Florentin Petre crede într-un rezultat surpriză cu FC Hermannstadt. „Va fi greu, dar, împreună cu publicul sucevean, putem câștiga”

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 18:13 Campionat
Florentin Petre crede într-un rezultat surpriză cu FC Hermannstadt.**

După două deplasări consecutive, Foresta revine pe Areni vineri, cu începere de la ora 16:00, în epilogul etapei a 28-a. Adversarul sucevenilor va fi unul de calibru, FC Hermannstadt, pe lângă parcursul foarte bun din campionat, trupa pregătită de Alexandru Pelici fiind calificată și în semifinalele Cupei României, alături de CS U Craiova, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș.

După ce precedentele trei partide de pe Areni din acest an s-au disputat fie într-un decor autentic de iarnă, fie în mocirlă, confruntarea de vineri se va desfășura, în sfârșit, în condiții decente, de primăvară. Neculai Grosu, administratorul stadionului, a precizat că gazonul stadionului din Suceava s-a recuperat miraculos după chinul la care a fost supus în 2018, astfel că sunt toate premisele ca fanii care vor fi prezenți în tribune să asiste la spectacol fotbalistic de calitate.

Forțată de împrejurări și din dorința de a proteja la maximum suprafața de joc, gruparea suceveană s-a antrenat în acest an pe unde s-a putut, fotbaliștii lui Florentin Petre urmând să dispute abia astăzi, cu o zi înainte de meciul cu Sibiul, primul antrenament pe gazonul de pe Areni de la reluarea campionatului. Tehnicianul Forestei nu este scutit nici de această dată de bătăi de cap în ceea ce privește efectivul avut la dispoziție pentru duelul cu Hermannstadt. Fundașul central Vlad Opriș este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, mijlocașul Vasile Dănilă și apărătorul lateral Mihai Mușea sunt accidentați, în vreme francezul Moussa Konate este incert.

„Întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, cu continuitate în rezultate, cu un buget de aproape un milion de euro și cu aspirații mari la promovare. Vom fi mulți manageri de club cu ochii pe acest meci, având în vedere că e transmis în direct. E o motivație în plus pentru jucătorii noștri să scoată un rezultat bun, să se afirme. Oricum, eu sunt încântat de ce au realizat acești băieți până acum. Au dat dovadă de un caracter extraordinar, ținând cont de situația de la club și de condițiile în care am făcut pregătirea de iarnă, când ne-am antrenat pe unde am apucat. Încerc să-i conectez cât mai bine la meciul de vineri și îmi doresc să vină cât mai multă lume la stadion să-i susțină, pentru că merită. Va fi greu, dar, împreună cu publicul sucevean, putem câștiga”, a declarat, citat de gazetasv.ro, Florentin Petre despre meciul cu FC Hermannstadt.

Principalul pericol al sibienilor la poarta Forestei vine chiar de la atacantul Bogdan Rusu, chiar fostul jucător al echipei sucevene. „Rusu este un atacant veritabil, poate cel mai bun din Liga a 2-a, dar Sibiul are mai mulți jucători care pot face diferența într-un meci. Așa e într-o echipă, mulți cară pianul, dar numai unul e dirijor”, a mai spus Petre. Rusu a înscris 16 goluri în acest sezon pentru FC Hermannstadt. În lotul sibienilor se mai află și Lucian Dumitriu și Toma Niga, alți doi jucători care nu demult jucau la Suceava.

Înaintea desfășurării etapei a 28-a, Foresta se află pe locul 17, retrogradabil, cu 27 de puncte, iar FC Hermannstadt are 62 de puncte și e pe poziția a doua în Liga 2.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă