FC UTA SA mai luptă pe două „fronturi” pentru rămânerea în Liga a II-a

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 10:32 Campionat
FC UTA SA mai luptă** pe două

Deși Federația nu a programat-o în runda a 9-a a play-outului ligii secunde și în consecință de cauză ar trebui să o excludă din campionat la următoarea ședință a Comisiei de Disciplină, FC UTA SA mai speră că poate opri totul. „Oficialii” arădeni au apucat două căi, ambele sugerate de Bogdan Apostu.

Mai întâi, experimentatul atacant a oferit o „soluția U. Cluj”. Ca fost fotbalist al „șepcilor roșii”, acesta știa că un club aflat în insolvență ar fi avut posibilitatea să amâne achitarea restanțelor curente la FRF, printre care și baremurile de arbitraj. Joi, s-au făcut toate demersurile pentru ca și gruparea arădeană să obțină clemență pe această „chichiță”, însă mutarea pare să fii venit prea târzu. Nicio comisie nu s-a mai intrunit vineri, așa că membrii Comisiei de Disciplină au luat act de neplata baremurilor de arbitraj restante și au neprogramat-o pe UTA cu Olimpia Satu Mare. Giovanni Catanzariti a plătit deja recursul la această decizie și așteaptă judecata la mijlocul săptămânii viitoare.

În paralel, însă, se mai încearcă și reprogramarea disputei dintre arădeni și sătmăreni pentru ziua de miercuri, 4 iunie. În acest sens, utiștii au obținut acceptul celor de la Olimpia și asta tot prin intermediul lui Apostu. „Sunt în zonă și aseară m-am întâlnit cu președintele celor de la Olimpia Satu Mare. Ei au acceptat să ne ajute și au trimis și ei o hârtie la Federație, în care sunt de acord să joace la Arad la mijlocul săptămânii viitoare. Fiindcă ambele combatante au căzut de acord asupra unei noi date de disputare a confruntării și au comunicat-o înainte de primul fluier al disputei ce trebuia să se joace sâmbătă dimineața, s-ar putea ca Federația să ia în calcul cererea lor”, a explicat Apostu.

De acum înainte, totul se va decide la comisiile federale. Astăzi, strict pe regulament, la două neprogramări, FC UTA SA trebuie exclusă din campionat, însă s-ar putea ca măcar unul dintre cele două „fronturi” acțiune să fie câștigător.

Sursa: SportArad

Mihai Andries 01 Jun. 2014, 10:32 Campionat
Pe aceeași temă