Foresta începe să își revină. A pierdut la doar două goluri diferență meciul cu FC Argeș. Cristescu: „Experimentul acesta cu copii de la Omnia ar trebui să continue”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 15:18 Campionat

După trei etape în care a evoluat într-o formulă de criză, cu juniorii pregătiți de Florin Cristescu la clubul Omnia Suceava, Foresta a început să dea semne de revenire, ieri, la meciul de pe teren propriu, cu FC Argeș, din cadrul etapei a 4-a a Ligii 2. Astfel, după 31 de goluri primite și doar unul marcat în primele trei runde, miercuri, sucevenii au pierdut doar cu 0-2 în disputa cu argeșenii.

În prezența a peste 1.000 de spectatori veniți să-i încurajeze pe tinerii fotbaliști, echipa suceveană a avut pentru prima dată în teren și seniori, mai exact pe Cerlincă, Stănescu, Masella și Issaga Diallo, un fundaș de 30 de ani ce provine din Senegal.

Sucevenii au fost urmăriți de la tribuna oficială și de cei patru investitori moldoveni și francezi care au venit la Suceava și au început să investească în echipă, pentru a o scoate la linia de plutire. Având mulți juniori în teren, forestierii au început prudent acest meci și au preferat să se apere în propria jumătate. Oaspeții au avut prima ocazie după 16 minute, dar portarul Bîlbă a reușit să respingă un balon lobat din fața sa, în situație de unul la unul cu atacantul advers. Două minute mai târziu, argeșenii execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea lovește bara din colțul lung, dar din fericire se întoarce în brațele lui Bîlbă.

FC Argeș a deschis scorul după 26 de minute de joc

După 26 de minute de joc, FC Argeș a reușit să deschidă scorul în urma unui corner la care mingea a căzut în careu și mai apoi a fost șutată la colțul lung de Raul Costin, scor 0-1. În minutul 39, Cerlincă pătrunde foarte bine și-i pasează tânărului Bosînceanu, iar acesta din urmă întoarce un fundaș advers și șutează foarte bine la colțul lung, mingea trecând puțin pe lângă vinclul porții argeșene. Cu două minute înainte de finalul primei părți, un atacant advers scapă singur cu Bîlbă, dar lobează balonul peste poartă, scor la pauză 0-1.

La patru minute după reluare, oaspeții reușesc să-și mărească avantajul prin Ionuț Năstăsie, fotbalist ce a driblat un fundaș sucevean, a pătruns în careu și a șutat violent pe lângă stâlpul din stânga lui Bîlbă, fără șanse pentru portarul Forestei. În minutul 53, Tacu a reușit să reducă din diferență, dar din păcate golul a fost anulat pe motiv de offside, la o fază în care arbitrul de tușă s-a cam grăbit să ridice fanionul. În minutul 60, tânărul portar al sucevenilor reține foarte bine un balon centrat la semiînălțime în careu. Mai apoi s-a grăbit însă să degajeze cu mâna și a scăpat balonul în față, iar atacantul advers a lobat mingea peste poartă. În minutul 68, Coroamă a primit o pasă excelentă la marginea careului argeșean și a șutat excelent la colțul lung, dar portarul oaspeților a reușit să respingă. În partea a doua, Foresta a fost mult mai curajoasă, dar din păcate nu a reușit să marcheze un gol valabil, diferența de scor fiind totuși una onorabilă, în condițiile în care Suceava a jucat în teren cu șapte juniori.

Cristescu: „Experimentul acesta cu copii de la Omnia ar trebui să continue, deoarece peste doi-trei ani ar putea să fie echipa de bază a Sucevei”

„Am luat primul gol dintr-o fază fixă, exact de ce mă temeam, mai ales că le-am zis jucătorilor înainte de meci să aibă grijă, deoarece aveau în față jucători experimentați ce vor încerca să-i păcălească în astfel de momente. În rest, nu pot decât să le mulțumesc jucătorilor pentru efortul depus, ținând cont că nu suntem prea pregătiți. Am făcut o greșeală nepermisă și la golul doi, dar probabil lipsa jocurilor amicale își spune cuvântul. Mă bucur că sportivii noștri au înțeles că trebuie să alerge mai mult decât le stă în putință, pentru a mai compensa diferența de experiență. Dacă și spectatorii au fost mulțumiți și ne-au încurajat, asta înseamnă c-au apreciat toate eforturile ce se fac atât în teren, cât și-n afara lui. S-a simțit mult prezența celor patru seniori în teren și probabil că experimentul acesta cu copii de la Omnia ar trebui să continue, deoarece peste doi-trei ani ar putea să fie echipa de bază a Sucevei. Sper să mai fie legitimați câțiva seniori, deși e greu cu actele la cei străini, dar cu siguranță vor fi fotbaliști ce le vor da mai multă încredere copiilor ce vor rămâne”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, antrenorul sucevean, Florin Cristescu.

FORESTA SUCEAVA – FC ARGEȘ  0-2
Raul Costin 26′, Ionuț Năstăsie 59′

Bîlbă – Vatamaniuc, Dialla (cpt.), Masella, Tacu – Rață (Buliga 90′), Coroamă (Păvăluc 70′), Bosînceanu, Stănescu – Cerlincă, Scutariu (Sumanariu 63′)
Rezerve neutilizate: Domotariu – Buterchi, Colțuneac, Onuț
Antrenor: Florin Cristescu

Oct. Popescu – Toriște, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – R. Costin, I. Șerban, Tofan, D. Andrei (A. Popa 70′) – I. Năstăsie, Nilă (Buhăescu 58′)
Rezerve neutilizate: Grecu – Cotigă, Oancea, Panait, Ct. Barbu
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Areni (Suceava); Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga).

Sâmbătă, în etapa a 5-a a Ligii 2, Foresta Suceava va avea o deplasare foarte dificilă, pe terenul celor de la Chindia Târgoviște, echipă ce-n etapa de ieri a făcut scorul etapei, 9-0, la Știința Miroslava. În schimb, FC Argeș ar urma să primească vizita celor de la Luceafărul Oradea, însă meciul ar putea să nu se mai dispute, deoarece bihorenii au anunțat că își retrag echipa din campionat.

Articol scris de Marius SUIU (Monitorul de Suceava)
Foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 15:18 Campionat
Pe aceeași temă