FC Olt a scăpat victoria în ultimul minut de prelungiri

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 17:28 Campionat
FC Olt a scăpat victoria** în ultimul minut de prelungiri

Divizionara secundă slătineană a fost la câteva secunde de victorie, în meciul cu FC Caransebeș. În ultimul minut de prelungiri, oaspeții au egalat, 1-1, cu un șut din afara careului, deviat de apărare, goalkeeper-ul Nuno Claro fiind surprins de traiectoria balonului.

FC Olt Slatina a avut parte de un meci greu, în primul joc susținut în fața propriilor suporteri, în compania nou-promovatei FC Caransebeș. Blănaru ar fi putut deschide scorul, însă lovitura puternică de cap, din interiorul careului a trecut puțin peste transversală (min. 40). Oaspeții au replicat înainte de intrarea la cabine, însă goalkeeper-ul Nuno Claro a boxat centrările periculoase, iar fundașul central Ionuț Fâșie a scos, cu capul, de pe linia porții, un lob trimis de Negoescu (min. 44).

În actul secund, slătinenii au încercat să desfacă apărarea oaspeților, iar de câteva ori au fost surprinși pe contraatac. În cele din urmă, golul a venit de la golgheterul Ligii a II-a, în stagiunea trecută, Bobi Verdeș. Tânărul mijlocaș Daniel Rogoveanu l-a deschis pe dreapta pe Dobricean, care a pasat în 6 metri, de unde atacantul Bobi Verdeș a reluat, cu latul, în poarta formației FC Caransebeș (min. 81). FC Caransebeș a avut o ocazie bună, în minutul 85, prin Artean, șutul acestuia de la 20 de metri ștergând transversala.

În minutul 90, slătinenii ar fi putut tranșa soarta partidei, însă lobul lui Blănaru, din interiorul careului, a trecut peste transversală. În cel de-al patrulea minut de prelungiri, FC Caransebeș a dat lovitura de grație. Himcinschi a șutat puternic din afara careului, mingea deviată de apărare l-a derutat pe goalkeeper-ul Nuno Claro, care nu a mai putut face nimic, întâlnirea încheindu-se la egalitate, scor 1-1.

FC Olt Slatina: Nuno Claro, Radovic, Fâșie, Gligor (cpt.), Covalschi, Pavel (min. 52 Ignea), Mihăescu, Blănaru, Rogoveanu, Leucuța (min. 70 Dobricean), Curtuiuș (min. 63 Bobi Verdeș).

FC Caransebeș: Coca, Lupu, Manea, Barbu, Dîrvaru, Poiană (min 87. Himcinschi), Goșa (cpt.), Negoescu (min. Ganea), Precup, Artean, Săulescu (min. 83 Ologu).

Oprescu: „Există dezamăgire când pierzi la ultima fază a jocului”

Tehnicianul grupării FC Olt, Dan Oprescu, spune că mai este de lucrat la consolidarea relațiilor de joc, având în vedere noutățile în lotul echipei slătinene.

Cu toate astea, divizionara secundă a fost la câteva secunde de victorie, în primul meci de pe teren propriu, chiar dacă lipsa de omogenitate s-a resimțit. „Normal, există dezamăgire când pierzi la ultima fază a meciului. Mai avem de lucrat la joc, așa cum am spus se vede lipsa de omogenitate. Astăzi, din unsprezece jucători, nouă sunt nou-veniți, iar asta se cunoaște. Important este să avem răbdare. Singura mea nemulțumire este că am primit golul, așa cum l-am primit. Aici intervine și norocul. Nu știu dacă este echitabil rezultatul, e adevărat, nu am fost foarte incisivi, dar am stat bine la alte capitole. Golul marcat a fost unul frumos, după o fază lucrată la antrenamente, dar mai avem de lucrat la încrederea jucătorilor, asta și pentru că la fiecare pasă greșită, sau preluare, sunt admonestați. Lumea ar trebui să aibă răbdare mai multă. De-abia după o anumită perioadă poți trage linie și poți pune presiune pe jucători, deocamdată n-ar trebui să facem treaba asta”, a declarat Oprescu.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 17:28 Campionat
Pe aceeași temă