„Gașca Nebună” merge la Ploiești cu gândul la victorie

28 Aug. 2009, 15:31 Campionat

Petrolul Ploiești și Sportul Studențesc, două dintre favoritele la promovare care au dezamăgit în primele două etape, se întâlnesc mâine pe stadionul "Ilie Oană", de la ora 11.00.

 

Gazdele trec printr-o perioadă foarte agitată după preluarea clubului de către primărie. La nivelul lotului de jucători s-au produs transformări importante, mulți dintre componenții din sezonul trecut părăsind în această vară formația antrenată de Valeriu Răchită, majoritatea ajungând la Chimia Brazi. Aceasta a reușit marți să elimine Petrolul din Cupa României, la loviturile de departajare. Neavând prea multe alternative pentru partida de mâine, Răchită va arunca cu siguranță în luptă și juniori ai clubului. "Găzarii" au făcut trei noi achiziții, obținând semnătura portarului Mihai Neagoe, pe cea a atacantului moldovean Ionuț Țurcan și a lui Gabriel Crăciun, fost jucător la Gaz Metan Mediaș.

 

"Studenții" vin la Ploiești doar cu gândul la victorie. Calificarea în faza următoare a Cupei României, obținută miercuri la Brănești, a ridicat un pic moralul fotbaliștilor pregătiți de Tibor Selymes, zdruncinat de înfrângerile suferite în primele două runde. Tehnicianul are însă probleme în privința alcătuirii primului "11". Pe lista indisponibililor, pe lângă jucătorii accidentați de ceva vreme, se adaugă suspendații Ciupe și Irimia. Cei doi erau singurele soluții valide pentru postul de fundaș dreapta, astfel că Selymes va trebui să improvizeze. Posibile variante pot fi Ghinga și atacantul Postolache, ultimul arătând în meciul de cupă reale calități pentru acest post.

 

Din păcate pentru iubitorii fotbalului care nu vor putea ajunge la stadion partida nu va fi televizată. Deși, inițial, sport.ro a intenționat să transmită în direct Petrolul Ploiești – Sportul Studențesc, derby-ul seriei I va putea fi urmărit doar din tribunele stadionului "Ilie Oană".

 

Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri formată din Ionel Ivan (Brăila), Dragoș Iliescu (Craiova) și Paul Dimancea (Constanța)

 

PRONOSTIC X

 

Sportul Studențesc pare a fi favorită în partida de la Ploiești, însă problemele arătate la finalizare în primele meciuri ale sezonului nu pot fi rezolvate peste noapte, în timp ce Petrolul nu poate ridica mari pretenții în jocul de mâine, "găzarii" neavând omogenitatea necesară obținerii victoriei. Orgoliile vor avea însă un cuvânt greu de spus.

 

ECHIPE PROBABILE

 

Petrolul Ploiești: A. Vlad – Puchea, Chiriță, Șomodean, P. Stoica – Năstase, Minciună, Cr. Vlad, Elek – Ad. Crăciun, Sanda. Antrenor: Valeriu Răchită

 

Sportul Studențesc: Viciu – Postolache, Patrichi, Ghinga, Cazan – Costin Gheorghe, Nicola, Cruceru, Ferfelea – Nae, Curelea. Antrenor: Tibor Selymes.

 

 

articol scris de Florin Alboiu

28 Aug. 2009, 15:31 Campionat
Pe aceeași temă