Golgheterul Petrolului din meciurile amicale a dat tonul victorie cu Dunărea, însă atenționează: „Trebuie să mai punem la punct unele lucruri pentru a face fericiți acești suporteri”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 12:15 Campionat

Petrolul și-a început cu dreptul meciurile oficiale din 2020, sâmbăta trecută trecând pe teren propriu, cu 2-0, de Dunărea Călărași, o echipă incomodă din Liga 2, fostă prim-divizionară care își propusese promovarea, însă care e departe de acest obiectiv. Golgheterul echipei ploieștene din jocurile amicale din această iarnă, Gabriel Deac, a fost cel care a deschis scorul, iar a doua reușită i-a aparținut lui Ștefan Blănaru, și el un jucător care în acest sezon nu marcase niciodată pentru „lupi”.

Gabriel Deac: „Sunt 100 la sută convins că se poate ajunge la promovare”

Pofta de gol avută de Gabriel Deac în cele zece meciuri amicale disputate de Petrolul în această iarnă a fost confirmată și în primul joc oficial, cu Dunărea Călărași. Mijlocașul adus în prima parte a sezonului de la FC Voluntari a deschis scorul contra Dunării în minutul 16, cu o lovitură de cap trimisă sub transversală. A fost abia al optulea joc disputat pentru echipa ploieșteană în acest sezon, dar și primul gol marcat.

„A fost o victorie muncită, o victorie meritată, dar trebuie să mai punem la punct unele lucruri pentru a face fericiți acești suporteri care din primul până în ultimul minut ne încurajează”, a spus Deac după meciul cu Dunărea.

În zece jocuri amicale, Gabriel Deac înscrisese de cinci ori pentru Petrolul, fiind golgheterul echipei, urmat de Laurențiu Marinescu și Armando Vajushi (ambii cu câte trei reușite). „Din păcate, golurile din amicale nu se contorizează, dar eu sper să dau la fel de multe și în meciurile oficiale și să ajut echipa să ajungă pe loc promovabil. Sunt 100 la sută convins că se poate ajunge la promovare, dar trebuie să mai punem la punct multe lucruri și dacă o să fim concentrați, 100 la sută o să promovăm. De acum toate meciurile sunt finale pentru noi, nu mai avem voie să facem pași greșiți. Trebuie să fim și relaxați. Nu putem pune o presiune la fiecare meci pe noi. Cu siguranță că suporterii o să ne încurajeze în continuare și cu ei, împreună, eu zic că o să promovăm”, a mai spus mijlocașul adus din Liga 1, de la FC Voluntari.

Golgheterul Petrolului din acest sezon, Sergiu Arnăutu, marcator a nouă goluri, s-a aflat în stare de suspendare pentru meciul cu Dunărea Călărași, după ce a fost eliminat la ultimul joc din sezonul trecut, la Arad, cu UTA.

Laurențiu Marinescu: „Nu ne permitem să mai facem pași greșiți, pentru că am făcut destui în trecut”

Ambele reușite ale Petrolului în meciul cu Dunărea Călărași au venit din faze fixe. Mai exact, din cornere executate de căpitanul Laurențiu Marinescu. Mijlocașul nu mai concepe pași greșiți făcuți de echipă în această parte a doua a sezonului dacă se mai vrea să se obțină promovarea.

„Important este să ne bucurăm de această victorie, pentru că eu cred că am meritat-o. Nu doar eu am alergat, ci toată echipa. Aveam nevoie de cele trei puncte, pentru că toți ne doream să începem cu dreptul și sperăm să păstrăm linia aceasta. Nu ne permitem să mai facem pași greșiți, pentru că am făcut destui în trecut. Sperăm să creștem de la meci la meci și să ne îndeplinim obiectivul. Cine va intra în meciul cu Farul trebuie să o facă bine, pentru că avem un lot valoros și, indiferent de numele jucătorului, trebuie să dea totul pentru că altfel vom avea probleme”, a declarat Marinescu la finalul jocului.

În următoarea etapă, Petrolul joacă tot pe teren propriu, vineri, de la oa 17:30, cu Farul Constanța, echipă care în această rundă a trecut cu 3-1 de Concordia Chiajna. Cu 34 de puncte acumulate în acest moment, echipa ploieșteană se clasează, momentan, pe locul 5, în urcare cu trei poziții față de cum a iernat.

Rezumatul meciului Petrolul – Dunărea Călărași 2-0:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 24 Feb. 2020, 12:15 Campionat
Pe aceeași temă