FOTO | Surpriză în seria I: liderul, eșec meritat la Balotești. Voluntariul, pas greșit după 15 runde fără înfrângere

Mihai Andries 16 Mar. 2015, 02:56 Campionat

Înainte de fluierul de start al lui Ionuț Coza, Voluntariul mai avea doar patru puncte în fața Academicii, pentru că piteștenii au bifat în această rundă o victorie la masa verde, prin retragerea Unirii Slobozia. În aceste condiții, partida de la Balotești căpătase o importanță majoră pentru echipa lui Ilie Poenaru, victoria fiind obligatorie, pentru a reface diferența de șapte puncte pe care au avut-o la reluarea campionatului.

Când nu mai poate Balauru, liderul e salvat de transversală

Din păcate, jucătorii Voluntariului nu s-au conectat la miza meciului și au oferit o prestație mai mult decât modestă. Dezavantajați de terenul dificil, pe care plusul de tehnică avut față de gazde a fost foarte greu de valorificat, „albii” nu au găsit soluții pentru a pune în real pericol buturile Baloteștiului și a putea obține cel puțin un punct.

VEZI O MAI AMPLĂ‚ GALERIE FOTO DE LA CS BALOTEȘTI – FC VOLUNTARI 1-0

Cu Bogdan Pătrașcu pe post de servant atât din acțiune, cât și din faze fixe, Baloteștiul a amenințat buturile lui Dragoș Balauru încă din debutul meciului. Fostul jucător al Viitorului a fost pus la muncă de două ori primele zece minute, salvându-și echipa cu intervenții salutare la loviturile de cap ale lui Chiacu (7, 14). Când el nu a mai putut face nimic, a apărut și transversala, care s-a opus deschiderii scorului la superba reluare pe spate a lui Lucian Ion (27, foto)

Să curgă cornerele, că vine și golul

Lipsa de idei din jocul oaspeților a adus prima ocazie cât de cât mai răsărită de abia în minutul 35, atunci când balonul din cornerul executat de Tibi Bălan a fost lovit de Mitache, Filip a respins, deși mingea se ducea pe lângă, oaspeții au trimis din nou spre buturi și același fundaș a respins și a doua oară.

Apărarea Voluntariului a continuat să ofere cornere gazdelor, iar golul a fost iminent. Cu doar șase minute înainte de finalul primei reprize a venit deschiderea scorului, la o fază la care centralul Coza a intervenit peste semnalizarea colegului de la linie și a arătat corner pentru Balotești, în ciuda protestelor vehemente ale oaspeților. Dacă despre decizia arbitrului din Cernica nu se poate spune cu certitudine cât de corectă sau nu a fost, în schimb, pentru lejeritatea cu care defensiva Voluntariuluiu s-a apărat la cornerul care a urmat nu a existat o scuză.

Juniorul Gojnea, titularizat mai mult decât inspirat, a devenit eroul gazdelor, puștiul răzbunându-se și pentru faza din urmă cu câteva minute, în care a fost luat cu fulgi cu tot de Sorin Rădoi.

28 de minute cu un om în plus degeaba

Repriza secundă a început în trombă, cu o lansare în adâncime pentru Voduț (46), la care Tănase a ieșit ca un kamikaze și a respins cu capul din fața atacantului advers. Chiacu și Călințaru au dat emoții la cele două porți, însă primul a preferat o pasă aiurea în locul unui șut (52), în timp mijlocașul oaspeților a întârziat șutul și a fost blocat în careu (53).

Au urmat mutările de trupe în ambele tabere, gazdele mutând primele. Giovanni Pisano și-a scos fiul din teren (foto, sus) după 55 de minute în care a contat doar la număr, pentru a-l introduce pe Cosmin Ionică, pentru ca apoi să renunțe și la marcatorul golului, pentru a-l băga pe fratele lui Ovidiu Herea. Omologul său de pe banca oaspeților a schimbat benzile, Cârstocea și Călințaru lăsând loc lui Gabi Deac și Elvis Stan.

Speranțele de egalare ale Voluntariului au crescut brusc atunci când Lucian Ion a comis un fault la mijlocul terenului și a încasat al doilea galben (67, foto sus). Mai erau 23 de minute – la care aveau să se adauge alte cinci de prelungire – în care soarta meciului s-ar fi putut schimba.

Sau nu. Pentru că Poenaru nu s-a făcut înțeles de către elevii săi, pentru că Marius Matei nu a putut și să își dea singur pasă și să dea gol și pentru că a lipsit o minte limpede care să coordoneze jocului liderului. Așa că fluierul de final al lui Ionuț Coza a consemnat un eșec meritat al Voluntariului, la capătul unui meci în care gazdele au știut ce au vrut și au obținut mai mult decât just cele trei puncte puse în joc.

Bogdan Pătrașcu, mintea limpede care a făcut diferența

Liderul seriei I a suferit a treia înfrângere din acest sezon și din cauza jocului slab practicat la mijloc, acolo unde Novac a fost șters, tot greul fiind dus de veteranul Todoran, care mai are 6 luni și face 37 de ani. Benzile, indiferent cine a fost acolo, nu au mai dat randamentul de altă dată și acest lucru s-a simțit în avanposturi, acolo unde Voduț nu a avut servant.

În tabăra gazdelor, Bogdan Pătrașcu (foto, stânga) a fost omul orchestră, dirijând impecabil jocul echipei sale. „Servele” sale din faze fixe au fost creat mereu probleme în defensiva Voluntariului, iar după eliminarea lui Lucian Ion, s-a achitat imperial de sarcinile de fundaș central după retragerea lângă Flămânzeanu.

După 15 meciuri consecutive fără înfrângere, Voluntariul a simțit din nou gustul eșecului și acum are la dispoziție o săptămână pentru a se trezi la realitate, în condițiile în care în intermediara de miercuri va sta și va bifa trei puncte în clasament ca urmare a retragerii Sloboziei. Cursa pentru promovare poate lua o turnură urâtă pentru echipa ilfoveană, deoarece Rapid Suceava are miercuri meci în deplasare cu Academica și sâmbătă meci acasă cu Voluntari, meciuri care pot schimba radical podiumul seriei. Așa că dușul rece de la Balotești a venit la timp.

CS BALOTEȘTI – FC VOLUNTARI 1-0 (1-0)
Gojnea (39)

C. Tănase – G. Lupașcu, Flămânzeanu, L. Ion, N. Filip – B. Pătrașcu, I. Sandu (cpt.) – H. Chiacu (D. Popa ’73), B. Oprea, Gojnea (Cl. Herea ’57) – Pisano jr. (C. Ionică ’55)
Rezerve nefolosite: Fulga – Stelitano, A. Niță, Vuk
Antrenor Giovanni Pisano
Eliminat: L. Ion ’69 (două galbene)

Dr. Balauru – S. Rădoi (cpt.), C. Achim, Mitache, C. Roșu – D. Novac, Todoran (M. Matei  ’69) – A. Cârstocea (G. Deac  ’61), T. Bălan, Călințaru (E. Stan ’63) – Voduț
Rezerve nefolosite: Botaș – Bg. Vasile, Bg. Barbu, M. Ene
Antrenor Ilie Poenaru

Stadion: Central (Balotești); Spectatori: 500; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Gabriel Ion Cătană (Târgoviște) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 16 Mar. 2015, 02:56 Campionat
Pe aceeași temă