Fotbaliștii străini care părăsesc România în această situație de criză, fără acordul clubului, riscă „să nu mai primească niciun ban”

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Mar. 2020, 17:19 Actualizat: 23 Mar. 2020, 17:20 Campionat
Fotbaliștii străini care părăsesc România în această situație de criză, fără acordul clubului, riscă  „să nu mai primească niciun ban”

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN), a declarat că echipele le pot impune jucătorilor străini să nu plece din România, pe perioada stării de urgență instituită din cauza coronavirusului. Dacă le sunt asigurate cazarea și/sau carantina, dar fotbaliștii decid să plece, riscă să nu-și mai primească banii din contract. Deocamdată, Hulubei nu a explicat și dacă fotbaliștii pot să rămână fără contract, în cazul în care încalcă regula.

„În cazul în care jucătorii străini consideră că e periculos pentru ei să trăiască în România și pleacă în țările lor, trebuie să știe în cazul în care decizia clubului e ca ei să rămână la club și clubul respectiv asigură condiții de cazare și de carantină, să zic așa, atunci există riscul să nu mai primească niciun ban. Sau să-și primească banii până în momentul în care au plecat de la cluburile respective”, a declarat Emilian Hulubei la TelekomSport.

În Liga 2, există câțiva jucători străini care au plecat din România după pauza pricinuită de pandemia de coronavirus. La liderul UTA, ivorianul Stephane Coulibaly a plecat în țara sa, în timp ce spaniolul de orgine marocană Soufiane Jebari și greco-albanezul Simon Rrumbullaku au rămas în țară. Alți câțiva jucători plecați are și echipa FK Csikszereda. Antrenorul Valentin Suciu a declarat că anumiți fotbaliști s-au întors în țările lor.

„Trebuie să începem cu elementele de bază, după reluarea pregătirii. Avem nevoie de cel puțin trei săptămâni pentru a fi gata de primul meci. Acest lucru se aplică doar dacă jucătorii noștri se întorc la timp la Miercurea Ciuc. Din câte știu, Eder nu a plecat acasă, în Spania, dar jucătorii greci, sârbi și maghiari au plecat acasă”, a precizat tehnicianul pentru szekelyhon.ro.

Situația pandemiei de coronavirus în România

Luni au apărut noi informații cu privire la evoluția coronavirusului în țară, iar situația se înrăutățește. Numărul persoanelor depistate pozitiv a ajuns la 576, dintre care 73 au fost declarate vindecate. Au fost confirmate, în total, și cinci decese. Ultimul a fost anunțat în jurul prânzului, atunci când președintele Klaus Iohannis susținea o conferință de presă.

Foto: FK Csikszereda

Autori: Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ Publicat: 23 Mar. 2020, 17:19 Actualizat: 23 Mar. 2020, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă