Festival de goluri în Trivale: Academica a fost învinsă în minutul 90, chiar dacă a înscris de trei ori în poarta Voluntariului

Mihai Andries 10 Nov. 2014, 02:25 Campionat

Derbyul returului a avut loc pe stadionul ce poartă numele lui Nicolae Dobrin, acolo unde Academica Argeș și FC Voluntari au arătat că nu degeaba sunt considerate cele mai puternice trupe din seria I a ligii secunde la fotbal. Înaintea acestei partide, ilfovenii erau lideri, cu un punct în fața echipei antrenate de Marius Baciu și veneau la Pitești cu gândul de a răzbuna eșecul la limită suferită acasă în tur.

Confruntarea de la Pitești a început foarte bine pentru gazde, acestea deschizând scorul încă din minutul 6, prin Hamed Koné, șutul acestuia de la aproximativ 18 de metri lăsându-l fără replică pe portarul Botaș. Voluntariul nu a acuzat șocul și Moga a egalat în minutul 18 cu o lovitură de cap.

Penalty acordat eronat oaspeților

Echipa lui Ilie Poenaru capătă curaj și reușeste să preia conducerea, printr-o lovitură de pedepsă acordată eronat de centralul Andrei Chivulete. Era minutul 23 și într-un duel Olariu și Voduț, petrecut în careul argeșenilor, primul este faultat, dar nu se acordă nimic.

Faza continuă, jucătorul celor de la Voluntari cade în suprafața de pedeapsă și, la semnalizarea unuia dintre tușieri, arbitrul Chivulete dictează lovitură de la 11 metri. Marius Ene inscrie fără probleme de la punctul cu var si scorul devine 1-2.

Academica reușește totuși să egaleze  prin reușita lui Vlad Rusu din minutul 27 și prima repriză se încheie la egalitate, 2-2.

Voluntariul a marcat în primul și ultimul minut al reprizei secunde

Jucătorii pregătiți de Ilie Poenaru înscriu în minutul 46 prin tânărul Deac (19 ani) și preiau din nou conducerea pe tabela de marcaj.  Gazdele nu se lasă și Vlad Rusu face dubla în minutul 65 pentru 3-3. Acest gol schimbă raportul de forțe din teren, Academica având inițiativa și încercând să dea lovitura decisivă. Din păcate pentru publicul prezent sâmbătă pe stadionul Nicolae Dobrin, oaspeții sunt cei care înscriu golul victoriei. Era minutul 90 și Adrian Bălan a executat imparabil o lovitura liberă, prin care echipa lui și-a mărit avansul în fruntea seriei I la patru puncte față de Academica.

ACADEMICA ARGEȘ        3
FC VOLUNTARI                 4

H. Koné ”6, Vl. Rusu ”27, ”65 / S. Moga ”18, M. Ene ”23 – pen., G. Deac ”46, Ad. Bălan ”90

C. Lungu – St. Stancu (D. Tătar ”36), A. Nițu, Fl. Popa (cpt.), Sg. Popovici – B. Pătrașcu (Cr. Pușcaș ”57), Olariu – Vențer, H. Koné, Buia (S. Chițu ”63) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Boșneag – C. Dedu, Al. David, Marciuc
Antrenor: Marius Baciu

Botaș – Sg. Moga, C. Achim, Mitache (cpt.), C. Roșu – Todoran, B. Barbu – G. Deac (E. Stan ”86), M. Ene (Lircă ”77), Călințaru – Voduț (Ad. Bălan ”72)
Rezerve neutilizate: Hânțescu – M. Tudorică, V. Mihai, B. Vasile
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 500; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Bogdan Gheorghe  (București) și Stelian Slabu (Brașov); Jucătorul meciului: Vlad Rusu 3

 

Articol scris de Răzvan MARINESCU

Mihai Andries 10 Nov. 2014, 02:25 Campionat
Pe aceeași temă