Gafița, furtuna și snagovenii

07 May. 2009, 14:46 Campionat

Căldură mare la ora jocului dintre FC Snagov și Ceahlăul Piatra Neamț, dar furtuna ce stătea să înceapă părea să-și fi cumpărat bilet la lojă. Nemțenii veneau pe stadionul ilfovenilor din postura de lider în prima serie a ligii secunde de fotbal, dar liniștea nu era tocmai cuvântul de bază din vestiar. Inconstanța din ultimele etapa a făcut ca Ceahlăul să piardă teren față de contracandidate și promovarea nu mai e chiar atât de sigură pe cât părea să fie la un moment dat. În aceste condiții echipa lui „Pinalti” nu putea să își propună decât cele trei puncte.
 

Lobul lui Gafița din chiar minutul cinci, a făcut ca tabela să arate unu în dreptul Ceahlăului și, coroborat cu jocul bun prestat de oaspeți, partida părea deja jucată. Lipsa de concentrare la finalizare, plus o furtună care le-a mai tăiat din avânt „portocaliilor”, a mai echilibrat jocul, și cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, Rădulescu readucea egalitatea. Ultimele 45 de minute au avut în prim-plan o singură echipă si aceea a fost Ceahlăul. Neputința snagovenilor de a construi pericolos și pe fondul atacurilor din ce în ce mai dese spre poarta apărată de Olteanu, nemțenii au preluat din nou conducerea. În minutul 54, același Gafița a scuturat din nou plasa porții Snagovului după ce a reluat cu capul mingea venită din cornerul executat de Ionuț Bădescu. Până la final jocul ambelor echipe a lăsat mult de dorit, singurul care și-a mai făcut simțită cu adevărat prezența fiind pasatorul de la golul doi. Bădescu a brăzdat constant flancul drept, dar, din păcate pentru el, nici una din acțiuni nu s-a finalizat cu gol.
 

Una peste alta, Ceahlăul câștigă meritat alte trei puncte foarte importante în cursa către Liga I, chiar dacă furtuna a fost personajul principal din meciul de la Ghermănești. De partea cealaltă Snagovul, formație care impresiona în tur, dă din nou apă la moară celor care îi acuză de blaturi. Seria lungă de rezultate negative i-au adus pe ilfoveni la doar nouă puncte de singurul loc retrocradabil și nori negri se adună deasupra echipei pregătite de Mihai Stoica.
 

După joc, antrenorul Ceahlăului, Mihai Ionescu a declarat: „Am obținut trei puncte mari. Am primit gol la singura nesincronizare a fundașilor noștri, dar puteam să câștigăm mult mai lejer. Suntem mulțumiți de joc și de rezultat, mai ales că ne-am distanțat la șase puncte de Tulcea”.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

foto: Marius Anghel
 

07 May. 2009, 14:46 Campionat
Pe aceeași temă