Florentin Petre țintește debutul perfect ca antrenor la Foresta: o victorie cu UTA. Ce spune despre numirea sa la Suceava și sistemul de joc pe care îl va folosi

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2017, 16:40 Actualizat: 27 Oct. 2017, 16:41 Campionat
Florentin Petre țintește debutul perfect ca antrenor la Foresta: o victorie cu UTA.  Ce spune despre numirea sa la Suceava și sistemul de joc pe care îl va folosi

Florentin Petre a apărut, joi, pentru prima dată în fața jurnaliștilor suceveni, în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul în vârstă de 41 de ani va debuta ca antrenor principal al Forestei sâmbătă, pe teren propriu, în partida de campionat cu UTA, contând pentru etapa a 14-a a Ligii 2.

„Am venit cu sufletul deschis la Suceava, cu dorința de a face treabă bună. Îmi doresc din toată inima să-mi încep bine mandatul. Avem nevoie de puncte și de un restart bun în încercarea de a ieși din zona inferioară a clasamentului. Am găsit la Suceava un grup de oameni motivați să-și îndeplinească obiectivul. Sunt mulțumit de lot și pot să spun că am încredere totală în jucătorii pe care-i am la dispoziție. Sunt alături de ei de la începutul acestei săptămâni, iar dacă se comportă în continuare așa cum au făcut-o la primele antrenamente, cu siguranță vom realiza lucruri bune împreună”, a declarat Florentin Petre, citat de Monitorul de Suceava.

În continuarea discursului său, noul antrenor al Forestei s-a referit și la fanii suceveni, pe care-i consideră foarte importanți pentru echipă datorită atașamentului lor.

„Știu foarte bine ce înseamnă publicul de pe Areni. Am trăit momente extraordinare aici ca fotbalist. De fiecare dată când am jucat la Suceava am găsit mereu stadionul plin, cu lumea având acea nebunie frumoasă, de a încuraja necondiționat echipa locală. Chiar și acum, conform statisticilor referitoare la Liga a II-a, reiese clar că Foresta este una dintre cele mai susținute echipe din campionat din punct de vedere al numărului de suporteri. Asta mă încântă, pentru că fanii ne pot purta spre victorie”, a declarat Petre.

Noul tehnician de pe Areni este un adept al fotbalului ofensiv

Aflat la prima experiență ca principal la nivelul primelor două eșaloane valorice din țara noastră, fostul internațional român spune că își propune să construiască o echipă frumoasă la Suceava, care să practice un joc ofensiv.

„Este clar că în momentul de față nu pot să pun în practică tot ce-mi doresc, pentru că mai avem de muncă. Vreau să ajungem la nivelul de a putea ataca tot timpul, să prestăm un joc în viteză, cu un pressing total, și să ne creăm 20 de ocazii pe meci. Voi încerca să imprim echipei un stil de joc ofensiv încă de la primul meci, dar în limita posibilităților. Sunt foști colegi ai mei care au prins echipe gata formate, cu care se bat la campionate. Eu am preferat să pornesc de jos, să urc în carieră pas cu pas, pentru că doar așa am posibilitatea să învăț cu adevărat meserie. Și să știți că, după ce am acceptat oferta Forestei, am primit multe mesaje de încurajare de la foști coechipieri, antrenori, dar și de la mulți oameni din Suceava cu care nu am vorbit niciodată”, a mai precizat noul antrenor al Forestei.

În timpul conferinței de presă de ieri s-a vorbit și despre meciul de campionat de sâmbătă, cu UTA, care va reprezenta debutul lui Florentin Petre pe banca Forestei.

„Am încercat să analizăm adversarul pe toate planurile, așa încât la ora jocului să nu ne surprindă cu nimic. UTA a avut la mijlocul săptămânii meci de Cupa României și a pierdut calificarea pe terenul celor de la Afumați, pierzând cu 2-5. Prima repriză le-a aparținut însă arădenilor, cu 2-1. Știm că au niște probleme de lot, ambii portarii fiind accidentați, iar Scutaru, suspendat. E clar că UTA trece printr-o perioadă grea, și sper să-i prindem obosiți după partida de cupă. Trebuie să profităm de acest lucru și să arătăm atitudine de învingători pe teren pentru a putea câștiga meciul”, a menționat, citat de Monitorul de Suceava, Florentin Petre.

Acesta s-a ferit să vorbească despre sistemul de joc pe care-l va folosi și despre primul unsprezece, însă a dat asigurări că va folosi de fiecare dată cei mai în formă fotbaliști.

„Eu tratez jucătorii la fel, indiferent de vârstă. Va avea posibilitatea să evolueze titular cel mai în formă, cel care se pregătește mai bine, indiferent de nume. Știu că toți jucătorii își doresc să fie titulari, dar cel mai important este ca un jucător să fie pregătit sută la sută în momentul în care intră pe teren”, a precizat noul tehnician al Forestei.

Matei și Cerlincă, pregătiți să pună umărul la revirimentul Forestei

Prezent și el la conferința de presă, atacantul Marius Matei speră să înscrie multe goluri în tricoul Forestei, iar revenirea sa pe Areni să fie de bun augur: „Ținând cont de locul ocupat în clasament, revenirea mea ar însemna un succes atunci când vom urca în ierarhie pe un loc mult mai apropiat de așteptările fanilor noștri. Mi-am propus să marchez cât mai multe goluri, așa cum am încercat să fac la toate echipele la care am jucat. Important este să ajut Foresta să evadeze cât mai repede din subsolul clasamentului”.

La rândul său, mijlocașul Andrei Cerlincă a anunțat că s-a restabilit complet și va fi apt pentru partida de sâmbătă.

„O accidentare m-a ținut departe de gazon timp de două săptămâni, însă acum mă simt bine și abia aștept să revin pe gazon. Deocamdată nu știu dacă voi fi folosit, însă dacă antrenorul va apela la mine voi încerca să dau totul”, a mărturisit mijlocașul în vârstă de 22 de ani.

Partida Foresta + UTA din cadrul etapei a 14-a a Ligii secunde se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11:00, pe stadionul Areni.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2017, 16:40 Actualizat: 27 Oct. 2017, 16:41 Campionat
Pe aceeași temă