Foresta continuă seria neagră și după meciul cu Dunărea Călărași. Sucevenii termină turul pe locul 9

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 14:00 Campionat
Foresta continuă seria neagră și după meciul cu Dunărea Călărași.** Sucevenii termină turul pe locul 9

După un sezon de toamnă cu evoluții oscilante, care a început prost sub mandatul lui Adrian Iencsi și a continuat în forță în primele opt partide din mandatul lui Cristi Popovici, Foresta a terminat turul Ligii 2 în genunchi. Sâmbătă, gruparea suceveană a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Dunărea Călărași, bifând al șaptelea meci la rând fără victorie.

Confruntați cu lipsa de rezultate din ultima vreme, „galben-verzii” au început hotărât confruntarea cu Dunărea Călărași și au deschis scorul încă din minutul 9, prin Cerlincă, care a fost lăsat nemarcat în careul advers și a înscris cu un șut plasat pe jos, la colțul scurt. Chiar dacă au jucat pe alocuri în nota ultimelor evoluții, dezlânat și fără nerv, sucevenii au reușit totuși să controleze cât de cât prima repriză, mai ales că au avut în față o formație modestă, aflată în plină perioadă de tranziție. Până la pauză, Foresta n-a mai cadrat decât o singură dată poarta lui Lungu, prin Căinari, din lovitură liberă, în vreme ce oaspeții au ajuns de două ori în poziții de finalizare, însă Balint, în minutul 28 și S. Matei, în minutul 40, au trimis mingea în direcția în care se afla Hînțăscu.

Prima mare ocazie de gol a părții secunde i-a aparținut lui Răzvan Avram, numai că mijlocașul Forestei a șutat slab, cu stângul, din alergare, când ar fi putut să încerce și o pasă în gura porții, pentru Cerlincă, aflat în poziție bună. Odată cu trecerea timpului sucevenii au început să devină tot mai absenți din joc, astfel că formația pregătită de Adrian Mihalcea a prins mai mult curaj, încercând să profite de apatia gazdelor. Așa se face că în minutul 69 Ibrian a beneficiat de marcajul tip „gură cască” experimentat de fotbaliștii Forestei în ultimele partide, reluând din apropiere, în plasă, o minge centrată de Petre, din corner, și retrimisă în fața porții de către Silviu Matei.

După această reușită, simțind deficiențele adversarilor, cele două formații au forțat golul victoriei, dar n-au făcut decât să se întreacă în greșeli. Pe final, sucevenii puteau primi o lovitură de pedeapsă, numai că fostul internațional de juniori Cerlincă, cel care a fost acroșat de un apărător al formației oaspete, a preferat că continue fără succes acțiunea ofensivă în care era angrenat.

FORESTA SUCEAVA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI     1-1
Andrei Cerlincă 9′ / Florinel Ibrian 69′

Hînțăscu – D. Bălan (cpt.), D. Lung, Masella, Semeghin (Rz. Avram 20′) – Căinari, Vl. Stănescu (Bujor 81′), Dănilă (Strugariu 76′), Drugă – Cerlincă, Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Niga – A. Mutu, Bosănceanu, Coroamă
Antrenor: Cristian Popovici

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Ibrian, Sil. Matei, Bg. Șandru – V. Petre, Preoteasa (Licu 46′), P. Radu, Zivanovic (Bg. Danciu 90+1′) – Ciocâlteu (Al. Dincă 90+3′), Val. Balint
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Dat, G. Toma, Lucan
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 800; Arbitru: Cristian Codrea 3; Asistenți: Radu Despa 3 și Cristian Nicolae Lucaci 3 (toți din Baia Mare); Jucătorul meciului: Andrei Cerlincă 3.

Sâmbătă, de la ora 11:00, în primul meci din retur, Foresta va evolua tot pe teren propriu, în compania grupării Unirea Tărlungeni. Dunărea Călărași joacă tot în deplasare, la Brăila, cu Dacia Unirea.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 28 Nov. 2016, 14:00 Campionat
Pe aceeași temă