Foame de puncte la Miroslava! Știința își joacă una dintre ultimele șanse la salvare cu UTA. Kerezsy: „Nu ne mai putem permite pași greșiți”. Popa: „Ne așteaptă un joc la bătaie”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2018, 20:35 Campionat
Foame de puncte la Miroslava! Știința își joacă una dintre ultimele șanse la salvare cu UTA.** Kerezsy:

Știința Miroslava și UTA se vor întâlni, sâmbătă, la Uricani, de la ora 11:00, într-un veritabil derby al suferinței, în etapa a 32-a a ligii secunde. După victoria la „masa verde” din etapa trecută, cu Olimpia Satu Mare, echipa ieșeană a urcat pe locul 16, cu 31 de puncte, fiind la o distanță de trei puncte de primul loc salvator, ocupat de Metaloglobus. Astfel, cu o victorie în fața UTA-ei, în meciul de sâmbătă, Știința ar putea ieși din zona retrogradării, în cazul unor pași greșiți ai echipelor din imediata apropiere.

De altfel, antrenorul Adrian Kerezsy a declarat că victoria este cuvântul de ordine la Uricani, și nu doar în meciul cu UTA, ci și în următoarele runde, în care echipa ieșeană întâlnește adversari accesibili.

„Se poate spune că este un meci decisiv pentru noi. Toate meciurile rămase de disputat sunt ca o finală, nu mai avem voie să facem pași greșiți. Întâlnim o echipă cu mare tradiție, cu un antrenor foarte bun, cu o mare experiență, dar trebuie să ne impunem. Nu va fi un meci ușor, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a obține cele trei puncte. Am studiat echipa din Arad și consider că avem atuurile noastre pentru a ne impune”, a declarat antrenorul Adrian Kerezsy, care a făcut un apel la suporteri să vină într-un număr cât mai mare la stadion pentru a susține echipa din Miroslava: „Intrarea va fi liberă la acest meci și sper ca suporterii să vină într-un număr mare la stadion. Avem nevoie de susținerea suporterilor, cu ajutorul lor putem câștiga meciul cu UTA și ne putem apropia de obiectiv, menținerea în liga a doua”.

De partea cealaltă, Ionuț Popa a vorbit despre jucătorii experimentați ai Științei, cât și despre starea terenului unde o să se dispute meciul.

„Întâlnim o echipă care are un program mult mai ușor decât al nostru. Are jucători care au activat în Liga 1, doi jucători (Alexandru Marin și Milea) pe care i-am avut și eu la Iași, pe Milea l-am debutat într-un meci cu Steaua, în 2007. Am înțeles că sunt o echipă de luptă, iar unul din jucători, Corban, e curtat de echipe din Liga 1. Vom încerca să ne adaptăm adversarului și terenului, toate echipele care au jucat aici spun că suprafața de joc e mică și foarte denivelată. Din păcate, jucătorul nostru de gabarit din apărare, Markovic, lipsește în continuare, după accidentarea suferită la Târgu Jiu. Ne așteaptă un joc la bătaie. Va fi un meci de luptă, să vedem cum îl abordăm și în perspectiva următorului joc, cu Foresta, avem câțiva jucători aflați la limita suspendării din cauza avertismentelor…, transmite Ionuț Popa, directorul tehnic al UTA-ei, care anticipează un meci de luptă.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 27 Apr. 2018, 20:35 Campionat
Pe aceeași temă