2,1 milioane de euro de la locuitorii Sectorului 1 pentru „noul Rapid”. Primarul Tudorache cere Consiliului Local să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă „Coresi”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 13:27 Stiri

Se prefigurează un nou moment tensionat în ședința Consiliului Local al Sectorului 1 astăzi, începând cu ora 14:00, când primarul Dan Tudorache le va cere consilierilor locali să aprobe ca ADP Sectorul 1 să cumpere baza sportivă „Coresi”.

Solicitarea figurează pe ordinea de zi punctul 5: „Proiect de hotărâre privind mandatarea directorului general al Administrației Domeniului Public Sector 1 în vederea demarării procedurilor legale pentru achiziționarea imobilului situat în Str. Băiculești nr. 5, sector 1 – Primarul Sectorului 1 al Municipiului București”.

Enunțul conține o eroare, pentru că la numărul 5, pe strada Băiculești, nu figurează decât un bloc de locuințe. În realitate, e vorba de Strada Băiculești, numărul 29, unde se află baza sportivă Coresi. Suma pentru care ar urma să se facă achiziția ar fi de 2.100.000 de euro (10 milioane de lei).

Baza sportivă aparține SC Imprimeriile Coresi SA, societate aflată în insolvență și care a mai încercat, în trecut, să vândă baza la acest preț, dar nu a găsit clienți.

„Este ilegal ceea ce vrea primarul PSD pentru că, în primul rând, acest imobil pe care vrea domnul Tudorache să-l cumpere cetățenii din Sectorul 1 a fost deja, parțial, vândut! Acolo există o clădire care a fost cumpărată de Uniunea Artiștilor Plastici, noi ar urma să o cumpărăm din nou, fără ca oamenii aceia să fie informați! E o nebunie, e noaptea minții ce ni se cere! Vor să aruncăm milioanele de euro pe fereastră fără să fi pregătit măcar documentele legale pentru așa ceva. Ne vom opune categoric”, a declarat pentru ProSport consilierul Oliver Păiuși, reprezentant al USR.

Baza Coresi este închiriată de Centrul de Performanță Rapid, asociație dominată de oamenii primarului Tudorache

La Coresi se antrenează acum SC FC Rapid 1923 SA, iar baza este închiriată, cu 5.000 de euro pe lună, chiar de ACS Centrul de Performanță Rapid, asociație compusă din Ovidiu Burcă (acționar la „noul Rapid”, cu 33%, și omul de încredere al primarului Tudorache), Cristian Bogdan Angelescu (fratele lui Victor Angelescu, administrator la offshore-ul cipriot care deține 40% din „noul Rapid”), Andrei Cristian Nicolescu (avocat și partener al lui Sebastian Ghiță într-un alt offshore din Cipru, reprezentantul „noului Rapid” în demersurile juridice din ultimul an) și Mihai Badea (președintele asociației).

Baza ar fi astfel cumpărată de Sectorul 1 fără să fie liberă de sarcini. Chiriașii ar rămâne să o folosească mai departe, urmând ca renovarea și întreținerea să fie achitată de la bugetul public.

Primarul Daniel Tudorache a mai intenționat și anul trecut să treacă prin Consiliul Local proiectul de achiziționare a bazei Coresi, dar a renunțat după ce a întâmpinat opoziția consilierilor de la USR și PNL (cele două partide dețin, împreună, peste 50% din voturi).

Foto: Primarul Daniel Tudorache (între Mircea Lucescu și Ion Dichiseanu) nu lipsește de la meciurile „noului Rapid”. Dumitru Dragomir, fostul președinte al FRF, afirmă că edilul PSD este adevăratul patron și factor de decizie la club, chiar dacă nu figurează în acte.

Articol scris de Matei UDREA
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 13:27 Stiri
Pe aceeași temă