Ghenovici, alt gol decisiv din fază fixă contra unei echipe din Timișoara. După Ripensia, și ACS Poli s-a înclinat în fața Metaloglobusului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2018, 21:26 Campionat

Metaloglobus a scos șase puncte din primele întâlniri cu cele două echipe timișorene care nu se simt prea bine în acest start de sezon, Ripensia și ACS Poli. Dacă săptămâna trecută i-a învins cu 1-0 în deplasare pe roș-galbeni, astăzi, în Capitală, jucătorii lui Bogdan Andone i-au bătut cu același scor și pe bănățenii antrenați de Ștefan Nanu și încep să se distanțeze față de locurile retrogradabile. Fosta prim-divizionară ACS Poli se scufundă către Liga 3, după zece etape situându-se pe penultima poziție.

În prima repriză, timișorenii de la ACS Poli au dominat jocul. Majoritatea atacurilor îl căutau pe vârful Octavian Drăghici. În minutul 2, acesta a trimis puțin pe lângă poartă o centrare de la Haruț, iar apoi, când a fost „servit” de Keita, a avut un șut slab, reținut de portarul Geantă. De asemenea, alb-violeții au mai fost periculoși la o minge expediată de Melinte din lovitură liberă, scursă pe lângă buturile gazdelor. Metaloglobus mai mult s-a apărat, dar a avut o fază la care putea fi periculoasă, însă Mario Contra a intervenit.

Gol dintr-o fază fixă, marca Ghenovici

Dominarea teritorială a oaspeților nu a mai fost atât de „concretă” în repriza a doua. Din minutul 57, Ștefan Nanu a rămas fără un jucător pe teren, după ce David Pop a văzut al doilea cartonnaș galben și a trebuit să părăsească terenul. Bogdan Andone l-a păstrat pe bancă pe Valentin Ghenovici, care s-a dovedit a fi din nou providențial după ce a fost introdus în joc. În minutul 71, tehnicul mijlocaș a marcat direct dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Astfel, după ce Ghenovici marca din penalty unicul gol al meciului cu Ripensia, același jucător a punctat și acum, cu ACS Poli, tot dintr-o fază fixă, dar din lovitură liberă. A fost al doilea meci cu o formație din Timișoara în care trupa bucureșteană nu marchează din acțiune, dar obține maximum.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – ACS POLI TIMIȘOARA         1-0
Valentin Ghenovici 71′

Rob. Geantă – Pham Huy, Buzea, Caramalău, Negotei – Sava (cpt.), Bg. Panait (Ghenovici 60′) – C-tin Costache, Șt. Niculae (Potecea 74′), Vl. Vlad (Val. Andrei 82′) – M. Albert
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Riza, Culda, Ciolacu
Antrenor: Bogdan Andone

M. Contra – Haruț, Basic, Melinte, Rudolf Avaro (Motreanu 60′) – Dav. Pop, D. Filip, Bîrnoi, S. Keita (Bocșan 57′) – Velcotă (Stere 76′), Oct. Drăghici (cpt.)
Rezerve neutilizate: Moșoarcă – Golda, Ciurariu, Iseini
Antrenor: Ștefan Nanu
Eliminat: David Pop 60′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Florian Alexandru Vișan (Galați).

Cu 14 puncte, Metaloglobus a urcat pe locul 12. Etapa viitoare, formația din Capitală va juca la mijlocul săptămânii, la Arad, cu UTA. ACS Poli rămâne cu 5 puncte și e pe locul 19 și va juca în etapa intermediară pe Electrica, cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Alexandru DOBRE (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Oct. 2018, 21:26 Campionat
Pe aceeași temă