Foresta joacă la Balotești o carte decisivă pentru salvarea de la retrogradare. O înfrângere e ca o condamnare. Ce spune Florentin Petre

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 14:52 Campionat
Foresta joacă la Balotești o carte decisivă pentru salvarea de la retrogradare. O înfrângere e ca o condamnare.** Ce spune Florentin Petre

Foresta va disputa duminică, de la ora 11:00, la Balotești, un joc cu implicații majore în lupta pentru evitarea retrogradării, în condițiile în care sucevenii sunt poziționați înaintea rundei a 29-a cu patru puncte sub zona retrogradării, în vreme ce ilfovenii se situează imediat deasupra.

„Galben-verzii” vin după două rezultate negative, care le-au complicat situația din clasament, în vreme ce trupa pregătită de Augustin Călin a reușit să adune nu mai puțin de șapte puncte din ultimele trei meciuri de campionat.

„Este un meci foarte important pentru noi, așa că mergem la Balotești numai cu gândul la victorie. Pentru a obține acest lucru este nevoie de atitudine și agresivitate”, a precizat antrenorul Florentin Petre, care i-a nominalizat pe frații Ovidiu și Claudiu Herea drept cei mai periculoși fotbaliști ai gazdelor: „Dacă vorbim de echipa din Balotești, ajungem să pomenim de frații Herea, doi jucători care au trecut prin Liga 1, unul a jucat chiar și în străinătate, și care pot face oricând diferența într-un meci. Trebuie să fim atenți, să eliminam greșelile copilărești din jocul trecut”.

Oricum, tehnicianul grupării sucevene nu este scutit de probleme înaintea duelului cu CS Balotești, având mari bătăi de cap din cauza problemelor de efectiv. În condițiile în care lotul Forestei este și așa redus din punct de vedere numeric și valoric, sucevenii nu vor putea conta în partida din etapa a 29-a pe aportul a patru jucători importanți. Mijlocașul central Vasile Dănilă și apărătorul lateral Mihai Mușea sunt în continuare accidentați, în vreme ce francezul Wilhem Renquin și juniorul Ruben Sumanariu sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene.

Înaintea meciului direct, CS Balotești ocupă locul 14, cu 31 de puncte, în timp ce Foresta Suceava e pe 18, cu 27 de puncte. O înfrângere în Ilfov mărește distanța dintre cele două echipe la șapte puncte, astfel că sucevenii s-ar putea considera deja retrogradați.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 14 Apr. 2018, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă