FC Clinceni – ACS Berceni: meciul anului în Ilfov!

Mihai Andries 02 Nov. 2013, 10:05 Campionat
FC Clinceni - ACS Berceni:** meciul anului în Ilfov!

Capul de afiș al rundei a 11-a în seria I a Ligii a II-a îl constituie meciul de la Clinceni, acolo unde se întâlnesc singurele echipe ilfovene rămase în competiție după ce Chiajna a revenit peste noapte în primul eșalon, iar Otopeniul s-a retras. Duelul dintre răposata Buftea, transformată oficial din vară în FC Clinceni și nou-promovata din Berceni este unul de o importanță majoră în economia seriei, prin prisma pozițiilor ocupate de cele două echipe, gazdele ultimul de pe podium, iar oaspeții lideri neașteptați

Berceniul, egala Stelei!

De departe cea mai mare surpriză a sezonului în Liga a II-a o constituie parcursul incredibil al echipei antrenate de Marin Dragnea, ACS Berceni, ajunsă pe locul 1 în seria I după 10 etape scurse din campionat, fără a avea o înfrângere. Performanța bercenarilor este cu atât mai impresionantă cu cât sunt singurii rămași în eșalonul secund cu cifra zero în dreptul eșecurilor. Cu o performanță asemănătoare se mai pot lăuda în primele trei eșaloane doar trei echipe: Steaua în Liga I, respectiv FC Voluntari și Național Sebiș în Liga a III-a.

Fâșie, fundașul golgheter al Ligii a II-a

Curios în evoluția Berceniului în acest sezon este faptul că, deși sunt lideri în clasamentul general și au al treilea atac din serie, ilfovenii suferă serios în compartimentul ofensiv. Acolo unde Rover Cîrstea stă pe tușă de câteva etape din cauza problemelor medicale, Voican nu trece prin pasa prea bună, așa că s-a ajuns la folosirea unui cuplu format dintr-un vârf doi devenit vârf împins (Nistor) și a unui mijlocaș central mutat în spatele său, poziție ocupată până acum de trei oameni (Pivniceru, Ghinea și Pădurețu). În aceste condiții, nu e de mirare că grosul golurilor vin din altă parte și nu de la atacanți. Însă nimeni nu se aștepta ca după 8 meciuri jucate efectiv în 10 etape, cel mai bun marcator al echipei, dar și al Ligii a II-a, să fie fostul căpitan al echipei în sezonul precedent, fundașul central Fâșie! Acesta a marcat șase goluri până acum, e drept jumătate de la punctul cu var, fiind secondat la Berceni, culmea, de colegul său de compartiment, Cosmin Sandu, cu trei reușite în acest sezon. Practic, cei doi fundași ai Berceniului au marcat aproape două treimi din golurile echipei, fără a neglija defensiva, situată pe locul 1 în serie cu cele mai puține goluri primite, alături de Gloria Buzău!

Clinceniul, cel mai bun atac din Liga a II-a

Echipa lui Vali Bădoi este considerată una dintre principalele favorite la promovare, iar parcursul din acest sezon aproape confirmă calculele hârtiei, fiind învinsă până acum doar de Rapid, în derbyul din Giulești și acolo după un penalty ratat de ilfoveni. Am spus aproape confirmă, pentru că FC Clinceni a avut două sincope pe teren propriu, cu Brăila și Rapid CFR Suceava, meciuri încheiate surprinzător la egalitate, după erori incredibile. Cât timp acestea nu vor fi rezolvate, promovarea poate deveni o Fată Morgana pentru echipa mutată oficial din vară la Clinceni. E drept, ilfovenii au mare atu în mânecă, apetitul ofensiv de excepție, cele 20 de goluri marcate în 8 meciuri, adică o medie de 2,5 pe meci, situând Clinceniul pe primul loc în clasamentul general al Ligii a II-a atât la goluri marcate.

Berceni, victorie istorică în Cupă

Istoria duelurilor dintre cele două echipe este una scurtă, practic ele întâlnindu-se până acum doar de trei ori, în perioada când actualul FC Clinceni nu exista, iar echipa se afla în ograda celor de la Buftea. Dacă în campionat, Berceniul a câștigat ambele meciuri jucate, cele două au fost colege de serie în sezonul 2010-2011 al Ligii a III-a, cu 3-0 și 3-1, în schimb al treilea duel a avut loc în Cupă și a fost unul de pomină. Buftea era într-o degringoladă totală după promovarea în Liga a II-a și a fost la un pas de desființare din cauza problemelor financiare. În ultimul moment s-a găsit o variantă salvatoare, dar a fost sacrificat meciul de Cupă cu Berceni, din lipsă de jucători legitimați, iar copiii trimiși să reprezinte Buftea au fost carne de tun pentru adversarii mult mai experimentați. Scorul final a fost un memorabil 31-0, intrat în istoria competiției.

Meciul de azi va fi condus la centru de o brigadă alcătuită din Iulian Dima (București), asistat la linii de Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și Ionel Valentin Dumitru (Gherghița).

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Dan DUȚĂ‚

Mihai Andries 02 Nov. 2013, 10:05 Campionat
Pe aceeași temă