FCM Baia Mare merge în play-off și visează la a doua promovare consecutivă. „Sper să mi se rezolve și mie problemele la jucători, pentru că merită acest lucru cu prisosință”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2016, 17:10 Campionat

În ultima etapă a sezonului regulat din Liga 2, Seria 2, maramureșenii de la FCM au primit vizita echipei CSM Râmnicu Vâlcea pentru a disputa o partidă decisivă în urma căreia doar o echipă câștiga un loc în play-off. Norocul a fost, și de această dată, de partea gazdelor, deoarece elevii lui Dorin Toma aveau nevoie de minim un punct din această întâlnire, obiectiv minim pe care l-au și îndeplinit. De cealaltă parte, vâlcenii aveau nevoie de o victorie pentru a fi siguri de calificare, dar și o remiză era bună, însă îi ținea la mâna rezultatelor. Meciul s-a terminat 0-0, scor care i-a dus pe băimărenii direct în play-off, iar pe vâlcenii în play-out, deoarece FC Brașov și CS Mioveni au câștigat cu Șoimii Pâncota, respectiv Metalul Reșița.

În timpul jocului, băimărenii au fost de cele mai multe ori aproape de victorie și puteau să marcheze în minutul 13 prin Vasilache, care a reluat o minge cu capul, dar a respins Fildan. Vasile Pop (42) și Ilie (59) au avut și ei ocazii importante de gol, însă portarul vâlcenilor a fost la post.

După un sezon în Liga 3, FCM Baia Mare a promovat în Liga 2, unde la începutul campionatului și-a propus calificarea în play-off. Acest obiectiv a fost atins, iar acum echipa antrenată de Dorin Toma speră la o promovare istorică în Liga 1.  

Toma: „Fiecare echipă din play-off are șansa ei”

Antrenorul echipei de sub Dealul Florilor și-a atins obiectivul stabilit la începutul campionatului, acela de a se califica în play-off. Se pare că achizițiile din această iarnă au fost, în cele din urmă, benefice pentru FCM Baia Mare, deoarece au reușit să ajute la îndeplinirea obiectivului.

„În sfârșit, putem spune că am atins primul obiectiv, după sezonul regulat, să ne calificăm în play-off. Am depășit toate probleme. Îmi felicit mult jucătorii, îmi felicit tot staff-ul, îi felicit pe toți care au lucrat alături de noi în momentele grele, cât și în momentele bune și sperăm ca jucătorii mei să simtă și ei ce înseamnă a fii cu adevărat profesionist. Asta înseamnă să fie și plătiți, să mă bat de la egal la egal cu celelalte competitoare. Meciul a fost unul al calificării, care s-a gestionat foarte bine și îmi felicit încă o dată jucătorii că ne-am calificat. Sper să mi se rezolve și mie problemele la jucători, pentru că merită acest lucru cu prisosință. Avem promisiuni că toate lucrurile se vor îndrepta și sperăm ca începând de săptămâna viitoare jucătorii să fie mult mai liniștiți și să pregătim play-off-ul așa cum trebuie. Fiecare echipă din play-off are șansa ei. Noi sperăm să luăm cât mai multe puncte, cât mai multe jocuri bune și la final vom vedea. Locul unu, locul doi, vom vedea ce va fi”, a declarat Dorin Toma, antrenorul echipei FCM Baia Mare.

Codin: „Vrem să câștigăm toate meciurile din play-off”

Jucătorii FCM-ului sunt fericiți că au reușit să își îndeplinească obiectivul, chiar dacă problemele i-au urmărit la fiecare pas. Adrian Codin, fostul jucător al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, sosit în vara trecută la FCM Baia Mare, ar fi vrut să marcheze în poarta fostei sale echipe, dar norocul nu a fost de partea lui de această dată.

„A fost un meci greu. Am avut presiune, pentru că trebuia să scoatem cel puțin un punct să intrăm în play-off. Sunt bucuros că am reușit și sper să facem treabă bună și în play-off. Vrem să câștigăm toate meciurile din play-off. Am vrut să mai marchez un gol, dar nu s-a putut astăzi”, a mărturisit Adrian Codin.

„Ne așteptam la o partidă grea, era ultima etapă din campionat. Au venit și ei cu gândul la victorie, era ultima lor șansă. Noi am avut o șansă dublă. Puteam să câștigăm sau să egalăm. Egalul ne-a dus mai departe în play-off. Important este că ne-am calificat mai departe, ne-am îndeplinit obiectivul, dar acum va fi un nou campionat. Sperăm să terminăm cât mai sus pentru că jucăm pentru noi. Sunt unele probleme la club care sperăm să se rezolve și important este să terminăm cât mai sus”, a spus și Florin Ilie, fundașul FCM-ului.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ FCM BAIA MARE ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM ARE

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ CSM RÂMNICU VÂLCEA ÎN PLAY-OUT ȘI CE PROGRAM ARE

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 03 Apr. 2016, 17:10 Campionat
Pe aceeași temă