 Campionat
Pe aceeași temă