Fotbal pe o jumătate de teren! Sportul Snagov a redevenit lider după ce a bătut-o pe FC Argeș pe un gazon curățat doar parțial de zăpadă. Săndoi „șterge pe jos” cu oficialii ilfovenilor

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 20:48 Campionat
  • Derby-ul de clasament al ultimei etape a turului Ligii 2, partida dintre Sportul Snagov și FC Argeș, a fost, de fapt, un meci amical de cantonament de iarnă, având în vedere condițiile dezastruoase în care s-a desfășurat. Ninsoarea căzută peste noapte la Buftea i-a luat prin surprindere pe organizatori, care, cu două ore înainte de startul partidei nu se apucaseră încă de deszăpezirea suprafaței de joc. Gazonul a fost curățat în proporție de 60%, iar arbitrul a decis startul meciului după o oră de amânare. S-a jucat ca în curtea școlii, printre nămeți, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat pe final, dintr-un penalty executat de Alexandru Ioniță.
  • Emil Săndoi, antrenorul Argeșului, i-a pus la zid pe oficialii Sportului Snagov, la finalul partidei.

 

După ce s-a făcut de râs cu gazonul și condițiile pe care le-a avut la propriul stadion, unde a disputat meciul cu „U” Cluj (0-0), Sportul Snagov a demonstrat și în partida de astăzi cu FC Argeș, mutată la baza sportivă a FRF de la Buftea, că are multe minusuri și e departe să fie un club profesionist, care să tindă la Liga 1. Laszlo Balint face însă minuni cu lotul subțire pe care îl are la dispoziție, în ciuda problemelor financiare, obținând o nouă victorie imortantă și urcând din nou, cel puțin pentru o zi, pe primul loc al Ligii 2, în timp ce Petrolul, „U” Cluj sau UTA, cluburi cărora nu le mai trebuie nicio prezentare, au terminat turul sub podium.

Meciul dintre Sportul Snagov și FC Argeș s-a jucat mai mult pe o jumătate de teren, cea dinspre băncile de rezerve, deszăpezită mai mult de organizatori, fiindcă arbitrul Eduard Ioniță a trecut cu vederea condițiile de joc improprii și a dat drumul partidei după o oră de așteptat. Pe centru, zăpada avea peste cinci centimetri.

Partida în sine, afectată clar de suprafața de jos, a fost una destul de echilibrată, cu ocazii puține de ambele părți, iar diferența a fost făcută de o greșeală individuală. După o primă jumătate de oră în care ocaziile au lipsit cu desăvârșire, prima situație i-a aparținut lui Alexandru Ionită, care a trimis cu efect dintr-o lovitură liberă razantă cu linia din stânga a careului, însă Popescu (36) a scos cu o mână de sub transversală.

În partea secundă, situațiile de gol au fost din nou rarisime. Tot Ioniță a creat faza în care Hlistei (60) a reluat cu capul și a lovit transversala, aproape de vinclu, ca pe finalul partidei, o intervenție hazardată a lui Hreniuc asupra lui Huiban să după la penalty-ul care urma să decidă jocul. Alexandru Ioniță (84) a transformat cu lejeritate în fața lui Popescu și a adus pentru Snagov cele trei puncte care au readus-o pe primul loc în Liga 2, cel puțin până mâine, când Chindia, dacă își va câștiga meciul, o va depăși din nou la golaveraj.

Săndoi: „O mizerie de teren!”

La finalul meciului de la Buftea, Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeș, a „șters pe jos” cu oficialii echipei din Snagov, pentru felul în care au organizat aceast joc.

„O mizerie de teren! Pe un asemenea teren nu ai cum să joci fotbal! Vreau să vă spun că oficialii celor de la Sportul Snagov, organizatorii acestui meci, au venit la stadion la ora 12:30, cu o oră și jumătate înainte de începerea partidei. Stratul de zăpadă era destul de consistent și nu a putut fi îndepărtat decât de pe o anumită porțiune de teren. Și oamenii din stafful nostru, dar și băieții din galerie au pus mâna pe lopeți pentru a înlătura zăpada. Această muncă era în responsabilitatea celor de la Snagov, pentru că ei au fost organizatorii acestei partide. Ce să joci pe un asemenea teren acoperit de zăpadă în proporție de peste 50%? Ă‚sta e fotbal? Nu faci decât să periclitezi integritatea fizică a jucătorilor. Ce propagandă faci fotbalului când noi nu suntem în stare să deszăpezim un teren? Dacă cei de la Snagov veneau de dimineață la stadion, sunt sigur că reușeau să dea zăpada de pe întreaga suprafață, iar meciul s-ar fi jucat în condiții mult mai bune. Și-au bătut joc de jucătorii ambelor echipe… Pe un asemenea teren ce construcție să faci? Joci pas lung și înainte… În rest, a fost un meci echilibrat, decis de o greșeală individuală. Nu este posibil să primești cartonaș galben după 20 de secunde de la începerea partidei… Cred că o remiză era mult mai echitabilă. La faza golului nu a greșit numai Hreniuc. Au mai fost și alți doi jucători”, a spus Emil Săndoi după meci.

Trei meciuri s-au desfășurat astăzi în Capitală sau în localitățile ilfovene de lângă. De dimineață, la Balotești, în partida dintre echipa locală și Aerostar, organizatorii au avut nevoie de o oră suplimentară pentru a curăța suprafața de joc de zăpadă. Astfel că partida nu a început la ora 11:00, ci la 12:00. La fel s-a întâmplat și la Buftea, unde s-a jucat Sportul Snagov – FC Argeș, însă aici partida trebuia să înceapă de la ora 14:00, deci a fost suficient timp pentru curățarea gazonului.

În schimb, la București, la stadionul Metaloglobus, unde oaspete a fost ASU Politehnica, organizatorii și-au făcut treaba din timp, iar meciul a început la ora la care trebuia, adică la 14:00. Aceleași condiții meteo au fost atât la Balotești, cât și la Buftea.

SPORTUL SNAGOV – FC ARGEȘ   1-0
Alexandru Ioniță 84′ – penalty

Fl. Iacob – Șt. Vlădoiu, V. Lică, Fl. Ilie, Oanea – Val. Bărbulescu (cpt.), L. Ion – Gîț, Huiban (Buia 89′), Hlistei (Bg. Stancu 76′) – Al. Ioniță (Tazouti 90+2′)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – Mih. Ciobanu, Mohammed, I. Șerban
Antrenor: Laszlo Balint

Oct. Popescu – Turda, Gugu, Hreniuc – Tofan, R. Costin (cpt.)(Bîrzan 87′), Vas. Gheorghe (Ct. Stan 63′), Șerbănică – I. Șerban, Buhăescu, D. Oancea (Ct. Barbu 87′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Buleică, Nilă, Vișa
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: Baza Sportiva Buftea (Iarba) (Buftea – Ilfov); Arbitru: Eduard Ioniță; Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (toți din Galați).

Snagovul acumulează 43 de puncte și urcă pe primul loc, în timp ce FC Argeș rămâne cu 38 de puncte și cade pe locul 6. În prima etapă a returului, ilfovenii joacă sâmbătă, tot pe teren propriu, de la ora 12:00, cu Petrolul, în timp ce FC Argeș joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Balotești.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul Snagov

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 20:48 Campionat
Pe aceeași temă