FC Caransebeș a punctat la capitolul onoare

Etapa a XV-a a seriei a II-a din eșalonul secund, disputată sâmbătă, 29 noiembrie, a fost și ultima din acest an pentru jucătorii din Caransebeș, care au întâlnit, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe Poli Timișoara, liderul clasamentului. Se anunța un meci greu pentru gazde, atât prin prisma locurilor ocupate de cele două combatante, cât mai ales datorită presiunii care s-a pus în ultimele zile pe băieții antrenați de Alin Artimon, mai exact fiind vorba despre declarațiile făcute de tehnicianul timișorean Dan Alexa, care a spus public că și-ar dori în lot câțiva jucători de la FC Caransebeș.

Cu toate acestea, gazdele au început bine partida, trecându-și în cont prima ocazie în minutul 5, când, după un fault al lui Popescu asupra lui Manea, s-a dictat lovitură liberă de la 18 metri, execuția lui Suru trecând puțin peste poarta timișoreană.

Oaspeții au avut și ei o bună șansă de a deschide scorul în minutul 16, la un corner de pe stânga executat bine de Keita, reluarea cu capul a lui Cânu, de la 8 metri, fiind pe direcția lui Coca, astfel că portarul caransebeșean a reușit să respingă în față, de unde pericolul a fost îndepărtat de coechipieri.

Gazdele au trecut de două ori pe lângă gol în minutul 26. Într-o primă fază, Keita l-a faultat pe Dârvaru la 30 de metri, lateral-stânga, lovitura liberă executată de Lupu, tăiat, a ajuns în careu la Goșa, care, de la 4 metri, a pus latul, însă Smaranda a reușit să respingă în corner. Lovitura de colț a fost executată de același Lupu, în fața porții, reluarea cu piciorul a lui Barbu, de la 3 metri, pe jos, fiind prinsă de goal-keeper-ul timișorean.

În continuare, meciul a fost echilibrat, cu un ușor plus parcă pentru gazde, ultima fază notabilă a primei părți fiind golul înscris de Belu în minutul 31, anulat însă de arbitrul Dan Dreve pe motiv de ofsaid, dar trebuie spus că oricum apărarea caransebeșeană se oprise la semnalizarea tușierului.

Timișorenii au început mai bine a doua repriză, mărind viteza jocului și având o posesie mai bună a balonului. Pe acest fond, prima ocazie a apărut în minutul 48, șutul lui Keita, de la 18 metri, fiind respins în corner, de sub transversală, de Coca.

Cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat în minutul 51, la o fază în care Negoescu a pătruns frumos pe partea dreaptă, a centrat în careu, de unde Dârvaru, aflat la 8 metri, singur-singurel cu Smaranda, s-a înălțat și a reluat cu capul la câțiva centimetri de bara dreaptă a porții timișorene. În replică, în minutul 58, Poli a beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-stânga, șutul puternic al lui Boldea fiind scos din nou de sub bară de Coca.

Dar, chiar dacă au dominat teritorial, oaspeții nu și-au creat faze care să pună cu adevărat în pericol poarta apărată de Coca. Ba, dimpotrivă, cei care puteau să înscrie au fost caransebeșenii, în minutul 63, când Lupu a centrat de pe stânga, Dârvaru, aflat la 8 metri, a pivotat și a șutat puternic, însă Neagu a reușit să-l blocheze și să îndepărteze apoi pericolul.

Spre final, timișorenii au mărit presiunea, în căutarea unui gol care să le aducă cele trei puncte necesare pentru a sta liniștiți în fotoliul de lider în această iarnă, reușind o fază bună în minutul 86, atunci când Neagu a trimis o torpilă de la 30 de metri, în diagonală, însă Coca a fost la post și a prins. În minutul următor, Bărbuț a pătruns pe dreapta, în careu, portarul caransebeșean a ieșit să-l blocheze, însă cei doi s-au ciocnit violent, Coca având nevoie, minute bune, de îngrijiri medicale.

Gazdele au rămas în 10 oameni în minutul 89, după ce Săulescu a făcut un henț absolut inutil la mijlocul terenului, arbitrul Dreve arătându-i caransebeșeanului cel de-al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu.

Egalitatea numerică pe teren s-a restabilit în minutul 90+4, atunci când Poparadu a pătruns în careul gazdelor pe partea stângă, s-a ciocnit de Manea, s-a prăbușit, oaspeții au cerut penalty, însă „centralul” partidei i-a arătat timișoreanului cartonașul galben pentru simulare și, cum era cel de-al doilea, l-a invitat pe acesta să părăsească terenul.

FC CARANSEBEȘ 0
ACS POLI 0

 

V. Coca – Al. Manea, Goșa, R. Barbu, Bușu – Săulescu, Suru, Artean, Negoescu (Poiană ’79) – Dârvaru (Himcinschi ’81), S. Lupu (Ologu ’88)
Rezerve neutilizate: Oct. Rusu – A. Dicu, Făiniși, Centea
Antrenor: Alin Artimon
Eliminat: Săulescu ’89 (două galbene)

 

Smaranda – Belu, Scutaru, Cânu, G. Neagu – Ov. Popescu – Keita (Trandu ’57), Poparadu, Boldea (Fl. Nanu ’84) – Pedro Henrique (Al. Popovici ’74), Bărbuț
Rezerve neutilizate: Pap – Bocșan, Bălace, Rodirlei
Antrenor: Dan Alexa.
Eliminat: Poparadu ’90+4 (două galbene)

 

Stadion: Municipal (Caraș Severin); Spectatori: 300; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Dragoș Mihai Iliescu și Adrian Popescu (ambii din Craiova); Jucătorul meciului Souleymane Keita

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă