Gloria riscă să nu termine campionatul! Urs: „Dacă toată lumea stă pasivă, există această posibilitate”

Mihai Andries 07 Jan. 2014, 18:53 Campionat
Gloria riscă să nu termine campionatul!** Urs: „Dacă toată lumea stă pasivă, există această posibilitate

Fără bani de la primărie, fără drepturi tv și fără venituri din transferuri, Gloria pare aproape paralizată. Echipa se va reuni în 14 ianuarie, dar programul de pregătire stabilit inițial nu mai e bătut în cuie. Cantonamentul în Antalya e pus serios sub semnul întrebării iar lista de achiziții nu a fost încă deschisă.

„Ne vom lupta până la ultima picătură de energie. Dar dacă toată lumea din jurul nostru stă pasivă, există riscul să clacăm și să nu putem încheia campionatul. Mă refer la administrația locală dar și la investitorii privați. Trebuie să ne reorientăm spre alte surse de finanțare, dacă vânzarea stadionului nu mai e de actualitate. Chiar mâine o să ne întâlnim cu un grup de oameni de afaceri bistrițeni, interesați de soarta Gloriei.”, a declarat Vasile Urs, administratorul judiciar al Gloriei, pentru sportulbistritean.ro.

Acesta recunoaște că au apărut din nou restanțe financiare către antrenori și jucători, aceștia trecând anul fără banii cuveniți în decembrie. Și mai grea e situația celorlalți angajați din club, care au restanțe pe mai multe luni. „În această perioadă nu facem altceva decât să căutăm soluții pentru continuarea activității și sunt încrezător că le vom găsi”, mai spune Vasile Urs, însă nu cu același optimism ca și anul trecut.

Negocierile pentru vânzarea stadionului au picat total! Vasile Urs: „Clubul a fost sabotat”

Planul de reorganizare al Gloriei a intrat în impas. Strategia principală a ieșirii din insolvență, vânzarea stadionului către primărie, nu mai e viabilă. La prima întâlnire între reprezentanții clubului și comisia condusă de primarul Ovidiu Crețu, întâlnire ce a avut loc în ultimele zile așe anului, tranzacția s-a blocat total.

Motivul sistării acestor negocieri este legat de actele de proprietate ale stadionului, neclare la această oră. Gloria a susținut mereu că are acte legale de propritate însă la primărie au ajuns documente care arată că Ministerul Tineretului și Sportului ar fi adevăratul proprietar. Mai mult, odată cu legea descentralizării a apărut și o anexă în care se specifică negru pe alb că stadionul va fi transferat de la minister către primărie. 

„Doar în justiție se mai pot rezolva lucrurile”, spune administratorul judiciar Vasile Urs, convins că totul e din vina „unor persoane care au sabotat clubul” și arată înspre CSM Bistrița și directorul Adrian Moldovan. Acesta ar fi întocmit și trimis la București o listă cu bunurile ce ar aparține ministerului, listă care cuprinde o bună parte din stadion. Reprezentanții Gloriei spun însă că cei de la Clubul Sportiv Municipal – structură de stat, aflată în subordinea ministerului, au avut doar drept de folosință asupra acelor bunuri, printre care se află sălile de sub tribune, pista și câteva alei. 

„Evident că s-au sistat toate discuțiile. Stadionul a devenit dintr-o dată un obiect litigios și sigur că nimeni nu mai poate vorbi despre o vânzare. Cel puțin deocamdată. Situația va avea rezolvare doar în justiție și va dura ani de zile. Oricum, chiar dacă s-ar transfera la primărie, o parte va rămâne cu siguranță la Gloria, fiindcă altfel ar trebui să vorbim despre naționalizare”, a mai declarat Vasile Urs pentru sportulbistritean.ro.

 

Sursa: Sportul Bistrițean

Mihai Andries 07 Jan. 2014, 18:53 Campionat
Pe aceeași temă