Grădinița Pandurii! Echipa gorjeană a avut în lot pentru jocul cu ASU Poli nu mai puțin de opt juniori născuți în 2001-2002. Cojocaru: „Sunt mândru de ei”

Pandurii a încheiat anul 2019 cu o nouă înfrângere, la Timișoara, 0-1 cu ASU Politehnica, ce-i drept, în prelungiri, dintr-un penalty controversat, dar antrenorul Călin Cojocaru s-a declarat mulțumit de echipa sa, mai ales că a „aruncat” în teren mai mulți debutanți.

Nu mai puțin de opt juniori din pepiniera proprie a clubului gorjean aflat aproape de faliment au fost convocați pentru meciul de la Timișoara, patru dintre aceștia fiind titulari. Dintre cei utilizați în primul „11” cu ASU Poli, Horațiu Peia (născut în anul 2002) a fost folosit și la meciul precedent, cu Concordia Chiajna, restul fiind debutanți.

Este vorba de Octavian Pisc (2001), Alexandru Cuțitoiu (2001) și Albert Cornicioiu (2002), care până de curând nici nu fuseseră măcar convocați la prima echipă.

Pe banca de rezerve s-au mai aflat juniorii Ianis Stăniloiu (2002), Răzvan Licuriceanu (2001), Leonard Gheorghe (2002) și Radu Filip (2002), ultimul având jucate deja mai multe meciuri la Pandurii, șapte.

Călin Cojocaru: „Trebuie să muncim mult și se vor vedea rezultatele”

Încă de când a venit la Târgu Jiu, antrenorul Călin Cojocaru a pus accent pe promovarea juniorilor. Cu o echipă formată preponderent din jucători tineri, Pandurii a fost aproape de o remiză la ASU Politehnica, dar a pierdut în prelungiri, în minutul 90+7, după un penalty inventat de arbitrul Dorin Voina.

„Din păcate pentru noi, ne-au lipsit aproape șapte jucători la ultimul meci. Am avut în lot foarte mulți jucători de 2001-2002, care sunt la primul meci în Liga 2. Au muncit mult și se pregătesc bine, sunt mândru de ei. I-am luat aproape de când am ajuns eu la Târgu Jiu, de o lună și cred că se vede că au calitate. Dar trebuie să muncim mult și se vor vedea rezultatele”, a declarat Cojocaru.

Pandurii în meciul cu ASU Poli: Mih. Cotolan – P. Chiș, Oiță (cpt.), D. Ciobanu, Nic. Cotolan – Rob. Bratu, Pisc (Al. Dinu-Ivănescu 57′) – Cuțitoiu, Peia, P. Popescu – Cornicioiu (Nichifor 81′). Rezerve neutlizate: Al. Oprița – Stăniloiu, R. Filip, Licuriceanu, Leo. Gheorghe.

Pandurii a încheiat anul pe ultimul loc în Liga 2, 19, cu doar 8 puncte. Se anunță o iarnă agitătă la Târgu Jiu, mai ales că jucătorii sunt neplătiți de la începutul sezonului.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Leczki JOZSI /Mediafax Foto

Pe aceeași temă