FC Caransebeș și Unirea s-au blocat reciproc. Niczuly a făcut minuni în poarta brașovenilor

FC Caransebeș și Unirea s-au blocat reciproc.** Niczuly a făcut minuni în poarta brașovenilor

În etapa a III-a a Ligii a II-a, Seria a II-a, FC Caransebeș a întâlnit sâmbătă, 13 septembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, în tribunele căruia au luat loc aproximativ 1.500 de spectatori, pe Unirea Tărlungeni, echipă aflată la două poziții în spate, în clasament. A fost o partidă de care tehnicianul caransebeșean Sorin Bălu se temea, avertizând în privința dificultății acestui joc încă de la finalul întâlnirii din Cupă, atunci când gugulanii s-au impus, după penalty-uri, în fața Metalului Reșița.

Se pare că temerile lui Sorin Bălu s-au adeverit, fiindcă partida de sâmbătă a fost una grea, și nu doar pentru Caransebeș, ci și pentru oaspeții veniți de la Tărlungeni. Gazdele au început mai bine, în minutul 4 Precup executând o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-stânga, angajându-l în adâncime pe Negoescu, care a pătruns în careu, șutul său de la 12 metri fiind respins de portarul Niczuly, însă doar până la Manea, acesta a reluat cu capul de la 6 metri, mingea fiind scoasă de pe linia porții de un fundaș al oaspeților. Următoarea fază importantă s-a consumat în minutul 28, atunci când Poiană a expediat un șut excelent de la 22 de metri, Niczuly scoțând spectaculos de sub bară, pentru ca în faza imediat următoare Precup să centreze de pe dreapta, spre Negoescu, însă atacantul caransebeșean, aflat la 11 metri, a trecut pe sub balon, faza fiind rezolvată de fundașii „Unirii”, care au degajat terenul.

Oaspeții și-au trecut în cont prima fază la poarta adversă abia în minutul 38, când, după un corner de pe dreapta, Dâlbea a reluat, din cădere, mult peste poarta lui Coca. Peste două minute, Elek a pătruns în careu pe dreapta, șutul-centrare, pe jos, deosebit de periculos, fiind rezolvat de Barbu, care a trimis în corner.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 41, când Precup a avut o incursiune pe partea dreaptă a atacului caransebeșean, a intrat în careu și a șutat puternic pe jos, de la 10 metri, la colțul scurt, însă Niczuly a reușit să devieze în corner. Ultima fază de poartă a primei reprize s-a petrecut în minutul 43, când Nicolae a pivotat la 20 de metri și a șutat puternic, din vole, spre poarta caransebeșeană, însă Coca a fost la post și a prins cu siguranță.

Și dacă în prima parte pe teren n-au ieșit scântei, în pauză spectatorii au putut urmări parada cavalerilor medievali și a domnițelor, care au luat parte la Serbările Cetății și pe care directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu, i-a adus să salute publicul și să facă demonstrații de luptă cu săbiile și topoarele.

După acest moment artistic, a venit din nou rândul fotbaliștilor să-și dovedească valențele sportive. Primii au făcut-o caransebeșenii, în chiar primul minut după reluare, când după o pasă în adâncime pe dreapta, fundașul Șerban a sărit pe sub minge, balonul a juns la Negoescu, șutul acestuia de la 12 metri, din poziție bună, trecând peste transversala porții lui Niczuly.

Oaspeții puteau deschide și ei scorul în minutul 71, atunci când, după un corner executat de pe partea stângă, Nicolae a reluat din vole, de la 8 metri, la semiînălțime, însă Coca a avut o paradă spectaculoasă, care a păstrat tabela de marcaj imaculată.

Gazdele au avut și ele o bună oportunitate de a înscrie în minutul 83, la o pătrundere pe dreapta a lui Lupu, șutul acestuia de la 10 metri, la colțul scurt, nimerind plasa laterală, deși toată lumea văzuse balonul în vinclul porții. Până la final, doar Ganea și-a mai încercat șansa, în minutul 90+3, șutul său puternic și plasat, de la 22 de metri, fiind respins in extremis de portarul Niczuly.

FC CASANSEBEȘ        0
UNIREA TĂ‚RLUNGENI    0

Coca – Al. Manea, Goșa (cpt.), R. Barbu (Săulescu ”63), Bușu – S. Lupu, Precup, Artean, Poiană (Ad. Ganea ”74) – Dârvaru (Gafița ”68), Negoescu
Antrenor: Sorin Bălu

Niczuly – Vlăsceanu (Chiș ”36), I. Șerban, Forika, Iaru – S. Marin (Pricop ”78), N. Cristea, Dâlbea, Al. Neculai (Antoche ”89) – L. Nicolae, Elek (cpt.)
Antrenor: Daniel Bona

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă