Gazul și UTA, cam departe de pretențiile Ligii I

29 Apr. 2012, 15:43 Campionat

Angrenate în lupta pentru promovare, Gaz Metan și UTA au oferit un joc modest în derby-ul etapei a XXIV-a. Arădenii nu au expediat nici măcar un șut pe poartă, cea mai mare ocazie a oaspeților venind în minutul 64, când Sitoe, din 6 metri, a trimis balonul pe lângă bară. De la Gaz Metan, doar Zaharia (’32, ’90) și Abba (80) l-au întins pe portarul Amadio, care a respins fie în corner, fie cu genunchiul, în față. În minutul 45, Olah a nimerit vinclul, direct din lovitură de colț.

„După aspectul jocului, poate chiar e echitabil rezultatul. Niciuna dintre echipe nu a avut ocazii foarte mari. Poate noi am fost mai aproape de gol în anumite momente. Mă așteptam ca băieții să fie dezlănțuiți, dar miza jocului și-a spus cuvântul. Nu am avut inspirație la prima linie, deși mijlocul a funcționat bine. Vârfurile au fost total neinspirate. Lupta pentru locul trei se duce în continuare. Timișoara văd că a ridicat mâna”, a declarat Marian Bondrea. Nemulțumiți de prestația atacantului Vancea, publicul l-a admonestat pe Bondrea, pe motiv că a renunțat în iarnă la golgheterul Boroiban, dar antrenorul oltean a ținut să facă unele precizări la conferința de presă: „Nu l-a dat nimeni afară pe Boroiban. A plecat singur. Era în ultimele șase luni de contract și deja tratase cu alții. Chiar a luat avansul, iar dacă-l aveam în continuare nu cred că se schimba situația. Să nu uitam că Boroiban nu a făcut treabă la nicio altă echipă și nici n-a jucat la echipe performante, ci doar de la coada clasamentului. Nu cred că e o pierdere foarte mare”

VEZI MAI MULTE POZE DE LA ACEST MECI

Bondrea a explicat și motivele pentru care i-a exclus din lot, înaintea meciului cu UTA, pe Șaim, Mustață și Trifu: „Am făcut referat conducerii. Cei trei ocupau locurile degeaba!”
La finalul partidei, portarul Ștețca i-a dat două palme juniorului Neacșa, care a scuipase înspre spectatorii de la tribuna a II-a, în momentul în care acestia și-au acuzat favoriții că n-au vrut să câștige.

GAZ METAN SEVERIN – FC UTA ARAD 0-0

Ștețca – Mirescu (’80 Moutinho), Bălău (cpt.), Dandea, Giurgiu – Neacșa, Olah, Bălace, Zaharia – Al. Marin (’46 Abba), Vancea (’86 Rioșanu)
Antrenor: Marian Bondrea
Amadio – Calvin, Pocuca, Gligor, Siminic – Sitoe (’74 Chindriș), Hidișan (’68 G. Neagu), N. Varga, Purece – Mara (cpt.), Galanis (’84 Căt. Bucur)
Eliminat: Varga (75 – două galbene)
Antrenor: Adrian Falub

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

29 Apr. 2012, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă