Grigore vede în UTA un adversar redutabil pentru Petrolul: „E un nou prilej să demonstrăm că putem fi pe locurile fruntașe”. Jucătorul ploieștenilor care abia aștepta meciul cu arădenii

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 18:14 Campionat

Etapa a 18-a a Ligii 2 debutează încă de joi seară, de la ora 19:30, la Ploiești, cu derby-ul rundei. Pe stadionul „Ilie Oană” se întâlnesc cele mai titrate echipe care activează acum în Liga 2. Petrolul are patru titluri de campioană, în timp ce UTA are șase.

Înaintea jocului direct din această săptămână, Petrolul e însă superioară UTA-ei. Echipa ploieșteană se află pe locul 2, promovabil, cu 38 de puncte, în timp ce UTA e abia pe locul 10, cu 23 de puncte.

„Un meci în care întâlnim o echipă de tradiție și care, pentru noi, reprezintă un nou prilej să demonstrăm că putem fi pe locurile fruntașe, acelea care duc în primul eșalon. Vom întâlni un adversar redutabil, iar asta nu o spun ca să pun o presiune suplimentară pe elevii mei, și avem toate premisele necesare pentru a vedea un duel interesant, dar nu la nivelul băncilor tehnice, ci al echipelor care se vor înfrunta pe teren”, a prefațat întâlnirea cu UTA antrenorul Octavian Grigore.

Sub conducerea lui Grigore, Petrolul are cinci victorii consecutive, toate obținute la scor la limită. „În acest moment, cred că Petrolul are nevoie de rezultate, de constanță în a obține punctele necesare pentru o clasare în zona promovării. De asemenea, cred cu tărie că un lot format în vară are nevoie de timp pentru a fi create anumite relații de joc și pentru a putea oferi un joc plăcut ochiului. Normal că și eu îmi doresc ca echipa să joace altfel, să câștige la trei-patru goluri diferență! Ce antrenor nu ar vrea acest lucru? Dar, în acest moment, am venit cu varianta unui joc de siguranță, care să ne aducă puncte, și, din mers, vom căuta să reglăm anumite mecanisme și relații de joc”, a mai spus Octavian Grigore, care nu se va baza pe Sebastian Ghinga, Toto Tamuz, indisponibili din cauza unor accidentări, și Antonio Cruceru, care acuză o răceală puternică.

Chindriș: „De când am plecat de la Arad, am așteptat momentul acesta”

În lotul Petrolului se află și un arădean, fost jucător și căpitan la UTA. Marius Chindriș a semnat cu echipa ploieșteană la începutul sezonului trecut, la când echipa evolua în Liga 3 și avea ca obiectiv promovarea. Mijlocașul spune că a așteptat un meci împotriva fostei sale echipe de când s-a renunțat la el.

„Pentru mine va fi un meci special, pentru că îmi voi întâlni fosta echipă, cea cu care am debutat în Liga a 2-a. Pot să spun că, de când am plecat de la Arad, am așteptat momentul acesta! Vom face tot posibilul să câștigăm și să fim, cel puțin până se termină etapa, pe primul loc al clasamentului. La UTA mai evoluează câțiva jucători cu care am jucat și am crescut împreună la Arad, dar pe durata celor 90 de minute asta nu va conta! Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu avem nevoie să facem rabat de la ceva pentru a ne putea îndeplini obiectivul”, a spus Chindriș, care în acest sezon are 12 meciuri pentru Petrolul și un gol marcat.

„Vom întâlni o echipă bună și trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra cele trei puncte la Ploiești. Trebuie să avem continuitate în victorii, avem nevoie să facem un joc bun și să rămânem acolo, în zona promovării. Ne așteaptă un drum lung, important este să luăm fiecare meci în parte, să reușim să acumulăm puncte, iar atunci când de va trage linie să fim pe unul dintre primele edouă locuri”, a comentat și fundașul Florin Plămadă meciul cu UTA.

Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă