George Florescu, îndurerat după ce „U” Cluj a ratat promovarea: „Sunt extrem de dezamăgit de tot ce s-a întâmplat”. Ce urmează pentru el și club

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 08:52 Campionat

Universitatea Cluj a câștigat meciul retur al barajului pentru promovare, 1-0 la Sibiu cu FC Hermannstadt, miercuri după amiază, însă victoria nu a fost îndeajuns pentru ca formația manageriată de Ioan Ovidiu Sabău și antrenată de Bogdan Lobonț să poată accede în Liga 1. În tur a cedat cu 2-0, astfel că, la general, a pierdut cu 2-1 întâlnirea care îi dădea ultima șansă de a ajunge în prima ligă în an de centenar. Golul marcat de Dorin Goga în minutul 64 a fost insuficient pentru clujeni, care după această reușită nu a mai pus pericol la poarta lui Căbuz.

Unul dintre liderii echipei, mijlocașul George Florescu (35 de ani), era extrem de afectat de ratarea promovării și a spus că îi pare rău pentru oraș și suporteri că Universitatea nu a putut ajunge în Liga 1 în acest an. Fostul jucător al naționalei crede că barajul s-a decis în cele două minute jucate la Cluj în care s-au primit cele două goluri.

„O victorie fără niciun folos. Un sentiment plin de durere. Mi-e greu să vorbesc. Ne-am chinuit un sezon întreg, am tras din răsputeri. Chiar mi-e foarte greu să vorbesc. Sunt extrem de dezamăgit de tot ce s-a întâmplat. Îmi pare nespus de rău pentru oraș, pentru acești suporteri minunați care și-n partida tur, de la Cluj, au venit într-un număr extrem de mare la stadion să ne susțină. Din păcate, am avut cele două minute de coșmar de la Cluj și eu zic că soarta acestui baraj s-a jucat acolo”, a spus Florescu la microfonul DigiSport, la finalul partidei.

„La Cluj nu meritam să pierdem sub nicio formă, iar aici cred că a fost o victorie meritată”

George Florescu e de părere că nivelul barajului a fost unul destul de scăzut, că ambele echipe mai mult s-au tatonat și că Universitatea Cluj ar fi meritat să promoveze.

„Din punctul meu de vedere, nu a fost nicio diferență. Eu chiar cred că meritam să ne calificăm mai departe. O să fiu subiectiv, normal, pentru că e normal să țin cu echipa mea, dar, per ansamblu, la Cluj nu meritam să pierdem sub nicio formă, iar aici cred că a fost o victorie meritată, deși ambele jocuri au semănat oarecum. Au fost două echipe care s-au tatonat mai mult, n-au fost ocazii extrem de multe, n-a fost un joc spectaculos. Trebuie să ținem cont și că ăsta e nivelul, până la urmă: un baraj între Liga a 2-a și Liga 1. Adică pentru promovarea în Liga 1, deci sunt echipe, să zicem, de un nivel un pic mai scăzut față de cele care se bat la titlu”, a mai declarat mijlocașul care în acest sezon a jucat în 27 de meciuri de Liga 2, în 18 ca titular, și a înscris șase goluri.


Suporterii Universității Cluj au încurat echipa în număr mare și în deplasarea de la Sibiu

„Ce ar trebui să se schimbe? Multe”

Experimentatul jucător e de părere că la „U” Cluj trebuie schimbare multe lucruri după ratarea obiectivului și nu știe dacă această șansă a fost ultima pentru el de a juca din nou în Liga 1, acolo unde a evoluat doar pentru Astra. Florescu e de părere că orașul și Universitatea merită mult mai mult decât să joace în Liga 2.

„Aoleo! Ce ar trebui să se schimbe? Multe. Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea acum. Avem oameni în cadrul conducerii care pot să ia decizii în urma acestui sezon. Cu siguranță o să se ia, pentru că acest proiect și acest oraș merită mult mai mult. Acest club de tradiție merită mult mai mult. Nu știu dacă a fost ultima șansă pentru mine de a juca în Liga 1. O să vedem. O să avem o discuție cu cei din conducere și o să vedem care o să fie viitorul meu”, a mai spus George Florescu.

Pentru „U” Cluj urmează un sezon de Liga 2 și mai infernal, în care pentru a promova trebuie să se lupta cu Rapid, Petrolul, UTA și FC Argeș, printre altele.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Lucian DANCIU și Paul URSACHI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 08:52 Campionat
Pe aceeași temă