FC Caransebeș, singura nou-promovată în Liga 2 care a învins la debut

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 02:50 Campionat

Aproximativ 1.800 de spectatori, care au umplut până la refuz tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuș, au ținut să fie prezenți sâmbătă, 30 august, la meciul de debut al formației FC Caransebeș în Liga a II-a. Gazdele au început mai bine, trecând de două ori pe lângă gol, în minutele 5 și 6, prin același Negoescu, care în prima fază a trimis cu latul, de la 12 metri, la o palmă de bara din dreapta a porții apărate de Anca, centrarea venită de pe dreapta, de la Lupu, pentru ca apoi să reia cu capul, din 6 metri, o centrare venită de pe aceeași parte.

Scorul a fost deschis în minutul 14, după un corner executat de pe dreapta de Poiană, mingea a fost deviată cu capul dintr-un grup de jucători, a ajuns la Manea, care, de la 6 metri, a trimis-o sub bara porții lui Anca. Următoarea fază mai periculoasă a gazdelor s-a înregistrat în minutul 20, atunci când Săulescu a avut o pătrundere individuală pe partea dreaptă, șutul său de la 10 metri trecând razant cu transversala porții adverse. A urmat o perioadă de aproximativ 20 de minute în care caransebeșenii au cedat inițiativa, permițându-le oaspeților să reintre în joc, aceștia având o ocazie bună de a egala în minutul 31, când Bâc a centrat pe jos, de pe dreapta, însă mingea deviată de Bujor, de la 10 metri, s-a scurs pe lângă bara dreaptă a porții apărate de Coca.

Oaspeții au început mai hotărâți partea doua, având câteva ocazii bune de a înscrie. Astfel, în minutul 60, Bâc a executat în zid o lovitură liberă de la 35 de metri, mingea a ajuns la Laso, șutul acestuia fiind scos de sub bară de portarul caransebeșean Coca. Peste două minute, Bujor a pătruns bine pe dreapta, a șutat puternic de la 14 metri, însă goal-keeper-ul gazdelor a reușit să respingă balonul. Coca s-a mai evidențiat o dată în minutul 65, când a prins mingea șutată de la 15 metri, de Laso. Gazdele au replicat prin Dârvaru, care, în minutul 70, a fentat doi jucători adverși undeva la 18 metri, șutul său plasat trecând la o palmă de bara din stânga a porții apărate de Anca.

Artean putea să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor în minutul 79, atunci când a recuperat o minge la mijlocul terenului și a încercat să-l surprindă cu un lob pe Anca, ieșit la limita careului, însă balonul a căzut în fața porții, după care s-a dus peste transversală. Săulescu putea să mărească avantajul gazdelor în minutul 81, însă Anca s-a opus șutului violent trimis de la 12 metri de mijlocașul caransebeșean. Ultima fază mai importantă s-a consumat în minutul 86, atunci când gazdele au beneficiat de o lovitură liberă obținută de Săulescu. Precup a mișcat balonul la 22 de metri, pentru Ologu, șutul plasat al acestuia fiind respins cu o intervenție spectaculoasă de către Anca.

FC CARANSEBEȘ – OLIMPIA SATU MARE 1-0 (1-0) Al. Manea 14

Coca – Săulescu, Goșa (cpt.), R. Barbu, Al. Manea S. Lupu, Artean, Precup, Poiană (A. Dicu ’68) Dârvaru (Himcinschi ’84), Negoescu (Ologu ’74)
Rezerve nefolosite: Bujor – Muscă, Ad. Ganea, Centea
Antrenor: Sorin Bălu

Anca-Trip – D. Muntean (Boștină ’77), M. Ioniță, Heil,  Iuhas (cpt.) – Gavrilescu, Scvarczkopf, Villand (Burlacu ’46), Faur (Laso ’46)Bîc, Bujor
Rezerve nefolosite: Șuta – Fl. Mureșan, Micaș, Apostu
Antrenor: Cosmin Bodea

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Mihai Andries 31 Aug. 2014, 02:50 Campionat
Pe aceeași temă