FC Caransebeș a început campionatul în repriza a doua. Ce spun Pissano și Pelici despre revenirea spectaculoasă a gugulanilor în meciul cu Vâlcea

În prima etapă a noii ediții de campionat a Ligii 2, gugulanii i-au întâlnit pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș pe cei de la CSM Râmnicu Vâlcea, al căror antrenor, Alexandru Pelici, îi studiase în ultimele două meciuri, amicalul cu Mama Mia Becicherecu Mic și meciul din Cupă cu Ripensia Timișoara, semn clar că oaspeții aveau planuri mari pentru această partidă. Cel puțin în prima parte, lucrurile au stat așa cum și-au dorit vâlcenii, însă a venit repriza a doua, când caransebeșenii au întrecut efectiv toate așteptările celor aproximativ 1.000 de spectatori, care, la 0-1, așteptau cu inima îndoită desfășurarea ostilităților de după pauză.

După o perioadă în care ambele echipe au dat dovadă de maximă prudență, prima fază și-au trecut-o în cont oaspeții, când, în minutul 12, Iordache a prins un șut puternic de la 18 metri, însă balonul a trecut puțin peste poartă.

Următoarele două faze au aparținut gugulanilor, în minutul 15 Livan pasându-i de pe stânga, în careu, lui Roșoagă, șutul acestuia de la 12 metri fiind prins fără probleme de Fildan, după care, în minutul 18, a fost rândul lui Roman să șuteze frumos de la 22 de metri, însă goalkeeper-ul vâlcean s-a întins spectaculos și a respins în lateral.

Primul gol a venit în minutul 31, după un corner de pe dreapta, executat de Firțulescu, fundașii caransebeșeni au respins, însă numai până la Dumitrașcu, care, din interiorul careului, a șutat în stânga lui Pascal, și astfel oaspeții au intrat în avantaj la cabine.

Pauza s-a dovedit un sfetnic mai mult decât bun pentru gugulani și pentru staff-ul acestora, pentru că în partea a doua au arătat o cu totul altă față. Egalarea a venit în minutul 63, după ce Livan a executat bine un corner de pe dreapta, iar Răducu s-a dovedit cel mai „înalt” dintr-un buchet de jucători și a trimis cu capul, imparabil, de la 10 metri, în poarta lui Fildan. În continuare cu piciorul pe accelerație, caransebeșenii au forțat victoria, și, după numai 3 minute, C. Stoica a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în careu, unde nu a putut fi oprit decât prin fault de Dumitrașcu, astfel că Flavius Roșu a arătat fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de același C. Stoica, el trăgând în stânga lui Fildan, care plecase în dreapta.

Ultimul gol al gazdelor a fost precedat de o fază spectaculoasă făcută de Săulescu, care după o acțiune de toată frumusețea, pe partea dreaptă, l-a driblat până și pe Fildan, a centrat în fața porții goale, însă Vasile a respins în ultimul moment, cu capul, în corner. Lovitura de colț a fost bătută de același Livan, iar Săulescu a reluat cu capul, imparabil, în plasa porții vâlcene, stabilind scorul final și declanșând fiesta pe banca gugulană și în tribune. Caransebeșenii puteau să mai înscrie o dată în minutul 90+2, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, dictată în urma unui fault asupra lui C. Stoica, ocazie cu care Bratu a văzut și cartonașul roșu, însă șutul lui Lupu a nimerit doar bara transversală.

Pissano: „Poate că a fost mai bine că am luat acel gol”

„A fost o partidă grea, așa cum sunt, de fapt, toate cele din debutul campionatului, un meci cu emoții, cu mare încărcătură psihică, mai ales pentru o echipă ca a noastră, care a început pregătirea târziu, dar meritul pentru această victorie minunată revine în întregime jucătorilor, care s-au dăruit total, atât cu inima, cât și cu sufletul, acolo, în teren. După pauză am încercat să schimb ceva, am văzut că în prima repriză jucătorii au fost timorați, nu legau două-trei pase, lucru pe care l-am cerut mereu la antrenamente, și poate că a fost mai bine că am luat acel gol, pentru că s-au eliberat, s-au descătușat de tensiunile interioare și au reușit să joace așa cum le cer eu mereu. Nu avem ambiții foarte mari, dar ne propunem să fim acolo, între primele cinci echipe ale seriei. Condiții sunt, staff-ul administrativ le oferă liniștea financiară de care au nevoie, iar băieții au făcut tot ce le-am cerut. În ceea ce privește eventualele transferuri, am mai avea nevoie de tineri, unul sub 19 ani va sosi săptămâna viitoare, iar mai târziu va mai veni unul. Săptămâna viitoare, dacă Gugu, care e în Franța pentru probe de joc, nu se mai întoarce la echipă, cred că totuși vom rezolva problema, va veni un jucător senegalez cu pașaport italian, care a jucat puțin în Serie A”, a spus după meci Giovanni Pissano.

Pelici: „Ne-am bătut singuri, ăsta e adevărul”

„După o primă repriză bună și după ce la pauză nu credeam că nu vom pleca de aici cu punct sau cu puncte, în a doua repriză am luat două goluri din două faze fixe și un penalty dintr-o degajare făcută într-un moment când noi aveam atacul. Din păcate, plecăm cu mâna goală. Astăzi ne-am bătut singuri, ăsta e adevărul. Greșeli impardonabile, lipsă de marcaj la două faze fixe, două goluri și cu asta, basta! Felicitări caransebeșenilor, pentru că au crezut în șansa lor până la sfârșit, dar și pentru efortul depus. Ne-au bătut în patru jucători azi, iar unul dintre ei a fost Stoica. Nouă nu ne rămâne decât să învățăm din greșeli și să mergem înainte”, a spus la conferința de presă de după meci antrenorul vâlcean Alexandru Pelici.

FC CARANSEBEȘ – CSM RÂMNICU VÂLCEA 3-1
Răducu ”62, C. Stoica ”64 – pen., Săulescu ”74 / Dumitrașcu ”32

Ad. Pascal – Răducu, Suciu (Telecican ‘7), Bușu (cpt.)(Bogdanovici ’51), Livan – Roșoagă, Cârstoiu – S. Lupu, C. Stoica, Stelitano – A. Roman (Săulescu ’60)
Rezerve neutilizate: Doran – Suru, Fr. Pissano, R. Dumitru
Antrenor: Giovanni Pissano
 
Fildann – Tomozei (O. Vasile ’46), I. Stoica (cpt.), Dumitrașscu, R. Bratu – L. Iordache (Bg. Geantă ’70), Ad. Neagoe – Ludușan (I. Marian ’73), Al. Ionescu, Firțulescu – M. Staicu
Rezerve neutilizate: D. Geantă – Cucui, Pîrvulescu, Cl. Ștefan
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Chițoiu Andrei Nicolae (Timișoara); Jucătorul meciului: Constantin Stoica.

Articol și foto de Adi CRÂNGANU

Pe aceeași temă