Gloria luminată de Far(ul)

Adrian Soare, Marius ANGHEL 21 Apr. 2014, 01:01 Campionat

Chiar în Vinerea Mare, Gloria Buzău a izbutit să obțină o victorie prețioasă în primul meci din cadrul turneului play-out, disputat pe teren propriu împotriva Farului Constanța. Gruparea din Crîng s-a impus la limită cu scorul de 1-0, la finalul unui joc în care și-a creat mai mai multe ocazii de gol,fiind superioară adversarei sale.

A fost totodată și un cadou de Paște pentru suporterii buzoieni, față de care jucătorii lui „Vioară” erau datori, după ultimele evoluții de acasă în urma cărora au ratat play-off-ul. Încă din debutul confruntării cu „marinarii”, echipa gazdă a ținut să arate că este hotărâtă să își spele păcatele, iar prima acțiune ofensivă mai consistentă a fost concretizată cu gol, marcat de atacantul Pantelie (11). Acesta a marcat cu un șut din șase metri, după o pasă primită de la Moise.

Buzoienii au prins curaj și își puteau dubla avantajul ceva mai târziu când Burlacu a pătruns în careu unde singur cu portarul a trimis pe lângă poartă. Oaspeții au avut și ei o tresărire numai că Stoicescu a reținut șutul expediat de Silvășan din afara careului. Spre finalul primei reprize, Bobe și-a încercat și el norocul, dar mingea șutată de la 16 metri a trecut mult peste bara transversală și astfel Gloria a plecat la cabine cu un avantaj fragil. În repriză secundă, echipa din Crîng și-a mai trecut în cont câteva ocazii de gol, cele mai clare aparținând noilor intra’i pe teren Gabi Ion (63), al cărui șut din interiorul careului a fost scos de goalkeeperul constănțean și Crețu (77), care din poziție ideală a trimis peste poartă.

Tabela de marcaj a rămas blocată la 1-0, iar la final gazdele s-au bucurat împreună cu suporterii pentru cele trei puncte oprite la Buzău, importante menținerii în liga secundă.

GLORIA BUZĂ‚U – FARUL CONSTANȚA 1-0 (1-0) Pantelie ”11

Stoicescu – Agache (N. Crețu ”61), Dăniță (cpt.), Bîrsănel, Vlaicu – G. Marcu, Pușcașu – Burlacu, Bobe, S. Moise (M. Mihăescu ”79) – Pantelie (G. Ion ”60)
Antrenor: Viorel Ion

G. Curcă (cpt.) – Băjan, Bumbac, A. Ghinea, Mansur – V. Apostol (S. Tothăzan ”76) – Scărlătescu, I. Florea I (Igiroșanu ”55), I. Florea II, Ivanovici (Nițescu ”82) – Silvășan
Antrenor: Ștefan Nanu

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 21 Apr. 2014, 01:01 Campionat
Pe aceeași temă