Florin Marin își simte primul loc amenințat

26 Apr. 2009, 18:29 Campionat
Florin Marin își simte primul loc amenințat

Florin Marin, managerul general al Ceahlăului, simte presiunea primului loc, dar și respirația rece, în coastă, a celor de la Delta Tulcea și FC Ploiești.

După etapa de sâmbătă, FCM Bacău a relansat lupta pentru promovare în seria I a ligii secunde, deoarece, prin jocul rezultatelor, FC Ploiești s-a apropiat la 5 puncte de Ceahlăul și la două de Delta Tulcea.

"Tot ce-mi doresc este ca băieții mei să nu fie depășiți de miza meciului, să arate încredere și personalitate. Parcă simțim din ce în ce mai tare presiunea pe umerii noștri, la fiecare meci oficial. Sunt pași importanți pentru obiectivul promovării", a declarat managerul general al Ceahlăului inaintea derby-ului Moldovei cu eterna rivală FCM Bacău, pierdut cu 0-1.

Finalul de campionat se anunță a fi unul de foc pentru Ceahlăul, mai ales după punctele cedate prea ușor în compania Petrolului Ploiești. La Bacău, liderul a demonstrat încă o dată că nu este capabilă să întoarcă rezultatul atunci când este condusă și are lacune la capitolul pragmatism, în perspectiva promovării.


"Trebuie să ne concentrăm total asupra a ceea ce avem de făcut pe teren. Să dăm dovadă de pragmatism, să jucăm la rezultat. Avem o tradiție însemnată în fotbalul românesc, cu performanțe de invidiat și pe care multe alte cluburi nu o au. Și acum suntem pe primul loc în serie, postură care îi fac pe toți adversarii să-și dea viața la meciurile cu noi. Doar contra Ceahlăului se motivează pentru că, luând exemplul Petrolului, pe urmă nu mai sunt interesați de importanța jocurilor. În ceea ce ne privește, noi n-avem voie să cedăm locul de față în clasament, până la terminarea campionatului. Chit că presiunea asupra mea și a jucătorilor devine din ce în ce mai mare, trebuie să ducem la bun sfârșit acest obiectiv. Vreau să căutăm să obținem maxim din toate meicurile rămase în acest sezon"
, a concluzionat managerul general, Florin Marin.

Oficialul Ceahlăului a ținut să infirme zvonurile unui transfer al lui Hristu Chiacu la gruparea de sub Pietricica. În timp ce alte formații au profitat din plin de trecerea Progresului București pe linie moartă, întărindu-se cu jucători experimentați, pietrenii au optat pentru același lot în iarnă, iar acum șchioapătă.

"Chiacu nu este un jucător care să ne intereseze", a spus Florin Marin.

 

Articol scris de Cristi Soroceanu
 

26 Apr. 2009, 18:29 Campionat
Pe aceeași temă