Festinul „vampirilor”!

09 Apr. 2012, 19:08 Campionat

Băieții lui Nicolae Manea i-au lichidat rapid pe piteșteni, goluri Silvășan (2) plus Predescu, și și-au consolidat prima poziție în seria de vest a Ligii a II-a.

Altădată un duel de tradiție în prima divizie, Gloria Bistrița – FC Argeș a avut loc, luni 9 aprilie, în runda cu nr. 20 din Seria a 2-a a ligii secunde. Pe o vreme închisă și rece.

Gloria a început în forță și n-au apucat bine oaspeții să se așeze în ghete că scorul era deja 2-0. În minutul 1 Peteleu a pătruns vijelios pe partea dreaptă, a centrat pe jos în fața porții și Cristian Silvășan a scuturat plasa. În minutul 8 autorul primului gol s-a distrat în careu cu fundașii adverși, i-a trimis înapoi lui Cornel Predescu, iar decarul Gloriei l-a învins pe Fundulea cu un șut plasat. Pentru câteva momente, fotbalul a lăsat locul nervozității: scântei pe teren, jucători întinși pe gazon, cartonașe, bandaje pe cap (Peteleu), replici pe ton ridicat între antrenorii celor două echipe. Cristian Silvășan a pus cireașa pe tortul primei reprize în minutul 45+1 cu golul de 3-0, din penalti, acordat în urma unui fault în careu al lui Negoiță asupra lui Predescu.

Și în partea a doua jocul a curs mai mult spre poarta argeșeană, însă Silvășan, Tudose sau Pădurariu nu au putut majora diferența și așa clară.

În urma acestei victorii la scor de forfait, Gloria a luat avans de două puncte față de ocupanta locului 2, FC Timișoara, care a remizat pe teren propriu.

La finalul partidei, președintele Gloriei, Jean Pădureanu, s-a declarat mulțumit de joc și de rezultat. „Am făcut un meci bun, pe alocuri chiar foarte bun. Băieții au fost în priză. Sper să jucăm așa până la sfârșit și să promovăm fără probleme. În ceea ce privește licența, am depus tot ce ni s-a cerut și în mod normal o vom lua. Cu doi-trei jucători experimentați putem face față în Liga I. Tineri talentați avem”, a spus Pădureanu.

Mai multe POZE

Gloria Bistrița: Bota – Peteleu (Pădurariu 62), V. Năstase (Isac 75), D. Stan, I. Costache – Tudose, Anton – Țârcă, Predescu (Curtuiuș 46), Cafasso – Silvășan. Antrenor Nicolae Manea

FC Argeș:
Fundulea – C. Tudor, Alves, Soare (Lisandru 46), Briceag – A. Popa, Cârstoiu, Bazzi (Negoiță 32), Manole (Beuran 77) – Ivănică, Dulcea. Antrenor Viorel Dumitrescu

Text și foto: Timp Online

09 Apr. 2012, 19:08 Campionat
Pe aceeași temă