Gloria, lovită de satelitul Astrei

21 Apr. 2012, 15:21 Campionat

Ce a luat pe mere a dat pe pere. După ce cu o etapă în urmă reușise să producă o surpriză, învingând în deplasare pe CS Otopeni, vineri, Gloria Buzău a comis-o acasă. Echipa din Crâng a pierdut cu scorul de 1-2 meciul disputat împotriva Astrei II Giurgiu și, astfel, șansele de a se menține în eșalonul secund par compromise în mare măsură.

Deși nu aveau voie să risipească puncte, dată fiind situația critică în care se află, gazdele au făcut totuși cel mai prost joc din retur. Asta, în timp ce oaspeții, lipsiți de griji, au venit la Buzău cu temele pregătite, începând confruntarea în forță, iar după ocaziile irosite de Gafița (7) și Constantin (13) au izbutit să deschidă scorul.

Giurgiuvenii au declanșat un contraatac, iar Florea (14) a pătruns în careu și după ce șutul său din unghi a fost respins în față de portar, profitând de gafa fundașului Berceanu a tras din nou cu sete, iar mingea a poposit în poartă, nu înainte să lovească bara.

Formația buzoiană a replicat prin Ursu (18), care din poziție favorabilă, a șutat puternic de la colțul careului mare, dar mingea nu a nimerit ținta. Peste câteva minute, gazdele au egalat prin Jercălău (24), care a prins un șut senzațional de la aproximativ 25 de metri, mingea a ,,mușcat” gazonul chiar în fața portarului și a sărit peste acesta intrând apoi în poartă.

Se părea că Gloria își revine, dar nu a fost întocmai, deoarece satelitul Astrei a preluat din nou conducerea pe tabelă, taxând greșelile în lanț ale apărării adverse care parcă se afla sub efectul somniferelor. Achim a centrat în fața porții, iar Florea (33) din săritură a înscris cu călcâiul, trecându-și astfel în cont o ,,dublă”.

Oaspeții își puteau mări avantajul spre finalul primei reprize, dar mingea reluată cu capul de Gafița(43) din zece metri a trecut peste bara transversală.

După pauză echipa lui Ciobanu a încercat să se apropie de poarta lui Gavrilaș, iar, noul intrat pe teren, Mbella (69) a marcat spectaculos cu un voleu din interiorul careului numai că golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Gloria Buzău – Astra II Giurgiu 1-2 (1-2)
Jercălău (24) / M. Florea (14, 33)

Sîrbu – Cucu, Murdărea, Berceanu, Olteanu, Ursu, Jercălău, Stroe (70 Nițor), Alexandru (62 Martinescu), Pușcaș, Luiceanu (50 Mbella)
Antrenor: Mihai Ciobanu

Gavrilaș – Gheorghe, Moroiță, Nogo, Constantin, Ochia, Dinu (90+1 Stan), Achim, Florea, Gafița (78 Rotaru), Fertea (61 Burlacu)
Antrenor: Ioan Tătăran

Articol și foto de Adi SOARE

21 Apr. 2012, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă