Gașca din Colentina încheie sezonul în genunchi, Pecarov a contribuit din plin

26 May. 2012, 22:01 Campionat

După ce a renunțat la aproape toți componenții de bază din acest sezon, trupa bucureșteană a mizat în partida cu Unirea Alba Iulia pe un prim „11” foarte tânăr, cu mulți juniori care au bifat prima prezență în Liga a II-a. În linia de start și-a făcut apariția totuși și unul dintre cei mai vechi jucători din formația alb-albastră. În vârstă de 36 de ani, fostul antrenor al Juventusului, Dumitru Grigore, a intrat în linia de mijloc și a încercat să le insufle încrederea și „răutatea” necesară coechipierilor săi.

Tehnicianul din teren a reușit pe alocuri acest lucru, iar prima repriză a fost dominată de formația gazdă. Prima ocazie a partidei i-a aparținut lui Bustea (9) care a șutat din unghi, însă l-a prins la post pe Pascal. După 10 minute, căpitanul de ocazie Bănuță l-a imitat, iar tabela a rămas neschimbată.
Singura ocazie a oaspeților din prima jumătate a meciului i-a aparținut lui Pecarov (31), care a irosit o situație rarisimă: din 6 metri a tras mult peste poartă din poziție de unu la unu cu Sardescu.

În ultimele minute din repriza întâi a urmat un adevărat asediu la poarta Unirii, în urma căruia gazdele au reușit să deschidă scorul. În minutul 41, Bănuță l-a deschis ideal pe Bustea, iar acesta l-a executat pe Pascal printr-un șut din interiorul careului. Mai apoi, gașca din Colentina a mai avut două ocazii imense, dar le-a ratat cu seninătate. Primul a fost Bănuță (42) care l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul advers din 12 metri, iar apoi Busuioc (45) a tras mult peste poartă din poziție ideală.

La cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru bucureșteni, însă în al doilea mitan a existat doar o singură echipă pe teren: Unirea Alba Iulia. Jucătorii antrenați de Stelian Gherman au reușit să întoarcă soarta meciului într-un interval de 5 minute. Mai întâi, Pecarov (71) a reluat cu capul la colțul scurt, după un corner executat de Oprea și a readus egalitatea pe tabela de marcaj, iar apoi tot el a realizat „dubla” în minutul 76. Oltean a tras puternic de la 12 metri, Sardescu a respins în față, iar vârful alb-negrilor a fost pe fază și a introdus mingea în poartă din voleu.

Mai multe POZE de la meci

În ultimul minut de joc, Juventus putea să evite înfrângerea, însă Daia, din poziție excelentă, a trimis cu capul la o palmă de butul din stânga porții lui Pascal. Formația din Colentina pierde astfel și ultima partidă de pe teren propriu, iar din sezonul viitor vor juca în Liga a III-a. Ultima partidă pe a doua scenă a fotbalului românesc o va disputa în deplasare, în compania echipei de pe locul 3, Gaz Metan Severin. De cealaltă parte, Unirea Alba Iulia a încheiat sezonul după acest meci, însă au facut-o cu capul sus. Au obținut șase puncte în ultimele două partide, iar în etapa de final ar fi trebuit să joace împotriva Arieșului Turda, formație retrasă la începutul returului.

Juventus București – Unirea Alba Iulia 1-2 (1-0)
Buștea (41) / Pecarov (71), (76)

Sardescu – C. Petrescu, Crișan (’81 Chiva), Daia, V. Ilie – Bustea (’77 Goșman), Slobozeanu, D. Grigore, Al. Radu – Busuioc (’72 Dincă) – Bănuță (cpt.)
Antrenor: Emil Floruț

Pascal (cpt.) – N. Oltean, I. Stan, I. Șerban, M. Oprea – M. Petrescu (’88 Contor), Pleniceanu (’90 Coțolan), Negură, Oară – S. Mureșan (’89 G. Croitoru), Pecarov
Antrenor: Stelian Gherman

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: Marius ANGHEL

26 May. 2012, 22:01 Campionat
Pe aceeași temă