Front comun pentru o promovare istorică a Dunării Călărași! „Greii” politicii locale, șefii liderului din Liga 2 și jucătorii s-au întâlnit la Consiliul Județean

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 19:02 Campionat

Miercuri după-amiază, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, liderul Ligii 2, Dunărea Călărași și-a prezentat lotul de jucători pe care îl are acum, noile achiziții și planurile pentru partea a doua a sezonului. La conferința de presă susținută de conducerea clubului Dunărea, prin președintele Florin Brișan și antrenorul Dan Alexa, au participat și reprezentanții principalilor doi finanțatori ai echipei, primarul Dan Drăgulin și viceprimarul Viorel Ivanciu, din partea primăriei Călărași, respectiv președintele Vasile Iliuță și vicepreședintele Marian Dinulescu, din partea Consiliului Județean Călărași.

Cel mai important aspect al evenimentului a fost faptul că autoritățile locale și-au anunțat susținerea financiară în continuare pentru Dunărea Călărași și sprijinul în vederea stabilirii obiectivului propus: promovarea în Liga 1.

„Vreau să vă felicit pentru rezultatele obținute. Echipa este pe primul loc în Liga a 2-a, cu mari șanse de o promovare istorică. Am găsit soluțiile cele mai bune împreună cu domnul primar Drăgulin să ajungem la cea mai marea performanță. S-a reușit toate astea datorita eforturilor venite din partea domnului Brișan, ale antrenorului Dan Alexa și a echipei. Dunărea poate emite pretenții la accederea în Liga 1. Avem planificați de la CJ aproximativ 2 milioane de lei pentru retur până la rectificarea de buget”, a spus președintele CJ, Vasile Iliuță.

„Să ne vedem în Divizia A. Vă pot spune că îmi doresc să intrăm în Liga 1. O echipă se clădește cu eforturi mari. S-a demonstrat că am ales bine și acum echipa are rezultate foarte bune. Am fost alături de echipă și la bine, dar, mai ales, la greu. Sunteți o echipă care merită să intre în Liga 1. Un oraș, nu cu un buget foarte mare a reușit să se gospodărească și a-ți reușit să dovediți că sunteți cei mai buni. S-a reușit pentru că a existat seriozitate, un angajament din partea tuturor. Niciodată nu voi face un pas înapoi și să nu finanțăm activitatea sportivă. Vă felicit încă o dată pentru rezultatele obținute. Îl felicit pe Vasile Iliuță pentru că a impulsionat sportul local”, a declarat și edilul Dan Drăgulin.

„Important este că ne-am realizat obiectivul. Am reușit să formăm o echipă frumosă, unită. Vreau să mulțumesc finanțatorilor, primăriei și Consiliului Județean, dar și tuturor celor care s-au implicat în activitatea noastră. Clubul Dunărea nu înseamnă doar echipă mare. Vrem să se audă de noi în toată țara, să se audă de bine. Pentru 2018 vrem să promovam. Am rugămintea să ne sprijiniți în continuare”, a transmis președintele Dunării, Florin Brișan.

„O să fiu foarte scurt… Băieții știu ce au de făcut. Vreau să-i felicit pe băieți. Remarc faptul că echipa este pe un drum bun și sper ca în vară să aduceți multă bucurie călărășenilor”, a sintetizat viceprimarul Viorel Ivanciu.

În schimb, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, e aproape sigur că Dunărea va ajunge în Liga 1. „Noi, 90% suntem promovați. Acum trebuie să ne ocupăm de infrastructura. Am făcut niște achiziții, iar jucătorii sper să se acomodeze la noi. Avem probleme mari cu infrastructura. Trebuie să facem modificări la stadion. Ar fi păcat să nu jucăm în Liga 1 la Călărași. Trebuie nocturnă, gazon, să modificam vestiarele, tribuna oficială și multe altele. Vom aloca 500 de mii de euro de la CJ pentru primele reparații. Vom depune și un proiect la C.N.I. pentru hotel, nocturnă… în februarie sau martie trebuie să ne apucăm de treabă. Vom juca la Modelu, două sau mai multe meciuri în acest sezon”, a spus Dinulescu.

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 17 Jan. 2018, 19:02 Campionat
Pe aceeași temă