Gafele defensivei lui Viorel Tănase au decis soarta jocului cu Rapid

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 15:51 Campionat

Lidera seriei I a obținut trei puncte din deplasarea de la Bacău, însă, după cum s-au desfășurat ostilitățile pe stadionul „Aerostar”, un egal ar fi fost mai echitabil. Antrenorul gazdelor, Viorel Tănase, spunea înainte de meci că speră să găsească cea mai bună formulă de echipă, dar, din păcate pentru el, a dat chix tocmai la linia de fund, acolo unde gafele comise de Burcă și Miron au facilitat golurile oaspeților.

Băcăuanii au început foarte bine jocul, atacând susținut și creându-și câteva bune situații la poarta rapidistă în primul sfert de oră. Drăghia a respins cu greu șutul lui Dumitriu (min. 5), iar Predoiu a ratat de puțin întâlnirea cu balonul, după centrarea lui B. Rusu (min. 15). De aici, gazdele au făcut inexplicabil pasul înapoi, invitându-i pe oaspeți la atac, iar golul a venit după două gafe de zile mari ale fundașului central Andrei Burcă, în minutul 42. Acesta a respins inițial greșit la Ciolacu, pe care l-a pus în situație de unu la unu cu portarul Petrariu, vârful rapidist a luftat, mingea a ajuns la Selagea, care a centrat de pe dreapta, iar Burcă a înscris în propria poartă cu un vole imparabil de la 8 metri.

La pauză, „Tase” l-a trimis în teren pe Bogdan Ungureanu, care a fost tras de tricou în careul rapidist în minutul 50, dar arbitrul Feșnic a lăsat jocul să continue. Doar trei minute după aceea, după o bâlbâială a apărării feroviare, balonul a ajuns la Mario Șchiopu, care a înscris cu exteriorul, de la 16 metri, un gol de generic. În minutul 63, Ungureanu a ratat singur cu portarul, pentru ca, opt minute mai târziu, arbitrul partidei să-i acorde lui Dumitriu al doilea cartonaș galben cu multă ușurință, după o contră la minge, la centrul terenului. Tănase l-a trimis pe Taban în locul lui Hurdubei, însă al doilea gol rapidist a venit de la mijlocașul dreapta Martin (min. 79), care a preluat nepermis de ușor de lângă Miron și a marcat de la 11 metri cu un șut plasat.

Deși în inferioritate numerică, băcăuanii s-au aruncat în ofensivă și, în minutul 83, au obținut un penalty după intervenția întârziată a lui Săndulescu la Luncanu. Ungureanu a șutat, însă, slab, aproape de centrul porții, Drăghia a respins până la Miron, dar și acesta l-a luat la țintă pe portarul Rapidului. Partida s-a încheiat cu bara lui Doman din prelungiri și cu regretul gazdelor de a fi scăpat printre degete un punct pe care l-ar fi meritat.

SC BACĂ‚U
RAPID BUCUREȘTI
1-2

Șchiopu ”55 / Burcă ”43 – autog., Martin ”79

Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Burcă, C. Miron – Șchiopu, Dumitriu, C. Tudor, Hurdubei (cpt.)(Taban ”74) – Bg. Rusu (Husein ”70), Predoiu (Bg. Ungureanu ”46)
Antrenor: Viorel Tănase
Eliminat: Dumitriu ”71 (două galbene)

Drăghia – Al. Coman, Tânc, Săndulescu (V. Negru ”88), I. Voicu – M. Martin, Selagea (D. Lung ”68), E. Dică, C. Doman – Pancu (cpt.), Ciolacu (Fl. Călin ”90)
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Aerostar (Bacău); Spectatori: 1.200; Corespondent: Horia Alexoae; Arbitru: Horațiu Mircea Feșnisc 3 (Cluj-Napoca); Asistenți: Adrian Popescu 3 (Craiova) și Romică Bîrdeș 3 (Pitești); Jucătorul meciului: Emil Dică 3.

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto: Dan DUȚĂ‚

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 15:51 Campionat
Pe aceeași temă