FC Olt, victima „centralului” Dan Monea

29 Oct. 2011, 18:20 Campionat
FC Olt,** victima

Înfrângere cu arbitraj ostil înregistrată de gruparea pregătită de Dan Oprescu pe stadionul din „Trivale”. Alb-vișiniii s-au înclinat cu scorul de 1-2 în fața celor de la FC Argeș, la capătul unui meci în care au avut un penalty clar neacordat, iar adversarii au înscris golul victoriei din lovitură de la unsprezece metri dictată pentru un presupus henț semnalizat de tușier, deși „centralul”, aflat aproape de fază, fluierase repunere din 6 metri.

FC Olt Slatina nu a reușit să obțină un rezultat pozitiv pe terenul echipei celor de la FC Argeș, pierzând la capătul unu joc în care „centralul” întâlnirii, Dan Monea, a apreciat eronat anumite faze. Prima acțiune periculoasă s-a petrecut în primul minut, când Andrei David a pătruns în careu pe partea stângă, faultat clar de Botea, mijlocașul cade, însă arbitrul nu dictează penalty. În timp ce oaspeții protestau, portarul celor de la FC Argeș, Rusandu, degajează balonul, fundașul central Preda și goalkeeper-ul Bordea se invită să respingă balonul, ezitarea acestora este speculată de Ivănică, care trimite balonul în poarta goală (min.2). FC Olt a început practic meciul de la scorul de 1-0. La jumătatea primei reprize, gruparea pregătită de Dan Oprescu a restabilit egalitatea prin Pavel, care a înscris cu un șut puternic de la 16 metri (min.22).

Penalty pentru FC Argeș înainte de intrarea la cabine

Cu câteva minute înaintea fluierului de final al primei reprize, mingea este pusă pe punctul cu var, iar FC Argeș înscrie golul de trei puncte. După o centrare de pe partea dreaptă, în urma unei învălmășeli în careu, tușierul semnalizează un presupus henț la Dan Ignat, deși ” centralul”, aflat aproape de fază, dictase repunere din 6 metri. Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de Năstăsie. În repriza secundă, FC Olt a alergat în zadar după egalare, ocaziile create nefiind finalizate. Andrei David a fost aproape de restabilirea scorului pe tabela de marcaj, însă bara transversală s-a opus, după o lovitură liberă executată bine (min.53). De asemenea, reluarea cu capul a lui Burian din apropiere s-a dus pe lângă bara aparată de Rusandu, iar în ciuda efortului depus, alb-vișiniii n-au reușit, până la finalul meciului să mai înscrie.

FC Olt Slatina a pierdut astfel confruntarea de pe stadionul din „Trivale”, fiind învinsă din penalty. Și rămâne în zona inferioară a clasamentului.

„Centralul” întâlnirii Dan Monea a oficiat și partida Alro-Chindia Târgoviște, aluminiștii pierzând după o fază contestată, arbitrul anulând un gol valabil al lui Dulcea.

Sursa: Gazeta Nouă

29 Oct. 2011, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă